KÄR - ILV
TAP - LUK
PEL - IFK
TPS - HPK
CAR - MTL 1.00
CHI - COL 2.00
VAN - CBJ 4.00

Liiga-kierros: Jyväskylässä odotettavissa tiukka vääntö

LIIGA / Kierrosennakko
Hidas lähtö kauteen ja viime aikoina vahvaa myötätuulta. Siitä on JYPin ja Lukon kaudet rakennettu. Tiistain kierroksen ainoassa ottelussa taistellaan tärkeistä pisteistä Jyväskylän illassa.
JYP
3 - 6

Kotijoukkue JYP on kehnon alkukauden jälkeen kampeamassa itseään väkisin pudotuspeleihin, missä joukkue on aivan varmasti ikävä vastustaja mille tahansa joukkueelle. Tällä hetkellä JYP liitää neljän ottelun voittoputkessa. Viimeisin niistä tuli viime lauantaina, kun HPK kaatui Hämeenlinnassa Ossi Louhivaaran jatkoaikamaalilla.

Rauman Lukko on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Joukkue on osa äärimmäisen tasaista keskikastia, jossa jokainen piste merkitsee. Runkosarjan päättyessä Lukolla on hyvät mahdollisuudet lähteä pudotuspeleihin jopa kotiedun saavuttaneena, mutta muutaman pisteen menetyksellä joukkue saattaa valahtaa myös säälipleijareihin.

Lukko on ollut hiukan haparoivan alkukauden jälkeen erittäin vahva joukkue. Viimeisestä yhdeksästä pelistä raumalaisilla on kasassa seitsemän voittoa, ja vain kerran Lukko on jäänyt kokonaan ilman pisteitä. Edellisessä pelissä joukkue kaatoi kotonaan KalPan lukemin 4−3.

JYPin edellisviikon ottelu Ässiä vastaan aiheutti joukkueelle harmaita hiuksia kolmesta pisteestä huolimatta. Ottelun aikana kokoonpanoista tippuivat Eetu Laurikainen, Eric Perrin ja Juuso Vainio. Kukaan kolmikosta ei ole tämän jälkeen pelannut, eikä heidän kuntoutumisesta ole tällä hetkellä tietoa.

Lukolta sivussa on loukkaantumisen takia ainakin hyökkääjä Heikki Liedes. Hyvää kautta pelaava Brandon DeFazio on puolestaan sivussa kymppitilin täyttymisen takia.
Lukolta seurantaan kannattaa ottaa helmikuun alussa joukkueeseen Saksasta liittynyt Vili Sopanen. Sopanen on tällä kaudella ehtinyt pelaamaan kuusi ottelu, joista viimeisin, KalPaa vastaan pelattu ottelu oli tuloksellisesti Sopasen paras, tämän tehoillessa lukemat 1+1.

JYPillä heräilemisen merkkejä on osoittanut puolestaan Jerry Turkulainen, jonka kausi on tähän mennessä ollut miehen uran selvästi heikoin. Viimeiset kuusi peliä Turkulainen on kuitenkin pelannut piste per peli -tahdilla, mikä lupaa hyvää JYPin kevättä ajatellen.

Ylivoima on molemmilla joukkueilla takkuillut läpi kauden. Lukko löytyy ylivoimatilastoista sijalta kymmenen, JYP on samassa tilastossa vasta kolmastoista. Alivoimalla joukkueet ovat suoriutuneet paremmin. JYPin alivoima on ollut peräti Liigan toiseksi parasta Kärppien jälkeen. Lukko on samassa tilastossa kuudentena.

JYPin pelit ovat olleet hyvin vähämaalisia läpi kauden. Tämä on korostunut vielä entisestään Risto Dufvan tultua puikkoihin tammikuun puolivälissä. JYP on itse tehnyt toiseksi vähiten maaleja Liigassa, mutta on myös päästänyt toiseksi vähiten. Tiistain ottelusta onkin odotettavissa erittäin tasaista ja vähämaalista.

Tulosveto

Lukko ei voita vieläkään
Lukko on voittanut Hippoksella viimeksi yli neljä vuotta sitten. JYPin kotivire on myös tällä hetkellä varsin vakuuttava, sillä marraskuun puolen välin jälkeen joukkue on jäänyt vain kertaalleen pisteittä Hippoksella. Neljän ottelun voittoputken aikana JYP on löytänyt tehokkuutta hyökkäyspelaamiseensa, mikä koituu myös Lukon kohtaloksi.
3 4
1 2