Liiga-kierros: Juhlivatko vierasjoukkueet jälleen?

LIIGA / Kierrosennakko
Liiga-ottelussa HIFK - TPS, Helsingin jäähallissa, 23. syyskuuta 2021.
Harvinainen seitsemän pelipäivän viikko avataan kolmella kohtaamisella. Jyväskylässä ja Kuopiossa yleisö pääsee palaamaan katsomoihin.

Seuraa Heitä

Joakim Kemell #37 | JYP

Laitahyökkääjä

Kemellin pelissä on ollut yrittämistä ja pirteyttä viime pelit. Nuorukainen ei kaihda kontakteja, mutta pisteiden teko on tökkinyt. JYPin suurlupaus kaipaa onnistumisia, ettei peli mene väkinäiseksi puskemiseksi.

Mitch Hults #86 |

Keskushyökkääjä

Alkukaudella säväyttänyt Hults painoi pitkään maalittomasti. Avasiko viime pelin onnistumisen Hultsin maalihanat uudelleen?

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

400 runkosarjan liigaottelua täyteen saava Rissanen on ollut Kuopioon paluunsa jälkeen odotetun tärkeä pelaaja KalPalle. Onnistuuko Rissanen juhlapelissään?

Palaako HIFK voittojen tielle alavireistä TPS:ää vastaan?

Kauden aiemmat HIFK−TPS-ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin. Jatkuuko sama tahti, vai katkaiseeko HIFK orastavan tappioputkensa?

Sarjassa kolmanneksi tippunut HIFK kohtaa kotonaan alavireisen TPS:n. Tämän kauden kaksi aiempaa ottelua ovat päättyneet vierasjoukkueiden voittoon. Nähtäväksi jää kuumenevatko joukkueiden tunteet jälleen, sillä edellisessä kohtaamisessa nähtiin peräti kaksi tappelua.

HIFK on pelannut viime aikoina harvakseltaan, ja pitkä pelitauko näkyikin myös selvästi edellisessä Pelicans-ottelussa. Pelicansin karvatessa korkealta HIFK:lla oli huomattavia vaikeuksia omassa avauspelaamisessaan sekä syöttöjen laatu oli auttamatta heikkoa.

TPS katkaisi neljän ottelun tappioputkensa lauantaina KalPaa vastaan kotonaan, kun kuopiolaiset kaatuivat voittomaalikisan jälkeen 4−3. Viime kauden hopeajoukkue TPS:llä on ollut lennokkaan alkukauden jälkeen ollut isoja ongelmia pelaamisessaan ja viimeisistä 15 ottelusta turkulaiset ovat pystyneet voittamaan vain kolme.

Molemmat joukkueet haluavat kiivaasti pisteitä, sillä helsinkiläiset taistelevat vielä täysin rinnoin runkosarjan voitosta ja Harry Lindbladin muistopalkinnosta. TPS yrittää säilyttää paikkansa kymmenen parhaimman joukossa.

Hyvästä laukauksestaan tunnettu TPS-hyökkääjä Mitch Hults on ollut pettymys alkukauden jälkeen ja viime ottelun onnistuminen herättääkin toiveita miehen piristymisestä. TPS tarvitsee jokaisen pelaajan parasta mahdollista virettä kääntäessään omaa kurssiaan taas voitolliseen tekemiseen.

Jatkuuko SaiPan pisteputki Kuopiossa?

SaiPa on viimeksi jäänyt täysin pisteittä Kuopiossa yli kolme vuotta sitten, 4.1.2019. Juhliiko Pekka Virran SaiPa jälleen Kuopiossa?

Kärppiä vastaan maaleitta jäänyt SaiPa haluaa varmasti palauttaa itsensä voittokantaan, ja mikä olisikaan parempi paikka kuin Kuopio? SaiPa on viimeksi jäänyt Kuopiossa täysin ilman pisteitä yli kolme vuotta sitten, 4.1.2019. Kuopiossa on sen jälkeen pelattu viisi KalPa-SaiPa- ottelua, joista tämän kauden edellinen Kuopion kohtaaminen on ainoa SaiPan tappio, joskin tämäkin vasta voittomaalikisan jälkeen.

