Liiga-kierros: Jukurit hakee liigahistoriansa pisintä voittoputkea, vastustajat ovat pelanneet JYPin parhaan ylivoima-aseen pois

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Topi Lainio
Keskiviikko-ilta tarjoaa kiekko viihdettä kolmen ottelun verran. Tampereella HPK taistelee tärkeistä pisteitä, jotta pudotuspelihaave toteutuisi. Mikkelissä Jukurit hakee voittoputkiennätystä. Jyväskylässä KooKoo palaa tositoimiin viikon tauon jälkeen.

Päivitys klo 12:39: Jukurit-Ilves on peruttu koronatapauksen takia.

Seuraa Heitä

Šimon Stránský #83 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Tsekkiläinen hyökkääjä on löytänyt vireensä loppukaudesta ja on ollut yksi Jukureiden parhaista pelaajista.

Patrik Virta #11 | Tappara

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä pelaa nousujohteista kautta, ja teki myös Tapparan edellisessä ottelussa huimat neljä maalia. Jatkuuko hyökkääjän huima maalivire?

Petri Kontiola #27 | Ilves

Keskushyökkääjä

Taitavaa konkarihyökkääjä, joka osaa taikoa ylivoimalla maalipaikkoja, kuin tyhjästä ei kannata jättää seuraamatta.

KooKoo palaa kaukaloon yli viikon tauon jälkeen, JYPin ylivoima-ase "skoutattu"

JYPin vieraaksi luistelee Kookoo. KooKoo on voittanut edelliseen kymmeneen otteluun vain kaksi peliä, ja hakee tähän muutosta jyväskyläläisten kustannuksella.

Jukurit ja Ilves ovat molemmat piristyneitä joukkueita edellisen viiden pelin perusteella. Jukurit on löytänyt hyvän vireen voittamalla neljä ottelua putkeen 6-0-lukemiin päättyneen Sport-tappion jälkeen. Jukurit on ollut haastava joukkue Ilvekselle varsinkin kotihallissaan.

Vaikka mikkeliläisillä haaveet pudotuspelipaikkaan ovat kariutuneet, niin joukkue on silti saanut hyvän vireen itselleen. Se pystyy parhaimmillaan pelaamaan sarjan kärkijoukkueitakin kiusaavaa hyvää jääkiekkoa. Yksi esiinnousevista pelaajista on hyökkääjä Simon Stransky, joka on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa tehot 2+3=5.

Ilves on myös nousujohteisessa vireessä. Viime viikonloppuna joukkue otti kaksi isoa päänahkaa voitettuaan paikallisottelussa Tapparan, sekä sarjataulukon piikkipaikalla olevan Lukon. 

Ennen viikonlopun otteluita Ilves oli pienessä tappioputkessa, mutta nämäkin tappiot tulivat maalin erolla tai jatkoajalla. Ilves käy kovaa taistelua kuuden parhaan joukossa ja voitto Jukureista vankistaisi sitä.

Tehokaksikko Innala & Puustinen pistejahdissa

HPK jatkaa pakkovoittojen sarjaansa pudotuspelijahdissa, kun taas Tappara yrittää löytää avaimia pelillisiin ongelmiinsa.

KooKoo on onnistunut voittamaan viisi edellistä ottelua JYPiä vastaan.

KooKoo:lla on menossa vaikea ajanjakso. Ottelut eivät ole olleet murskatappioita, vaan päättyneet joko jatkoajalla tai maalin tappioon. Joukkue on lähes varmistanut pudotuspeli paikkansa, mutta pelin täytyy muuttua jos joukkue aikoo päästä pudotuspeleissä pitkälle.

KooKoo:n yksi tärkeimmistä pelaajista on ollut hyökkääjä Ahti Oksanen, joka teki myös kaksi maalia joukkueen edellisessä ottelussa Ässiä vastaan. Hyökkääjä on ollut myös tehoilla molemmissa tämän kauden otteluissa JYPiä vastaan, ehkä myös keskiviikkona.

JYPillä kausi on ollut hankala, eikä eilisessä pelissä KalPaa vastaan paljoa valonpilkahduksia ollut. Joukkueen ylivoima on näyttänyt välillä melko hyvltä, mutta sekin osa-alue joukkueelta on pimentymään päin, sillä vastustajat osaavat lukea Robert Rooban vetopaikan. Ylivoimasta loppuvat nopeasti ideat kesken.

Eilisessä ottelussa Antti Kalapudas jätti ottelun kesken, eikä palannut viimeiseen erään mukaan. Tietoa loukkaantumisesta ei ole vielä saatu. Ykkössentterinä pelaava Kalapudas on pelannut nousujohteista kautta keräten tehot 5+11=16.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

12.10
Tappara - Skellefteå
4 - 2
09.10
Jukurit - Tappara
2 - 8

HPK

22.10
HPK - SaiPa
16.10
Kärpät - HPK
3 - 0
15.10
Kärpät - HPK
4 - 3
09.10
HPK - HIFK
5 - 2