Liiga-kierros: Illan ainoassa ottelussa vahvassa myötätuulessa liitävä mikkeliläisryhmä hakee harvinaista voittoa HPK:n kotiluolasta

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
11.1.
2022
Tiistaina mitellään tärkeistä pisteistä yhden ottelun verran, kun kuntopuntarin kärkipään joukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa.

Seuraa Heitä

Petrus Palmu #52 | Örebro

Laitahyökkääjä

Palmu on suuren mediahuomion takaa noussut pistepörssissä jo sijalle neljä ja hyökkääjän tehotilastokin on selkeästi plussan puolella. Palmu on panoksellaan auttanut Jukurit hurjaan nousukiitoon, jossa joukkue on edelleen ja hän ratkaisi edellisen pelin jatkoajalla.

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Laatikainen pelaa iästään huolimatta kovia minuutteja illasta toiseen eikä kokenut konkari missään tilanteissa luista puolustusvelvoitteistaan. Viime ottelussa Tapparaa vastaan Laatikainen pelasti lähes varman maalin ja jatkoi ottelua kovasta taklauksesta huolimatta.

Saako ailahtelevasti pelannut HPK rivinsä suoriksi kuntopuntarin kärkeä vastaan?

Hurjassa voittoputkessa aiemmin tällä kaudella ollut HPK pyrkii nappaamaan tärkeitä pisteitä itselleen tiukkaa sarjataulukkoa silmällä pitäen. Vastus on kuitenkin äärimmäisen kova, sillä Jukureiden nousukiito on jatkunut edelleen vahvana.

Tiistaille siirretty ottelu Jukureiden ja HPK:n välillä tarjonnee nopeatempoisen ja laadukkaan jääkiekko-ottelun, sillä kuntopuntarissa kumpikin joukkue löytyy pidemmällä otannalla aivan sarjan kärkipäästä, ja sarjataulukossa joukkueiden välillä on ainoastaan kuusi pistettä. Aiemmat kohtaamiset ovat menneet tasan, kun HPK voitti ensin kotonaan 4–0, mutta joulun alla Jukurit otti 6–0 -voiton kotikaukalossaan.

Jukureiden vahvat otteet ovat siivittäneet joukkueen jo sijalle kuusi, sillä viimeiset kymmenen ottelua ovat päättyneet mikkeliläisten voittoon peräti yhdeksän kertaa. Edellinen ottelu Oulussa kääntyi hankalasta alusta huolimatta Jukureiden voittoon jatkoajalla. Olli Jokisen luotsaama joukkue saapuu Hämeenlinnaan tavoitteenaan voittoputken jatkaminen sekä varsinaisen peliajan voitto, sillä aiemmin Jukurit on voittanut Hämeenlinnassa ainoastaan kerran vuonna 2017.

Hämeenlinnalaiset liitelivät peräti kymmenen ottelun voittoputkessa, mutta putken katkeamisen jälkeen voittoja sekä häviöitä on tullut vuorotellen. Vaikka edellinen ottelu kääntyi jatkoajalla Tapparan voitoksi ja tappioitakin on luonnollisesti tullut, ei joukkueen vahva ydinpelaaminen ole kadonnut mihinkään.

Mikkeliläisjoukkueessa on nähty pientä vaihtuvuutta, mutta ainakaan edellisessä kamppailussa tämä ei menoa haitannut. Pelaajat pääsevät hyville maalipaikoille maalin edustalle, jossa on myös lapoja valmiina iskemään irtokiekkoja sisään. Pelaajat eivät myöskään pelkää laukoa kiekkoa maalille, mutta ajoittain ottelun alkuhetkillä Jukurit ei ole ollut täysin hereillä.

Ailahtelevaisesti viime aikoina pelannut HPK pystyy tekemään runsaasti maaleja, mutta joissakin otteluissa onnikin on ollut hämeenlinnalaisia vastaan. Joukkueessa on myös edelleen jonkin verran poissaoloja, mikä näkyy etenkin sentteriosastolla ja erikoistilanteissa. HPK lainaakin Tapparasta Topi Rönnin illan otteluun.

Ottelussa kannattaa kiinnittää huomiota joukkueiden tulosyksiköiden pelaajiin, sillä esimerkiksi Jukureiden Petrus Palmu on jäänyt viimeisen kymmenen ottelun aikana ainoastaan kahdesti pisteittä, Aatu Räty takoi joulukuun seitsemässä ottelussa yhtä monta pistettä ja Kirill Maksimov on tullut vauhdikkaasti mukaan kokoonpanoon. HPK:n leirissä Michael Joly on iskenyt kymmeneen viimeiseen otteluun tehot 5+4, Arttu Pelli pelaa ottelusta toiseen keskimäärin yli 22 minuuttia ja Joel Janatuinen on iskenyt aiemminkin maaleja tärkeissä paikoissa.

Maalivahtitilanne on myös kummallakin joukkueella hyvä, sillä HPK:n Eetu Laurikainen ja Daniel Lebedeff ovat kummatkin esittäneet ajoittain huipputorjuntoja ja Jukureiden Oskari Salminen palkittiin joulukuun pelaajana.

Ero joukkueiden välille saatetaan hyvinkin tehdä erikoistilanteissa, sillä Jukureiden ylivoima on Liigan neljänneksi parasta, kun HPK:n on vastaavasti sarjan huonointa, vaikka viime aikoina ylivoimakin on kohentunut. Sen sijaan alivoimapelaaminen menee selvästi HPK:n laariin prosenttilukemin 89,62 – 79,38.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

21.01
HPK - Tappara
3 - 4 JA

Jukurit

28.01
Jukurit - KalPa
2 - 4
27.01
KalPa - Jukurit
6 - 3
21.01
SaiPa - Jukurit
1 - 2