Liiga-kierros: HPK hakee kauden avausvoittoaan Ässien kustannuksella

LIIGA / Kierrosennakko
HPK - Lukko, U20 SM-sarja 1.10.2020, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
7.10.
2020
Keskiviikkoillan ainoa liigaottelu nähdään Porissa, kun Isomäelle saapuu vierailemaan karanteenista vapautunut HPK. Molempien avausviikko sujui vaihtelevissa merkeissä ja kurssin hakeminen jatkuu tänään.

Seuraa Heitä

Andreas Borgman #5 | Tampa Bay

Puolustaja

On ottanut patapuolustuksen johdettavakseen ja käyttää kokoaan monipuolisesti hyödyksi. Hänellä on todella hyvä laukaus ja hän väläytteli osaamistaan myös maalin merkeissä jo avauskierroksella.

Petri Kontiola #27 | HPK

Keskushyökkääjä

Palasi Liigaan 13 vuoden tauon jälkeen. HPK:n ykköskentän tukipilari, jolta on hyvä odottaa huippuvirettä myös keskiviikkoiltana.

Ässät jatkoi avausviikonloppuaan lauantaina Lappeenrannassa, josta mukaan lähti SaiPalle kärsitty 1−3-tappio. Varsinkin ottelun alkupuoliskoa hallinnut porilaisryhmä pelasi tiivistä joukkuepeliä, mutta viimeistely ontui pahemman kerran ottelun käännehetkillä ja pirteästi pelannut kotijoukkue otti kauden avauspisteensä.

HPK:n viikonloppu sujui täysin erilaisissa merkeissä, sillä joukkue oli koronakaranteenissa ja pelasi edellisen kerran viime torstaina, jolloin Kärpät haki pisteet mukaansa Pohjantähti Areenalta lukemin 4−2. Kotijoukkue taisteli hyvin ja aktiivinen pelitapa sekä Petri Kontiolan johtama ykkösketju antoivat päävalmentaja Matti Tiilikaiselle hyvät avaimet lähteä rakentamaan joukkueen peliä.

Kerholla on kaksi varsin tulosvastuullista ketjua, sillä kakkosketjussa pelanneet Jesse Mankinen ja Juuso Ikonen löysivät myös yhteisen sävelen hyökkäyspelaamisessa. Kontiolan vierellä pelanneet Jere Innala ja Valtteri Puustinen täydentävät HPK:n ykkösketjua ja odotettavissa on tehopisteitä koko kolmikolle myös keskiviikkona. Maalia ensimmäisessä ottelussa vartioinut Joona Voutilainen teki voitavansa Kärppiä vastaan ja tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

Ässät peluutti viikonloppuna molempia maalivahtejaan. Sekä Sami Aittokallio että Linus Söderström pelasivat varmaotteisesti ja Porissa maalivahtiosasto on hyvällä mallilla kauteen lähdettäessä. Mika Niemen johtama ylivoima väläytteli jo potentiaaliaan, mutta seuraavien otteluiden aikana on jo syytä asettaa tulosodotuksia ylivoimapeliin. Puolustukseen hankittu ruotsalaispuolustaja Andreas Borgman on lunastanut paikkansa ykkösparissa ja toimii alakerran isäntänä sekä tarjoilee hyvän laukauksensa ansiosta viivapelotetta vastustajille.

Ässät pelaa kauden alun neljästä ottelusta kolme kotikentällään ja heille on otteluohjelman ansiosta tarjoutunut mahdollisuus rakentaa pohjaa hyvälle kaudelle. HPK:n alkukausi kärsi pieniä takaiskuja koronalle altistumisten ja karanteenin vuoksi, joten joukkue toivoo nyt pääsevänsä keskittymään kunnolla alkaneeseen kauteen ilman suurempia vastoinkäymisiä. Ottelun mielenkiintonen yksityiskohta on HPK-puolustaja Ville Koistisen pelikielto, joka on langetettu jo vuonna 2013 ja mies kärsii pelikiellon loppuun tänään.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

13.04
Ässät - KalPa
1 - 6
09.04
TPS - Ässät
3 - 2
03.04
Ässät - SaiPa
3 - 4

HPK

13.04
HPK - SaiPa
4 - 5 JA
01.04
Kärpät - HPK
1 - 3