Liiga-kierros: Ilves palaa kotiyleisön eteen lähes vuoden tauon jälkeen

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
21.9.
2021
Ilves-kannattajien odotus palkintaan. Joukkue kohtasi viime viikolla Tapparan paikallisottelussa, mutta Pelicans-ottelu on Ilveksen ensimmäinen kotiottelu yleisön edessä 297 päivään. Edellisen kerran yleisöä oli 28.11.2020 ottelussa Ilves–KalPa.

Seuraa Heitä

Petri Kontiola #27 | Ilves

Keskushyökkääjä

Viime kauden pistepörssin voittajalta on lupa odottaa pisteitä myös tällä kaudella. Uudessa seurassaan Kontiola on löytänyt jo yhteisen sävelen Eemeli Suomen kanssa etenkin ylivoimapelissä. Molemmissa tämän kauden otteluissa tämä kaksikko on loihtinut tärkeän ylivoimamaalin.

Iikka Kangasniemi #4 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Taitava ja pienikokoinen hyökkääjä loistaa illasta toiseen näyttävillä suorituksillaan.

Pelicans lähtee katkaisemaan Ilveksen voittokulkua

Ilves on Liigan ainoa joukkue, joka ei ole kärsinyt pistemenetyksiä kahden pelinsä jälkeen. Tähän asti ailahdellut Pelicans lähtee muuttamaan Ilveksen suuntaa.

Sekä TPS:ää että Tapparaa vastaan Ilves oli helisemässä, mutta silti tupsukorvat onnistuivat kaivamaan täydet pistepotit tehokkaan hyökkäyspelin ja Marek Langhamerin hyvän maalivahtipelin ansiosta. 

Pelicansilla on puolestaan alla 2–3-jatkoaikatappio KalPaa vastaan. Huomioitavaa on se, että KalPa-vahti Eero Kilpeläinen keräsi ottelussa vain yhdeksän torjuntaa. Ilvestä vastaan täytyy siis toimittaa kiekkoa maalille. Lahtelaisten ykkösketju on pitänyt huolta tuloksenteosta. KalPa-pelissä ketjun jokainen lenkki ylsi jälleen pisteille. Ketjun keskellä viilettää täksi kaudeksi Lahteen haalittu Lukáš Jašek, joka on lunastanut odotuksia paukuttamalla tehot 1+5. Hän johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Jašekin johtamalla ketjulla on alkanut peli luistaa koko ajan paremmin, kun kemia Iikka Kangasniemen ja Jiří Smejkalin kanssa on parantunut. Pussinokilla on saldona kauden neljästä ottelusta kaksi voittoa, kaksi tappiota ja seitsemän sarjapistettä.

Myös Pelicansin maalivahtipeli on ollut vakuuttavalla tasolla. Emil Larmi on ollut odotetun vahva pelaamissaan otteluissa, kun taas Jasper Patrikaisen kauden avausottelu KalPaa vastaan oli lupauksia herättävä. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Ilves

18.08
KalPa - Ilves
16.08
Ilves - KooKoo
12.08
Tappara - Ilves
3 - 2

Pelicans

12.08
Pelicans - Jukurit
4 - 2
25.03
KooKoo - Pelicans