Liiga-kierros: Kärpät Vaasaan ilman Mäenalasta, pelaajahankintoja tehneet SaiPa ja KalPa vastakkain

LIIGA / Kierrosennakko
Lauri Mikkola harjoitusottelussa Kärpät-JYP 17.8.2021.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät sai huonoja uutisia EHT-turnauksen jäljiltä ja sentteriosastolle tuli vajausta Saku Mäenalasen loukkaantumisen myötä. SaiPa ja KalPa kävivät tauon aikana pelaajaostoksilla.

Seuraa Heitä

Marc-Olivier Roy #88 | Karlskoga

Keskushyökkääjä

SaiPan uusi hankinta ensi kertaa liigajäillä. Mies oli tehokas edellisessä seurassa, miten esiintyy Lappeenrannassa?

Atte Ohtamaa #55 | Kärpät

Puolustaja

Kovassa pistevireessä ollut Ohtamaa urakoi hurjia minuutteja ottelusta toiseen. Onko jälleen ratkaisevassa roolissa?

Lappeenrannassa taistellaan paikasta auringossa − molemmat joukkueet saaneet uusia pelaajia tauon aikana

Hyvään vireeseen ennen taukoa päässyt SaiPa saa vieraita kalakukkokaupungista. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on vain parin viikon takaa. Tuolloin kuopiolaiset olivat parempia voittomaalikilpailun jälkeen. Molemmat joukkueet tekivät maaottelutauon aikana palaajahankintoja.

KalPalle hyvin tutun Pekka Virran uusi projekti Lappeenrannassa on päässyt jo alkumatkalle ja ennen maaottelutaukoa joukkue voitti Lukon ja Ässät.

Tauon aikana lappeenrantalaisten pelaajisto sai täydennystä, ja kanadalaishyökkääjä Marc-Olivier Roy pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa SaiPa-paidassa. Ennen Lappeenrantaan tuloa mies kiekkoili ICEHL-liigan Bratislava Capitalsin paidassa. 13 ottelussa syntyi saman verran pisteitä.

Mies pystyy pelaamaan sekä laidalla että keskushyökkääjänä, joten onkin jännittävä nähdä, mille paikalle herra istutetaan KalPaa vastaan.

KalPan otteet ovat heilahdelleet ja ennen maaottelutaukoa joukkueella oli todella käänteitä täynnä oleva ottelu Kärppiä vastaan. Joukkue onnistui menettämään reiluhkon johtoaseman, pääsemään vielä tasoihin, mutta lopulta oululaiset veivät täyden pistepotin jatkoajan jälkeen.

SaiPan tapaan KalPan miehistössä tapahtui liikehdintää maaottelutauon aikana. Kanadalaisvahti Connor LaCouvee liittyi maanantaina joukkueen harjoittelurinkiin ja Juha Jatkola hakee vauhtia Mestiksestä IPK:n paidassa. LaCouvee saapuu Kuopioon SaiPa-hankita Royn kanssa samasta joukkueesta.  Lisäksi puolustaja Saku Salmela tuli vahvistamaan KalPan takalinjoja.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

19.03
HPK - SaiPa
1 - 2
18.03
SaiPa - Jukurit
1 - 3
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1
12.03
SaiPa - KooKoo
2 - 1 JA

KalPa

Kärpät matkustaa Sportin vieraaksi EHT-turnauksessa ohentuneen pelaajiston kanssa

Saku Mäenalasen ja Joel Blomqvistin loukkaantumisten myötä Kärppien miehistö sai kolauksen. Latautunut Sport tulossa virtaa täynnä oululaisten kaatoon.

Etenkin Mäenalasen loukkaantuminen aiheuttaa Kärppien sentteriosastolle haasteita ja joidenkin tietojen mukaan ykkössentterin hankinnan suhteen ovat jo verkot vesillä. Lisäksi puolustaja Juho Korhonen on tehnyt lainasopimuksen oululaisten kanssa. Nuori mies on pelannut tällä kaudella IPK:n riveissä Mestistä.

Kärpät lähti maaottelutauolle kolmen ottelun voittoputkessa. Etenkin taukoa edeltävä KalPa-peli oli todellista vuoristorataa, jossa oululaiset onnistuivat tylsyttämään kilpipaitojen maukkaan johtoaseman, ja lopulta kaksi pistettä jäi Ouluun Juhamatti Aaltosen jatkoaikamaalin myötä.

Illan kotijoukkue Sport majailee tiiviissä keskikastissa ja sijoitus on tällä hetkellä seitsemäs. Kärppien tapaan vaasalaisilla on pieniä loukkaantumishuolia, mutta tuttuun tapaan asennetta joukkueelta löytyy ja eiköhän Vaasan illassa tunnetta nähdä.

Sportin miehistö ei ole pisteillä mässäillyt, sillä ensimmäinen vaasalaispelaaja, Turo Asplund, löytyy pistepörssin sijalta 37. Muutenkin joukkue on tehnyt liigajoukkueista kolmanneksi vähiten maaleja.