Liiga-kierros: HIFK ja Pelicans iskevät yhteen Nordiksella

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © alehtola
Perjantain Liiga-kierroksella on luvassa neljä ottelua. Nordiksella vastakkain asettuvat HIFK ja Pelicans, Hakametsässä Ilves ja HPK, Kuopiossa KalPa ja Sport sekä Turussa TPS ja Lukko.

ALAVIREISET HIFK JA PELICANS KOHTAAVAT HELSINGISSÄ

Kuntopuntarin häntäpäästä löytyvät HIFK ja Pelicans kohtaavat toisen kerran tällä kaudella. Pelicans oli ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa syyskuussa parempi lukemin 3-0. Tomi Karhunen pelasi tuolloin huippupelin.

Helsingin IFK on hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan. Sarjataulukon kymmenentenä majailevat helsinkiläiset ovat onnistuneet kolmeen kotiotteluun tekemään vain seitsemän maalia.

Joukkueen paras pistemies on alkukaudesta ollut Jesse Saarinen tehoin 0+6. Viiteen tehopisteeseen ovat yltäneet Teemu Turunen, Sebastian Dyk sekä Mikko Kousa.

Lahden Pelicans lähtee torstain kamppailuun aika sekavista lähtökohdista. Joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan päästäen peräti 12 maalia. 

Vieraiden paras pistemies alkukaudesta on ollut unkarilainen Janos Hari. Mies on nakuttanut seitsemään otteluun tehopisteet 1+8. Vahvassa vireessä ovat olleet myös Hannes Björninen (8p) sekä Juhamatti Aaltonen (7p).

HPK HAASTAMAAN ILVESTÄ JOUKO MYRRÄN ENSIMMÄISEEN OTTELUUN HAKAMETSÄSSÄ PÄÄVALMENTAJANA

Ilveksen uusi päävalmentaja Jouko Myrrä johtaa joukkoja perjantaina ensimmäistä kertaa Hakametsässä. Ilves voitti hänen alaisuudessaan tiistaina Pelicansin vieraissa peräti 2-7. HPK puolestaan katkaisi keskiviikkona kolmen ottelun tappioputkensa, kun JYP kaatui Hämeenlinnassa lukemin 2-1.

Viikon puhuttavin uutinen on ollut ehdottomasti päävalmentaja Karri Kiven potkut Ilveksestä. Kivelle näytettiin ovea maanantaina ja tilalle tuli Jouko Myrrä, joka toimi joukkueen apuvalmentajana.

Myrrän aikakausi päävalmentajana sai unelmastartin, kun Ilves kukisti tiistaina Pelicansin vieraissa 2-7. Joukkue voitti edellisessä kotiottelussaan KalPan 7-4.

Kotijoukkueen parhaat pistemiehet ovat alkukaudesta olleet Joose Antonen ja Robert Leino. Molemmilla on kasassa seitsemän tehopistettä.

HPK lähtee perjantain kamppailuun sarjataulukon sijalta kahdeksan. Kolmen ottelun tappioputkessa seilannun Kerho voitti keskiviikkona JYPin kotonaan lukemin 2-1.

Hämeenlinnalaisten kultakypärää ottelussa pitää päässään nuori Valtteri Puustinen, joka on iskenyt alkukaudesta jo yhdeksän pinnaa. Myös SaiPasta hankittu sentteri Cody Kunyk on ollut hyvässä vireessä kahdeksalla tehopisteellään.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tällä kaudella

harjoitusottelut

16.08.
Ilves - HPK
5 - 2

runkosarja

MAALINTEON KANSSA TUSKAILEVA KALPA SAA VIERAITA VAASASTA

Kuopiossa perjantaina kohtaavat sarjan häntäpäästä löytyvät KalPa ja Sport. Molemmille joukkueille maalinteko on ollut yhtä tervan juontia alkukaudesta.

KalPa on onnistunut tekemään viimeiseen neljään otteluun vain kuusi maalia varsinaisella peliajalla. Tiistaina Ässät kävi hakemassa Kuopiosta pisteet lukemin 0-3. KalPa on sarjan vähiten maaleja tehnyt joukkue tällä hetkellä.

Eero Kilpeläinen on pelannut alkukaudesta yhtä lukuunottamatta kaikki pelit kuopiolaisten maalilla. Kouvolasta täksi kaudeksi takaisin Kuopioon palannut Miikka Pitkänen on onnistunut tekemään seitsemään otteluun neljä maalia.

Vierasjoukkue Sport on sarjataukukossa viimeisenä. Joukkue pelasi myös eilen, kun Tappara oli vaasalaisia parempi lukemin 5-1.

Viimeisestä viidestä ottelusta Sport on hävinnyt peräti neljä. Lähtökohdat otteluun eivät siis ole parhaat mahdolliset.

Kultakypärää joukkueelta kantaa Antti Erkinjuntti viidellä tehopisteellään.

Tilastot

Edelliset ottelut

KalPa

02.03
Kärpät - KalPa
1 - 2
26.02
KalPa - HPK
0 - 4
24.02
Ässät - KalPa
3 - 4 JA

Sport

Tällä kaudella

harjoitusottelut

06.09.
KalPa - Sport
5 - 0

runkosarja

TPS LÄHTEE HAKEMAAN KAUDEN ENSIMMÄISTÄ KOTIVOITTOAAN LUKON KUSTANNUKSELLA

Perjantai-illan kotijoukkue TPS on hävinnyt molemmat pelaamansa kotiottelut tällä kaudella. Pekka Virran luotsaama Lukko puolestaan seilaa kolmen ottelun voittoputkessa.

Turun Palloseuran kannattajat eivät ole vielä tällä kaudella päässeet juhlimaan voittoa kotiottelussa. Joukkue on onnistunut kahdessa kotiottelussaan tekemään vain kolme maalia.

Kotijoukkueelta löytyy kolme pelaajaa, jotka ovat iskeneet alkukaudesta kuusi tehopistettä. He ovat Lauri Korpikoski, Anton Holm ja Zach Budish.

Vierasjoukkue Lukko saapuu Turkuun hyvässä vireessä. Joukkue on pystynyt voittamaan viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. 

Raumalaisten puolustuspeli vieraissa on toiminut erinomaisesti, sillä joukkue on päästänyt kolmessa vierasottelussaan vain neljä maalia. Nähdäänkö Tarmo Reunanen jo tänään Lukon kokoonpanossa?

Vieraiden parhaat pistemiehet alkukaudesta löytyvät ulkomaalaisosaltolta. Pontus Westerholm sekä Justin Danforth ovat iskeneet molemmat seitsemän pistettä.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

27.02
TPS - JYP
1 - 3
23.02
JYP - TPS
3 - 4 JA

Lukko

04.03
Lukko - KooKoo
27.02
Sport - Lukko
2 - 5