Liiga-kierros: HPK pyrkii pitämään pudotuspelijunan raiteillaan, Sportin härkäviikot jatkuvat

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Jarno Hietanen
Torstain Liiga-kierroksella nähdään kaksi tyvipään taistoa, kun HPK ja JYP iskevät yhteen Jyväskylässä sekä Sport ja Jukurit Vaasassa.

HPK:lla haussa elintärkeät pisteet

Tiukasti pudotuspelipaikkaa jahtaavalla HPK:lla ei ole juuri varaa pistemenetyksiin.

Jumbosijan taakseen jättänyt JYP intoutui helmikuun lopussa kolmeen perättäiseen voittoon, mutta maaliskuussa otteet ovat olleet jälleen ailahtelevampia. Viidestä ottelusta saldona on kaksi voittoa ja kolme tappiota. Tappioista kaksi joukkue kärsi Pelicansille.

Edellisen kerran JYP nähtiin kaukalossa tiistaina Kuopiossa. Ottelussa ei syntynyt ainuttakaan maalia varsinaisella peliajalla, mutta lopulta hurjavireinen Robert Rooba ratkaisi ottelun vierailijoille. Rooba on viimeistellyt kuluvalla kaudella jo 23 täysosumaa, mikä oikeuttaa koko Liigan maalipörssissä toiseen sijaan. Myös 32 torjunnalla nollapelin pelannut Markus Ruusu oli ottelussa mies paikallaan.

Väkevää nousua liigan kellarikerroksesta kohti pudotuspelipaikkaa tehneen HPK:n kone on viime peleissä yskähdellyt. Viime viikolla joukkue kärsi suurilukuisen tappion Sportille, joka lukeutuu hämeenlinnalaisjoukkueen päävastustajiin viimeistä pudotuspelipaikkaa ajatellen. HIFK:ta vastaan HPK onnistui sen sijaan nappaamaan pisteen, kun ottelu ratkesi helsinkiläisvieraiden eduksi vasta jatkoajalla.

Eilen HPK vieraili Oulussa. Voittoputken aikana vakuuttavasti esiintyneelle Eetu Laurikaiselle ottelu oli vaikea, mutta joukkue onnistui kuitenkin kirimään kahden maalin takaa rinnalle. Ottelu ratkesi lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Kärpät oli etevämpi.

Parissa viime pelissään HPK on joutunut tulemaan toimeen ilman ykköstykkiään Petri Kontiolaa, joka johtaa koko Liigan pistepörssiä. Kärpät-ottelussa joukkueen kokoonpanosta puuttuivat myös Tommi Tikka ja Henri Kanninen.

Tilastot

Edelliset ottelut

JYP

12.03
JYP - Lukko
5 - 4 VL
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
08.03
Pelicans - JYP
3 - 0
05.03
JYP - Sport
2 - 3
02.03
HPK - JYP
4 - 2

HPK

12.03
Tappara - HPK
3 - 1
09.03
SaiPa - HPK
7 - 0
08.03
HPK - KalPa
2 - 3 JA
06.03
HIFK - HPK
4 - 1
02.03
HPK - JYP
4 - 2

"Kun ei ole helppoa, on vaikeaa"

Jukurien päävalmentaja Marko Kauppisen tokaisu tiistain ottelun jälkeen kuvaa hyvin Vaasaan saapuvan vierasjoukkueen nykyvirettä.

Himoittua viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä Sport tarpoo historiallisen kovassa otteluruuhkassa. Toista perättäistä neljän pelin viikkoa pelaava vaasalaisjoukkue aloittaa torstaina peräti kolmen perättäisen illan rypistyksen, joten ei ihme, että päävalmentaja Risto Dufva on ollut joukkueensa peliohjelman tiimoilta aavistuksen kireänä.

Viime viikon neljä ottelua tuottivat joukkueelle kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Sportin kannalta olennaista oli, että toinen voitoista tuli HPK:ta vastaan, joka pyrkii kiivaasti mukaan pudotuspelijunaan. Riemukasta voittoa seurasivat kuitenkin kaksi tappiota, kun joukkue hävisi lauantaina Tapparalle ja tiistaina Kärpille. Kotkapaitojen tehopelaajana on häärännyt viidessä viime ottelussa tehot 2+5=7 iskenyt Olavi Vauhkonen, joka siirtyi joukkueeseen kesken kauden Tapparasta.

Torstaina Sportilla on kuitenkin hyvä mahdollisuus vankistaa asemiaan taistossa pudotuspelipaikasta, kun se saa vieraakseen jumbosijalle valahtaneen Jukurit. Synkässä 12 ottelun tappioputkessa vaeltavan mikkeliläisjoukkueen tekemisestä ovat ilon pilkahdukset olleet kadoksissa jo pidemmän aikaa ja helmi-maaliskuun aikana Jukurit on kerännyt kaiken kaikkiaan vain yhdeksän pistettä.

Viimeisimpänä kuokkaan tuli tiistaina sarjakärki Lukolta luvuin 1−5. Yksi syy toistuviin tappioihin löytyneekin takkuilevasta maalinteosta, sillä viimeisten kuuden ottelunsa aikana Jukurit on jäänyt tyystin maaleitta kolmesti.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Vaasaan matkustava Jukurit hakee ottelusta paitsi karmaisevan tappioputkensa katkaisemista, myös revanssia Sportista. Joukkueet kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella vasta helmikuussa, jolloin Sport ryösti pisteet Mikkelistä.

Tilastot

Edelliset ottelut

Sport

17.03
Sport - KalPa
2 - 4
15.03
KalPa - Sport
4 - 1
12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Sport - HIFK
1 - 4
07.03
Lukko - Sport
4 - 3 JA

Jukurit

30.03
Jukurit - Kärpät
3 - 4 JE
28.03
Kärpät - Jukurit
2 - 3
26.03
Jukurit - Kärpät
5 - 2
23.03
Kärpät - Jukurit
5 - 2
22.03
Jukurit - Kärpät
1 - 2 JE