Liiga-kierros: HIFK ja KalPa avaavat kalenterivuotensa loppiaisen ainoassa ottelussa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
6.1.
2022
Torstaina Liigaa pelataan vain yhden ottelun verran.

Nordiksen vuosi käyntiin savolaisten isännöinnillä

Helsingissä kohtaa kaksi pelituntuman puutteessa olevaa joukkuetta.

Loppiaisen ainoa Liiga-ottelu pelataan Helsingissä, jossa HIFK ja KalPa pelaavat kumpikin vuoden 2022 ensimmäisen ottelunsa. HIFK pelasi edellisen kerran tasan viikko sitten ja KalPalla edellisestä ottelusta on peruuntuneen Spengler Cupin takia aikaa jo 2,5 viikkoa.

HIFK:n piti pelata jo keskiviikkona, mutta vastustaja JYPissä todettujen koronatartuntojen takia helsinkiläiset välttivät perättäisten päivien koitokset. Joulun jälkeen HIFK:n otteet ovat olleet hieman vaisuja, vaikka tuloksellisesti joukkueella ei ole mitään hätää.

HIFK:n kokoonpanossa kannattaa kiinnittää huomiota maalille. Joulun alla maajoukkueessa debytoinut Niilo Halonen on päässyt oivalliseen vireeseen. Halonen onkin syrjäyttämässä Michael Garteigin vahvasti kakkosviulun soittajaksi.

Pitkältä tauoltaan palaava KalPa on kovassa kilpailussa viimeisistä pudotuspelipaikoista, ja varsinkin kuopiolaisten yläpuolella oleva Lukko on kiristänyt selvästi tahtiaan.

KalPa sai riveihinsä laina-apua Lappeenrannasta, kun hyökkääjä Jaakko Lantta on tämän viikon joukkueen mukana. Sen sijaan nuorten MM-kisoista palanneet KalPan pelaajat eivät ole Helsingissä mukana.

Kauden aikaisempien keskinäisten kohtaamisten perusteella KalPalla on etulyöntiasema, sillä se voitti syksyn kaksi otteluaan HIFK:ta vastaan.

Tilastot