SaiPan viime ottelu oli maaliodottaman perusteella varsin erikoinen, sillä tylyistä 0−5-loppulukemista huolimatta SaiPa voitti maaliodottaman Kärppiä vastaan 2,8−2,46.

KalPa on ollut SaiPaa vastaan toisaalta erittäin vahva myös vieraskentällä, kun kaksi viimeisintä Lappeenrannan kohtaamista ovat päättyneet kuopiolaisten juhliin. Kuluvan kauden kohtaamisten osalta voitot ovat siis KalPalle 2−0. Otteluiden pistekärki on ollut KalPan jo jättänyt ruotsalaispuolustaja Eric Hjorth pistein 1+1.

Tilastot

Siivittääkö yleisön paluu JYPin kotivoittoon?

JYP on tehnyt kauden aiemmissa kahdessa Tappara-kohtaamisessa kolme maalia per ottelu, mutta tämäkään ei ole riittänyt edes yhteen pisteeseen. Tapparan pisteputki JYPiä vastaan on jo kahdeksan ottelun mittainen.

JYPin edellinen ottelu on viime perjantailta, kun HPK kävi hakemassa pisteet LähiTapiola  Areenalta lukemin 1−5. Katsomoon palaavat Hurrikaanisydämet varmasti haluavat päästä todistamaan ja juhlimaan vuoden ensimmäistä kotivoittoa.

Tappara pelasi viimeksi lauantaina, kun kirvesrinnat voittivat samaisen HPK:n jatkoajan jälkeen 2−1. Tappara varmasti haluaa jatkaa hyvää virettään ja kahdeksan ottelun pisteputkeaan JYPiä vastaan.

Viime peleissä piristymisen merkkejä osoittanut JYP haluaa varmasti ottaa vuoden ensimmäisen kotivoiton sekä katkaista orastavan tappioputkensa heti alkuunsa. JYPin parantuneen pelin avainsana on ollut helppojen virheiden vähentyminen ja hyvä erikoistilannepelaaminen. Varsinkin HIFK-laina Tobias Winbergin mukaan littyminen on tiivistänyt ja parantanut JYPin pelaamista. 

JYP tarvitsee Joakim Kemellin onnistumisia ja viime pelissä Kemell onkin palannut JYPin ykkösylivoimaan. Tämä on kuitenkin hieman jopa sekoittanut joukkuetta. Onko viimeksi lokakuussa maalin tehnyt Kemell tällä hetkellä JYPille enemmän taakka kuin ase?

JYPin maalilla Kanstantsin Šostak on saanut tulonsa jälkeen päävastuun, mutta tilastojen mukaan Markus Ruusun esitykset ovat olleet täysin vertailukelpoisia. Onkin kiintoisaa nähdä, kumpi maalille Tapparaa vastaan luistelee.

CHL:n finaaliin edenneen Tapparan peli on ollut viime aikoina vakuuttavaa ja joukkue saapuukin Jyväskylään ehdottomana ennakkosuosikkina. Tappara on viimeksi jäänyt pisteittä JYPiä vastaan 16.11.2019 ja tämä on myös samalla JYPin viimeisin kotivoitto kirvesrinnoista.

Tappara on lepuuttanut viime peleissä nimimiehiään, eikä tämä ole varsinaisesti näkynyt Tapparan pelaamisessa ainakaan negatiivisesti. Kiintoisaa onkin, tuleeko Tappara Jyväskylään ykkösmiehistöllään, vai onko lepuutusvuorossa jälleen joku joukosta Kristian Kuusela, Waltteri Merelä, Jukka Peltola tai Otto Rauhala?