Liiga-kierros: Jukurien uudet vahvistukset ensimmäistä kertaa joukkueen mukana − Sport hakee uutta nousua Kouvolasta

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Perjantain Liiga-kierroksella nähdään kaksi ottelua, kun KooKoo isännöi Sportia ja Jukurit matkustaa Turkuun.

Miten Sport saa koottua rivinsä Kouvolaan?

Eilen Pelicansille murskatappion kärsinyt Vaasan Sport jatkaa vieraskierrostaan KooKoon vieraana.

Kaksi edellistä otteluaan voittanut KooKoo isännöi Sportia. Edellisessä ottelussa keskiviikkona joukkue kaatoi KalPan Kyle Platzerin jatkoaikamaalilla lukemin 3−2. Kouvolalaisilla on perjantaina mahdollisuus kasvattaa pisteputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi. KooKoo on alkuvuoden aikana ollut kotikentällään ailahteleva, mutta edellinen kotiottelu Tapparaa vastaan antoi jo viitteitä paremmasta käänteestä.

Trevor Mingoian loukkaantumista paikkaamaan saapunut Christian Thomas saattaa debytoida jo tämän illan ottelussa. 28-vuotiaasta kanadalaishyökkääjästä odotetaan ison roolin ottavaa pelaajaa. Maalivahti Victor Brattström on torjunut viidessä edellisessä KooKoon ottelussa ja todennäköisesti aloittaa maalilla myös Sportia vastaan.

Sport jatkaa vieraskiertuettaan torstain 0−5-tappion jälkeen, jonka se koki Lahdessa Pelicansia vastaan. Eilisestä sisuuntunut joukkue haluaa varmasti jättää tappiot yhteen otteluun ja jatkaa hyvää nousuaan sarjataulukossa. Päävalmentaja Risto Dufva on saanut joukkueen pelaamaan hyvätasoista peliä, ja illan ottelusta on odotettavissa tiukka taistelu pisteistä. Sebastian StålbergJanne Keränen ja Michael Keränen ovat olleet pirteällä pelipäällä. Stålberg kantaa vaasalaisten kultaista kypärää illan ottelussa.

Ennen illan ottelua joukkueet ovat sarjataulukon sijoilla kuusi ja kymmenen. Keskinäistä eroa on neljä sarjapistettä. Molemmat ovat tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikoissa. Illan pisteet ovat arvokkaassa asemassa varsinkin Sportille, joka on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin tasapisteissä oleva Porin Ässät.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

18.09
JYP - KooKoo
20.08
KooKoo - HPK
3 - 4 VL

Sport

18.09
HIFK - Sport
25.08
Sport - Kärpät
4 - 5 JA

TPS viikon tauon jälkeen kotikaukalossa − Jukurien uudet vahvistukset debytoivat

Turun perjantai-illassa nähdään Liiga-debytantteja vierailijan riveissä. Pääsevätkö uudet vahvistukset heti pisteiden makuun?

TPS palaa viikon tauolta kotikaukaloonsa tavoitteenaan katkaista kolmen ottelun tappioputki. Viime perjantaina Sport haki pisteet Turusta voittomaalikilpailuun venyneestä ottelusta. Tuolloin vähäeleisesti esiintynyt kotijoukkue tarvitsee parannusta otteisiinsa, jotta pisteet jäisivät tänään Aurajoen rannoille.

Jukurit pelasi viimeksi tiistaina ja tuolloin HIFK voitti Mikkelissä puhtaasti luvuin 2−0. Tämän illan otteluun joukkue saa vahvistusta hyökkäysosastoonsa, sillä Brandon Yip ja Pontus Netterberg liittyivät joukkueen vahvuuteen loppukauden kattavilla sopimuksilla. Molemmat pelaajat ovat päässeet pois karanteenista ja matkanneet joukkueen mukana Turkuun.

Ennen illan ottelua joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla yhdeksän ja 13. Eroa TPS:n ja Jukurien välillä on neljä pistettä. Viime aikoina molempien otteet ovat vaihdelleet ottelusta toiseen ja tasalaatuisuus on puuttunut pelaamisesta. TPS:n kohdalla illan pelivire on suurempi kysymys, sillä joukkueen pitkä tauko antaa toki vahvan energian. Toisaalta jos pelaamisesta paistaa viikon tauko, on Jukureilla hyvä mahdollisuus ottaa ottelu heti alussa komentoonsa.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella neljästi. Keskinäiset voitot ovat TPS:lle 3−1.

Tilastot