Liiga-kierros: Joillakin on panoksena ylpeys ja tulevaisuus, toiset metsästävät isoja pisteitä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Keskiviikkoilta tarjoa kiekonystäville herkkua neljän ottelun verran. Säilyykö Ilves piikkipaikalla, ja kuinka Kärppien tarina jatkuu?

Seuraa Heitä

Michael Joly #88 | HPK

Laitahyökkääjä

Joukkueen keihäänkärki hyökkäyssuuntaan. Kymmeneen viime peliin neljä maalia ja seitsemän syöttöpistettä.

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Vaikutus joukkueelle niin jäällä kuin pukukopissa.

KooKoo hakee isoja pisteitä kotiyleisönsä edessä

Kumpi voittaa maalivahtien taistelun Kouvolassa?

Kotijoukkue KooKoon viidellä viittä vastaan peli on mallikasta, mutta erikoistilannepelaamisessa on paljon petrattavaa. HPK on hyvin luisteluvoimainen joukkue, joten kotijoukkueen on oltava todella tarkkana, ettei siitä seuraisi jäähyjä.

KooKoo on päästänyt maaleja neljänneksi vähiten, joten se kertoo siitä, että maalivahti- ja puolustuspelaaminen ovat toimineet hyvin. Kun vielä vieraat ovat päästäneet maaleja toiseksi vähiten, niin myös maalivahdit ottavat mittaa toisistaan.

Erityisesti kotijoukkueen on pidettävä aisoissa HPK:n Michael Joly, joka on tehtaillut 11 pistettä viimeiseen kymmeneen otteluun.

KooKoolle pisteiden jääminen Kouvolaan olisi todella tärkeää, sillä he ovat yksi joukkueista, joka taistelee niistä viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Saako JYP juonen päästä kiinni?

Eilen murskatappion kärsinyt JYP palaa Turkuun. Viime viikon ryöstöretkelle haetaan jatkumoa.

TPS aloittaa oman viikkonsa kotiottelulla JYP:iä vastaan. Edellisen kerran joukkue esiintyi kaukalossa viime viikonloppuna ja tuolloin joukkue haki perjantaina voiton HPK:sta 2−3 ja koki lauantaina kotitappion Tapparalle luvuin 2−4. 

Illan ottelu on joukkueille kauden viimeinen kohtaaminen. Tällä hetkellä voitot ovat TPS:n eduksi 2−1 ja joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran viime viikolla. Viime keskiviikkona Turussa pelatussa ottelussa JYP oli etevämpi luvuin 1−4.

Joukkueiden keskinäisten kohtaamisten tehokkaimmat pistemiehet löytyvät TPS:n riveistä. Aarne Intonen sekä Juuso Pärssinen ovat molemmat onnistuneet tekemään kolme tehopistettä illan vierasta vastaan. JYP:in riveistä kolmea tehopistettä ei keskinäisissä otteluissa ole onnistunut tekemään kukaan, mutta erikoismaininta viime viikon kohtaamisessa tehot 1+1 tehneen Niko Seppälän eduksi.

JYP saapuu Turkuun jatkamaan viikkoaan ja hakemaan tasonnostoa eiliseen nähden. Eilen joukkue pelasi kotihallissaan KalPaa vastaan ja tuosta ottelusta pisteet lähtivät vieraiden matkaan tylysti luvuin 0−7. JYP:in osalta kausi tulee päättymään runkosarjaan ja näinollen jyväskyläläiset pelaavat loppukauden ajan paineettomasti. Tasonnostoa kuitenkin vaaditaan, jotta murskaavat lukemat jäisivät mahdollisimman vähälle jäljellä olevissa otteluissa.

Ilves pyrkii jatkamaan kärkipaikan vahvistamista

Tampereen keskiviikkoillassa Ilves saa vastaansa SaiPan. Ennen iltaa Ilves pitää niukasti Liigan kärkipaikkaa hallussaan ja lähtee hakemaan selkeämpää eroa kilpakumppaneihin.

Ilves pelaa viikon ainoan kotiottelunsa tänään keskiviikkona, kun Nokia Arenalle vastaan luistelee SaiPa. Joukkueen viikon avausottelu oli eilen Raumalla ja mukaan lähti täysi pistepotti lukemin 4−3. Eilisen ottelun tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia oli maalilla pelannut Vadim Žerenko, joka piti joukkueen mukana useilla hyvillä torjunnoillaan.

Tämän illan ottelu SaiPaa vastaan on joukkueiden neljäs ja samalla viimeinen kohtaaminen tälle kaudelle. Keskinäiset voitot ovat Ilveksen eduksi 2−1 ja joukkue lähtee ennakkosuosikkina myös viimeiseen kohtaamiseen. Joukkueiden aiempia kohtaamisia tarkastellessa, molemmilla löytyy useampia kolmen tehopisteen miehiä ja Ilveksen Panu Mieho ja Eetu Päkkilä sekä SaiPan Kalle MaalahtiVille Petman ja Nuutti Viitasalo ovat kaikki löytäneet hyvän pelivireen joukkueiden välisiin otteluihin.

SaiPa on jo jonkin aikaa saanut pelata paineettomammin ja samalla suunnata katseita pikkuhiljaa myös tulevaa kautta kohti. Joukkueen otteet ovat olleet varsin vaihtelevia ja viime viikon kolme ottelua toivat mukanaan vain yhden lisäpisteen. Lappeenrantalaisten edelliset ottelut ovat viime viikonlopulta ja tuolloin tuloksina syntyi niukat maalin tappiot Pelicansille ja JYP:lle. 

Joukkueen pelitapa iskostuu nuorelle joukkueelle pikkuhiljaa ja peruspelaaminen on kohtuullisen hyvällä mallilla. Puolustuspelaamisessa syntyy kuitenkin todella helppoja virheitä ja ne kostautuvat takaiskuiksi turhankin kovalla prosentilla. SaiPa pystyy hyvänä päivänä yllättämään myös Liigan kovimman kärjen, mutta tällä hetkellä ilonaiheet ovat olleet vähissä.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

SaiPa

19.03
HPK - SaiPa
1 - 2
18.03
SaiPa - Jukurit
1 - 3
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1
12.03
SaiPa - KooKoo
2 - 1 JA

Kärpät hakee kauden kolmatta voittoa Pelicansista

Jatkuuko Kärppien pisteputki Lauri Marjamäen johdolla Lahdessa?

Vierasjoukkue Kärpät on saanut hyvän alun uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen kanssa ja saapuu suurella itseluottamuksella Lahteen. Viisikko- ja puolustuspeliä on saatu tiiviimmäksi, ja pisteputki on neljän ottelun mittainen. Lisäksi joukkueen peli menee joka päivä eteenpäin.

Hannes Björnisen myötä kotijoukkue saa toisen noin sanotun kärkikentän. Lisäksi hän tuo pukukoppiin johtajuutta, jota viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva joukkue todella tarvitsee. Kun vielä joukkueen erikoistilannepelaaminen on viime otteluissa alkanut loksahdella kohdalleen, niin se haastaa vieraat tosissaan taistelemaan pisteistä.

Ottelusta tuskin tulee runsasmaalista, mutta vieraillakin on tekokkaita hyökkääjiä kuten Juhamatti Aaltonen ja Petter Emanuelsson, jos Lahdessa lähdettäisiin maalintekokilpailuun.