Liiga-kierros: Jukurit lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Sportin kustannuksella, vahvan vireen löytänyt JYP haastaa SaiPan

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Keskiviikon Liiga-kierroksella nähdään kaksi ottelua. Mikkelissä yhteen iskevät Jukurit ja Vaasan Sport. Lappeenrannassa kohtaavat SaiPa ja Jyväskylän JYP.

Jukurit lähtee katkomaan tappioputkeaan Sportin kustannuksella

Mikkelin Jukurit on ajautunut rumaan tappioputkeen, jonka katkaisuun joukkueella on hyvät mahdollisuudet illan ottelussa.

Jukurit lähtee illan kotiotteluun Vaasan Sportia vastaan allaan neljän pelin tappioputki.

Pelillisesti Jukureiden peli ei ole ollut huonoimmasta päästä, mutta mikkeliläisten puolustus- ja maalivahtipelin virheet ovat käyneet joukkueelle kalliiksi.

Alkukaudesta Jukureilta on nähty kestävää viisikkopeliä, ja viime peleissä sattuneet kohtalokkaat virheet ovat joukkueelle harvinaisia. Hyökkäyspelaaminen Jukureilla on ollut mallillaan, mikä on näkynyt hyvin lukuisina hyvin rakenneltuina hyökkäyksinä ja maalipaikkoina. Vain viimeistely on ollut joukkueella heikommalla tasolla, johon illan kotijoukkue haluaa löytää tehokkuutta.

Virheitä välttämällä Jukureilla on erinomaiset mahdollisuudet päästä takaisin voittojen tielle.

Vaasan Sport tulee otteluun allaan niukka 2–1-tappio Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Vaasalaiset hankkivat maalinsuulleen uutena vahvistuksena Niko Hovisen, joka on löytänyt hyvän vireen pelaamiseensa ensimmäisissä otteluissa Sport-paidassa.

Pelkällä hyvällä maalivahtipelaamisella Sport ei kuitenkaan pysty sisuuntunutta mikkeliläisjoukkuetta voittamaan. Puolustuspelaminen joukkueella on kohtalaisessa kunnossa, mutta joukkueen akilleen kantapääksi on alkukaudesta osoittautunut tehoton hyökkäyspelaaminen. Illan kierroksella Mikkelissä vaasalaisten on löydettävä lisää tehoja hyökkäyspeliinsä, jotta pisteet tarttuvat Sportin matkaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

Jukurit

28.11
Lukko - Jukurit
27.11
Ässät - Jukurit
5 - 6 JA

Sport

28.11
Sport - Pelicans
17.11
Sport - Tappara
5 - 6 VL

Viikonloppuna itseluottamuksensa löytänyt Saipa isännöi JYPiä

Lappeenrannan illassa kohtaavat itseluottamuksen kanssa paininut Saipa sekä vahvan alkukauden pelannut Jyväskylän JYP.

Lappeenrannan illassa SaiPa isännöi vahvan alkukauden pelannutta JYPiä. Illan kotijoukkueelle SaiPalle viime viikon länsirannikon kierros oli kaksijakoinen: Lukkoa vastaan tuli täystyrmäys, mutta Ässiä vastaan sen sijaan vierasvoitto, nollapeli ja pari yv-maalia, josta joukkueen on hyvä jatkaa illan otteluun.

Lappeenrannassa kaiholla muisteltava JYP-päävalmentaja Pekka Tirkkonen johtaa kaupunkiin itseluottamusta uhkuvan pelaajanipun. JYPille viimeiset pelit ovat olleet kokonaisuutena vahvaa suorittamista. Pelaajilta on alkanut löytyä kasvavissa määrin itseluottamusta kiekolliseen peliin, mikä on parantanut jyväskyläläisten peliä merkittävästi. Vieraskentillä JYPillä on ollut pelaamisessaan enemmän haastetta kuin kotiotteluissa, johon haetaan illan ottelussa muutosta.

JYPin ylivoimapelaaminen on ollut hyvällä tasolla ja ratkaisijoita löytynyt paljon. Vastapainoksi joukkueen alivoimapelaaminen puolestaan on ollut surkeaa, mikä on hyvin suurella todennäköisyydellä otettu tärkeimmäksi kehityskohdaksi joukkueen harjoittelussa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella