Liiga-kierros: Jukurit pyrkii pysäyttämään Liigan kuumimman viimeistelijän, KalPa ja Sport käyvät jo pudotuspelitaistoa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Liiga-viikko jatkuu tiistaina kahdella ottelulla. KalPa ja Sport taistelevat jo tässä vaiheessa kautta pudotuspeliviivaa vastaan, Lukko pyrkii venyttämään ennätyspitkää voittoputkeaan.

KalPalla ja Sportilla käsissä viimeiset hetket herätä pudotuspelitaistoon

Kauden tahmeasti aloittanut KalPa on jumahtanut sarjataulukon yhdenneksitoista ja ero pudotuspeliviivan yläpuolella olevaan KooKooseen on seitsemän pistettä. Orastava kirivaihe onkin jo alkanut, sillä kymmenen edellisen ottelun jaksolla kuopiolaiset ovat nipistäneet erosta pois kuusi pistettä.

Sport on pisteen KalPaa perässä kahdentenatoista. Vaasalaiset katkaisivat edellisessä pelissään TPS:ää vastaan seitsemän ottelun putken ilman täyttä pistepottia.

Kummallakin joukkueella on omat ongelmansa. Sportilla vaikeudet kumpuavat heikosta viimeistelystä. Laukaisuinnokkuuden puutteesta vaasalaisia ei kuitenkaan voi syyttää, sillä Tapparaa vastaan tullutta kyykkäystä lukuun ottamatta joukkue on laukonut runsaasti. Surullisen seitsemän ottelun putken aikanakin maaliodottama oli usein Sportin puolella.

Kärkipelaajista ruuti on ollut erityisen märkää Michael Keräsellä, Emil Johanssonilla ja Olavi Vauhkosella. Joulun jälkeen Sport on pelannut kahdeksan ottelua, kolmikko on laukonut yhteensä 68 kertaa ja verkko on heilunut vain kahdesti. Mikäli kotkapaidat mielivät mukaan pudotuspelitaistoon, on joukkueesta löydyttävä hahmo joka iskee vapauttavat osumat.

KalPan ottelutahti on ollut koronaviruksen sekä siitä aiheutuneiden siirtojen vuoksi väljä. Joukkue on pelannut joulun jälkeen vain neljä ottelua, lauantain koitos JYPiä vastaan oli joukkueelle ensimmäinen yli kahteen viikkoon. Päävalmentaja Tommi Miettinen päivitteli tappioon päättyneen ottelun jälkeen joukkueen fyysistä valmiutta, mutta odotteli seuraavaan otteluun paremmassa terässä olevaa joukkuetta.

Tulikuuma Sebastian Repo Jukurien kiusana

Hallitsevan mestarin alkukausi oli ailahteleva ja vain synkkeni päivän lyhentyessä. Joulukuun 10. päivä Lukko hävisi paikalliskamppailussa Ässille lukemin 4−1, mutta tuon jälkeen kelkka kääntyi ja alkoi edelleen jatkuva voittokulku.

Kaksitoista peräkkäistä voittoa on organisaation ennätys. Samaan aikaan joukkue on kivunnut sarjataulukossa kuudenneksi, vain kolmen pisteen päähän kotietuun oikeuttavasta neljännestä sijasta.

Voittokulun takuumieheksi on noussut Sebastian Repo. Hyökkääjän kauden käyrä kulkee vahvasti muun joukkueen mukana, siihen on mahtunut alkukauden tehottomuus, loukkaantumiset ja sairastelut sekä lopulta nousu Liigan kuumimmaksi. Seitsemässä edellisessä ottelussa Repo on heiluttanut verkkoa kymmenen kertaa, kirsikaksi kakun päälle hän tehtaili perjantaina kypärätempun TPS:ää vastaan.

Myös Jukurien alkukausi oli vaikea. Nousukiito alkoi kuitenkin aikasemmin, muttei ole ollut yhtä pystysuora. Mikkeliläiset ovat sarjataulukossa neljännellä sijalla ja kakkospaikkaan eroa on vain neljä pistettä. 

Edellisessä ottelussaan Jukurit kompuroi kotonaan Pelicansia vastaan. Suurempaa pelillistä kyykkäystä ottelussa ei 3−0-tappiosta huolimatta ollut, sillä Jukurit oli ottelussa niskan päällä. Pelicansin maalilla Emil Larmi sai venyä 40 kertaa kiekon tielle. 

Jukurien tehtävää ei helpota joukkueen peliaikakuninkaan puuttuminen takalinjoilta. Keskimäärin yli 22 minuuttia ottelua kohden pelannut Oliver Larsen aloitti matkansa kohti olympialaisia, joten mikkeliläisten takalinjoilla odotetaan tasonnostoa erityisesti pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon palaavalta Libor Zábranskýlta.