Liiga-kierros: Kärkikastien kamppailua ja voittokannassa sinnittelyä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Lauantai-ilta tarjoaa täyden kierroksen Liiga-kiekkoa. TPS ja Sport onnistuivat edellisiltana katkaisemaan piinaavat tappioputkensa ja nyt tekevät kaikkensa pitääkseen itsensä voittokannassa.

Jaksaako IFK vielä puristaa pisteitä Mikkelissä?

Edellisiltana levännyt Jukurit isännöi IFK:ta, joka vaiherikkaan ottelun päätteeksi otti ratkaisevan niskalenkin SaiPasta pidemmän kaavan kautta.

Vaikka IFK oli jo kahteen otteeseen neljä maalia lappeenrantalaisia edellä, ottelu eteni aina voittolaukauskilpailuun saakka. Sebastian Dyk ei ottelussa pisteille päässyt, mutta onnistui voittolaukauskilpailussa kahdesti.

Myös Jukureilla on ollut viimeistely hyvässä terässä - Mikkeliläiset ovat voittaneet edelliset kaksi otteluaan voittolaukauskilpailujen kautta.

Jukureiden kantavana voimana on ollut venäläiskaksikko Aleksander Jakovenko-Vadim Pereskokov. Kyseisen kaksikon tulee olla iskussa myös helsinkiläisvieraita vastaan.

Kärkikamppailun tuntua Hippoksella

Maalinteossa kamppaillut Tappara lähtee Jyväskylään hakemaan uutta tuulta alleen. Sarjataulukossa kirvesrintojen alapuolella majaileva JYP on ollut hyvässä vireessä, mikä näkyy neljän ottelun voittoputkena.

Neljän ottelun voittoputkessa nuoruus ja kokemus ovat päässeet kukoistamaan JYPillä. Petrus Palmu ja Jarkko Immonen ovat olleet voittojen keulahahmoina. Lisäksi Jerry Turkulainen ja Jani Tuppurainen ovat tulleet hyvin perässä.

Eilisiltana paikalliskamppailussa taistellut Tappara joutui myöntämään tappionsa Ilvekselle ja luopumaan sarjataulukon kärkipaikasta. Vastaus maalien tekoon ei tule löytymään Jyväskylästä helpolla.

Tilastot

Toinen ahdinko päättyy, toinen jatkuu

KooKoon alkukauden lento on saanut hieman laskua. Kouvolalaiset ovat orastavassa kolmen ottelun tappioputkessa. Myös vastassa olevalla Ässillä on menossa heikompi jakso.

Kolmen ottelun tappioputkesta huolimatta KooKoo on onnistunut nappaamaan pisteen Pelicansilta ja HPK:lta. Vaikka maalinteko onkin kouvolalaisilla ollut viime otteluissa vaisua, ei oma verkkokaan ole paljoa heilunut. 

Vuorotellen torjuneet Niilo Halonen ja Henrik Haukeland ovat olleet hyvässä temmossa.

Ässät vieraili puolustavan mestarin luona Hämeenlinnassa. Salamamaalin ja heikon toisen erän jälkeen porilaiset saivat uutta potkua maalivahdin vaihdosta, mutta se ei riittänyt tuomaan neljän maalin takaa tasoihin.

Daniil Tarasov vaihdettiin maalille kesken toisen erän, joten venäläisveskari lienee aloittavana vahtina KooKoota vastaan.

TPS:llä iso vuori kiivettäväksi - Pysyykö Kärpät sarjan kärkipaikalla?

TPS onnistui katkaisemaan kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa. Nyt turkulaisilla on haasteena pysyä voittokannassa sarjakärjen kustannuksella.

TPS onnistui Ilari Filppulan ja Lauri Pajuniemen johdolla katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkensa KalPaa vastaan.

Kärpät vieraili eilen Lahdessa, hakien täyden pistepotin puhtaalla pelillä. Patrik Rybar vastasi nollapelin torjumisesta, ja Mika Pyörälä viimeisteli itsensä historiankirjoihin.

TPS:n voittokannassa pysyminen tuleekin olemaan kovan työn takana.

Tilastot

Edelliset ottelut

Kärpät

17.10
Kärpät - TPS
16.10
KalPa - Kärpät
5 - 1

TPS

Tällä kaudella

harjoitusottelut

16.08.
Kärpät - TPS
4 - 0

runkosarja

Maalirikkaiden joukkueiden kohtaaminen

SaiPa ja KalPa ovat sekä tehneet ja päästäneet maaleja hyvään tahtiin viime otteluissa. KalPa jatkaa Lappeenrantaan TPS-tappion jälkeen ja isännät palaavat Helsingistä huikean nousutaistelun jäljiltä.

SaiPa onnistui nostamaan itsensä 5-1 ja 6-2 -tilanteista takaisin Helsingissä, mutta uurastus palkittiin ainoastaan yhdellä pisteellä. 

Takaiskut syntyivät useista alivoimakerroista, joten SaiPan täytyy kuopiolaisia vastaan pysyä kaukana jäähyaitiosta.

KalPa joutui eilisiltana toteamaan TPS:n paremmaksi ja kahdeksan ottelun tappioputken todeksi. 

KalPan puolustuksen ja maalivahtityöskentelyn täytyykin parantaa toden teolla ja nopeasti, jotta otteluiden kurssi kääntyisi paremmalle puolelle.

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

KalPa

16.10
KalPa - Kärpät
5 - 1
09.10
KalPa - Tappara
3 - 6
02.10
KalPa - Jukurit
2 - 1

Kantaako Kallela Ilvestäkin vastaan?

Sport onnistui nappaamaan kaivatun voiton jatkoajalla Lukkoa vastaan. Nyt kotkapaidat yrittävät pysyä voittokannassa Tapparan kaataneen Ilveksen kustannuksella.

Toni Kallela otti Sportin reppuselkäänsä ja johdatti hattutempulla kotkapaidat voittoon. Samalla Kallela päätti 15 ottelun maalittoman putkensa ja triplasi kauden maalisaldonsa.

Ilves puolestaan kohtasi samana päivänä paikallisottelussa Tapparan ja suuntaa Vaasaan lämmittävän jalkapallovoiton turvin. Lukas Dostalin ansiosta tupsukorvat onnistuivat kasvattamaan voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi.

Lukon pysyttävä poissa jäähyaitiosta

Niukan tappion Sportille kärsinyt Lukko isännöi Ässistä voiton napannutta HPK:ta. Palautuminen onkin avainasemassa Äijänsuon lauantai-illassa.

Hyökkämisen kanssa takunnut Lukko kulutti Vaasassa kosolti jäähypenkkiä, sillä joukkue nappasi 60-minuuttisen aikana yhdeksän rangaistusta. Kultakypärä Pathrik Westerholm onnistui kuitenkin nappaamaan Lukolle yhden pisteen matkamuistoksi.

HPK onnistui karistamaan vaikeahkon alun Ässiä vastaan ja ratkaisemaan ottelun jo toisessa erässä neljän eri viimeistelijän avulla. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

16.10
HIFK - Lukko
2 - 3
10.10
Lukko - SaiPa
3 - 0

HPK

16.10
Tappara - HPK
3 - 2
10.10
HPK - Sport
0 - 1

Tällä kaudella