Liiga-kierros: HPK hakee kymmenettä perättäistä voittoa – TPS puolustaa kärkisijaansa Kärppiä vastaan

LIIGA / Kierrosennakko
Michael Joly #88, HPK, Liigan ottelu HPK - KooKoo 24.11.2021, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna. (Kuva: Jari Mäki-Kuutti)
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Lukko haastaa toista kertaa kahden päivän sisään HPK:n, joka yrittää venyttää voittoputkensa jo kymmeneen otteluun. Kärpät saapuu Turkuun haastamaan takaisin sarjakärkeen nousseen TPS:n.

Seuraa Heitä

Scott Pooley #12 |

Laitahyökkääjä

Sai pitkän maalittoman putken katki keskiviikkona. Pisteputki saattaa hyvinkin saada jatkoa torstaina HPK:ta vastaan.

Juuso Pärssinen #75 | Nashville

Keskushyökkääjä

16 ottelussa on syntynyt 19 pistettä. TPS:n ykkössentteri kuuluu tällä hetkellä Liigan parhaisiin hyökkääjiin.

Lukko hakee välitöntä revanssia HPK:sta

Lukko ja HPK kohtasivat myös keskiviikkona, jolloin ratkaisua saatiin hakea aina voittomaalikilpailusta asti. HPK hakee kymmenettä perättäistä voittoa, kun taas Lukko on liikkeellä vajaalla miehistöllä.

Lukko ja HPK ottivat yhteen viimeksi keskiviikkona. Tuolloin HPK voi lisäpisteen Raumalta lukemin 3–4, kun Ryan Johnston ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.

HPK:lla on allaan uskomaton yhdeksän ottelun voittoputki. Se on viimeksi hävinnyt 23.10., kun TPS voitti sen 1–0 Turussa. Haparoivan alkukauden jälkeen voittoputki on nostanut HPK:n sarjataulukossa kahdeksanneksi.

Keskiviikkona HPK oli Lukkoa vahvempi erityisesti puolustuspelaamisessa. Hyökkäyspäässä HPK onkin ollut vaisumpi, ja tällä kaudella se on tehnyt liigaseuroista toiseksi vähiten maaleja. Esimerkiksi kultakypärä Michael Joly on pelannut erittäin ailahtelevasti.

Toisaalta mikäli HPK:n sama tiivis viisikkopuolustus jatkuu torstaina Hämeenlinnassa, Lukko tarvitsee uusia keinoja kääntääkseen ottelun itselleen.

Lukko, joka on sarjataulokssa valahtanut jo sijalle 12, taistelee tosissaan sairaus- ja loukkaantumishuolien kanssa. Viime ottluessa kokoonpanosta puuttui kokonaiset 12 pelaajaa. Helpotusta Lukko sai kuitenkin siitä, että kuukauden sivussa ollut Kristián Pospíšil palasi kaukaloon. Myös tuoreet lainapelaajat Kasper Simontaival, Roope Laavanainen ja Samuel Salonen saivat mukavasti vastuuta Lukko-debyytissään. Ketjukoostumukset saattavat kuitenkin elää jälleen ennen uutta HPK-kohtaamista.

Lukon Scott Pooley onnistui keskiviikkona katkaisemaan seitsemän ottelun maalittoman putkensa tekemällä läpiajomaalin. Apinan pudottamisen myötä pisteputki saattaa saada jatkoa heti torstaina.

TPS puolustaa sarjakärkipaikkaansa tehokasta Kärppiä vastaan

TPS kukisti keskiviikkona Ässät ja nousi takaisin sarjakärkeen. Torstaina TPS kohtaa Kärpät, joka viime ottelussaan palasi voittojen tielle parin vaisumman pelin jälkeen.

Sarjataulukon nelossijalla majaileva Kärpät kohtasi viimeksi lauantaina HIFK:n, jonka se voitti kotonaan lukemin 5–2. Illan hahmona loisti tehot 2+2 tehnyt Saku Mäenalanen, kun taas ykkössentteriksi hankittu Casey Wellman ei mahtunut kokoonpanoon. Wellman pelannee kuitenkin TPS:ää vastaan. Ville Leskinen sen sijaan on edelleen sivussa.

Kärpät on pelannut korkealla tasolla käytännössä koko kauden ja ollut erityisesti tehokas hyökkäyspäässä. Mäenalasen lisäksi Liigan pistepörssin kärkikymmenikköön kuuluu myös Topi Niemelä. Lisäksi kauden vaisusti aloittanut Troy Bourke on alkanut tehdä nousua.

TPS:ää sen sijaan on pitkään syytetty tehottomuudesta ja maalintekovaikeuksista. Maalinteko on kuitenkin parantunut viime peleissä hieman, ja erityisen hyvin on pelannut ykkösketju Mikael PyyhtiäJuuso PärssinenMarkus Nurmi. TPS:n suurin vahvuus on kuitenkin kurinalainen viisikkopuolustus sekä loistavasti tällä kaudella esiintynyt maalivahti Andrei Karejev.

Kärppien ja TPS:n torstai-illan ottelusta tullee tarkkaa vääntöä, jossa pienet onnistumiset tai virheet ratkaisevat. Toisaalta tilastojen valossa Kärpillä on pitkään ollut etulyöntiasema, sillä TPS on voittanut Kärpät viimeisen reilun kolmen viime kauden aikana vain kahdesti – siis kaksi voittoa 13 viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta.