Liiga-kierros: HIFK palaa tositoimiin Pelicansia vastaan, Kaakossa derbyillään, Ässät pyrkii katkaisemaan tappioputkensa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK palaa karanteenistaan pelikentille. Kaakon derbyn osa kolme Lappeenrannassa. Ässät hakee paluuta voittojen tielle TPS:n kustannuksella.

Perjantai-illassa nähdään kolme kamppailua, joista mielenkiintoisin lienee Helsingissä pelattava HIFK:n ja Pelicansin välillä. HIFK nimittäin palaa kaukaloon pitkän tauon jälkeen. Pelicans puolestaan taistelee kiivaasti suorasta pudotuspelipaikasta.

Kaakossa pelataan kauden kolmas derby, jossa KooKoo lähtee hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan SaiPasta, jolle peleissä ei enää ole suurta panosta.

Ässät puolestaan pyrkii pääsemään voittokantaan TPS:ää vastaan. TPS puolestaan varmasti haluaa jatkaa hyvää kevätvirettään. Tällä kaudella Ässät on ollut turkulaisille sopiva vastustaja, sillä TPS on voittanut yhtä vaille kaikki keskinäiset ottelut.

Seuraa Heitä

Waltteri Merelä #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Osumat tuovat varmasti itseluottamusta. Vastuuta tulee 5 v 5 -pelissä reilusti. Huhut vievät Tapparaan, mutta peliotteissa tämä ei ole näkynyt.

Veikko Loimaranta #29 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Kuten Merelä, on Loimarantakin saanut viime peleissä onnistumisia maalien muodossa. Nuorelle pelaajalle onnistumiset voivat ruokkia lisää onnistumisia.

Markus Nurmi #51 | TPS

Laitahyökkääjä

Nurmi on pelannut vahvaa kautta TPS:ssä. Pelasi hyvin Josh Kestnerin ja Ruslan Ishakovin kanssa. Kannattaa ottaa illalla seurantaan, kuinka ketjun pelin sujuu porilaisia vastaan.

Peter Tiivola #74 |

Keskushyökkääjä

Maajoukkue on kutsunut tällä kaudella Tiivolaa. Viiden ottelun pisteputkessa oleva Tiivolalla on iso rooli, jos Ässät mielii TPS:n kaataa illan ottelussa.

HIFK palaa kaukaloon karanteeninsa jälkeen Pelicansia vastaan

HIFK pitkästä aikaa pääsee pelien makuun, kun se kohtaa perjantai-illan ottelussa Pelicansin.

HIFK palaa karanteeninsa jälkeen tositoimiin kotonaan. Helsinkiläisiä vastaan asettuu Pelicans. Tällä kaudella HIFK on selättänyt viime vuosina hankalaksi koetun lahtelaisryhmän molemmissa otteluissa. Nyt joukkueet pelaavat peräkkäisinä päivinä vastakkain tärkeistä sarjapisteistä.

HIFK:n kokoonpano on vielä varmasti hieman repaleinen karanteenin jäljiltä. Pelituntuman puute voi todellakin näkyä joukkueen pelissä. Ennen karanteenia HIFK oli vahvassa vireessä ja joukkue olisi voinut jopa haastaa Lukon sarjakärjessä.

Pelicans saapuu Helsinkiin kolmen ottelun voittoputkessa, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet Pelicansia varsinkin hyökkääjien osalta, kun lahtelaisilta oli viime pelissä sivussa kolme kärkihyökkääjää. Sivussa olivat viime pelistä Rudolf ČervenýIikka Kangasniemi ja Filip Chlapík. Červený on jo mahdollisesti pelikunnossa viikonvaihteen peleissä, mutta Kangasniemi ja Chlapík ovat varmuudella sivussa.

Vieraista Hannes Björninen kantaa joukkueessa edelleen suurta vastuuta; taistelee, raastaa, taklaa ja iskee tehoja. Joukkue on isosti riippuvainen joukkueen kapteenistaan, joka on kantanut tehollisestikin joukkuetta viime aikoina. Waltteri Merelä on saanut onnistumisia maalien muodossa viime otteluissa. Hän on nimittäin onnistunut kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa.

Lahtelaiset ovat tällä hetkellä viimeisenä kiinni suorasta paikasta puolivälieriin, joten Pelicansilla riittää panosta riittää viikonlopun peleihin.

Länsirannikon kamppailussa TPS saa vieraita Porista

TPS mielii lisäpisteitä porilaisia vastaan.

TPS on porskuttanut kevätkauden tuloksellisesti hyvässä myötätuulessa. Joukkue lähtee illan kamppailuun voitto alla Tapparasta numeroin 3−2. Joukkue pelasi Tapparaa vastaan tiiviimmin kuin sarjakärki Lukkoa vastaan viikon aiemmassa ottelussa. Toisaalta kiekonmenetykset avasivat Tapparalle huippuvaarallisia vastahyökkäyksiä. Puolustajista Eemil Viro nousi monesti jopa hyökkäyksen kärjeksi asti, joten ainakin hyökkäysinnokuutta puolustajalla riitti.

TPS:n maalivahtiosastolta kuului huolestuttavia uutisia Tappara-pelissä, kun toisen erän jälkeen Andrei Karejev jouduttiin vaihtamaan kesken pelin turkulaisten maalilta. Hyvin todennäköisesti Karri Rämö saa peliaikaa illan kamppailussa Ässiä vastaan.

Markus Nurmi piristi joukkueen kakkosketjua, kun se pelasi eilen torstaina Josh Kestnerin ja Ruslan Ishakovin kanssa. Pelissä ketju vaikutti ensisilmäyksellä erinomaiselta. Puolestaan Juuso Pärssisen ja Lauri Pajuniemen peli oli hieman hakemista, kun toiselta laidalta puuttui juuri Nurmi.

Ässien tie pudotuspeleihin mutkistui entisestään vierastappiolla Pelicansia vastaan. Lahtelaiset veivät tiukan kamppailun lopulta nimiinsä 4−3-lukemin. Ässien murheeksi nousi pelissä tutut asiat: jäähyt ja alivoima. Pelicans iski kolmesti kiekon ylivoimalla Ässien reppuun ja Ässät istui jälleen useasti jäähypenkillä, johon Porissa ollaan tänä kautena jo totuttu.

Ässien kärkipelaajat ovat olleet viime peleissä vireessä, mutta joukkueen jänne ei ole riittänyt voittamaan pelejä. Sebastian Wännström painelee kuuden ottelun pisteputkessa, jossa mies on iskenyt yhtä monta maaliakin. Peter Tiivolan putki on pelin vähemmän kuin Wännströmin, mutta kärkipelaajat ovat tarjonneet ainakin tehollisesti mahdollisuudet voittoon asti. Porilaisilta ei vain ole löytynyt riittävästi riittävästi leveyttä muun joukkueen osalta.

Kauden aikaisemmissa peleissä TPS on voittanut neljä ja Ässät vain kertaalleen, joten porilaisilla on edessä iso urakka. Toisaalta Ässät pääsee levänneenä illan kamppailuun, kun taas TPS uurasti torstaina Tapparaa vastaan.

Kaakon derbyssä vietetään tuplaviikonloppua

SaiPa ja KooKoo iskevät sarjapisteistä kahtena peräkkäisenä päivänä.

Kaakon derbyssä piti olla tällä kaudella kuusi kamppailua, mutta kaksi niistä jouduttiin perumaan karanteenien takia, joten joukkueet ovat kohdanneet vain kahdesti ennen tämän viikonvaihteen otteluita. Joukkueet lähtevät kamppailuun eri lähtöasemista; SaiPa pelaa viimeiset pelinsä pois runkosarjastaan, kun taas KooKoo valmistautuu pudotuspeleihin.

Tällä kaudella SaiPa on ollut KooKoolle todella vaikea vastus. Nimittäin SaiPa on vienyt molemmat tämän kauden derbyt nimiinsä. Lisäksi SaiPa on päästänyt molemmissa peleissä ainoastaan yhden maalin, joten KooKoo on törmännyt lappeenrantalaisten puolustukseen näissä peleissä.

SaiPan riveissä on viime peleissä nähtykin tukku uusia nimiä, kun junioreita on päässyt pelaamaan ensimmäisiä liigakamppailuitaan. Kokoonpanossa ovat käyneet muun muassa Niko KautiainenRoni Karvinen ja Hugo Rikkilä.

KooKoo voitti viikon ainoassa pelissään KalPan vieraissa 5−3-numeroin. Joukkue voitti tiukan ottelun päätöserän alun maaleillaan, kun Kyle Platzer teki voitto-osuman viiden minuutin kohdalla. Hän on kerännyt kaikkiaan neljä tehopistettä kahdessa edellisessä ottelussa. Myös Vilmos Galló ja Ahti Oksanen ovat onnistuneet maalinteossa kahdessa edellisessä kamppailussa, joten ei kai kahta ilman kolmatta?

Tilastot

Edelliset ottelut

SaiPa

13.04
HPK - SaiPa
4 - 5 JA
10.04
KooKoo - SaiPa
7 - 2
06.04
Jukurit - SaiPa
5 - 1
03.04
Ässät - SaiPa
3 - 4
01.04
SaiPa - Tappara
1 - 2

KooKoo

13.04
JYP - KooKoo
1 - 4
10.04
KooKoo - SaiPa
7 - 2