Liiga-kierros: HIFK hakee ensimmäistä varsinaisen peliajan voittoaan, KooKoo haastaa TPS:n Turussa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Arno Hämäläinen
Torstaina on Liigassa luvassa kaksi ottelua. HIFK hakee ensimmäistä varsinaisen peliajan voittoaan isännöidessään HPK:ta ja eilen Tapparan peräti viiden maalin erolla voittanut KooKoo haastaa puolestaan TPS:n.
HIFK ja HPK ovat kolmen ottelun jälkeen tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi. Toinen on tehnyt ja päästänyt paljon maaleja, toinen puolestaan tehnyt ja myös päästänyt vähän.

HIFK:n kauden alku on ollut voitokas ja samalla mielenkiintoinen. Helsinkiläiset ovat aloittaneet kautensa kolmella vierasottelulla, joista jokainen on venynyt jatkoajalle asti. Joukkueen hermokontrolli on pitänyt varsin mairittelevasti, sillä jokainen noista otteluista on päättynyt voittoon. Kahdesti jatkoaikasankarina on toiminut Joonas Rask, kertaalleen Iikka Kangasniemi.

Siinä missä HIFK:n otteluissa on tullut runsaasti maaleja molempiin päihin, on HPK:n otteluissa nähty huomattavasti vähemmän maaleja. HPK on voittanut otteluistaan kaksi varsinaisella peliajalla ja hävinnyt yhden niin ikään varsinaisen peliajan puitteissa. Tappara kaatui 2−1 ja Ässät 4−2, tappio tuli puolestaan TPS:lle lukemin 1−2.

HIFK:lta löytyy tukku pistetehtailussa onnistuneita hyökkääjiä. Tehoilla 3+3 pistepörssiä johtava Kangasniemi sekä tehot 1+3 kirjauttanut Tommi Santala ovat pelanneet tutkaparina samassa ketjussa, mutta toinen laituri on vaihtunut eri pelaajaan jokaisessa ottelussa.

Hyökkäyspäässä tehoja piisaa niin hyökkääjillä kuin puolustajillakin, mutta puolustuspeli sakkaa ajoittain ja alivoimakin on antautunut kolmasti. Kymmenen päästettyä maalia on kolmeen otteluun paljon. Ykkösvahti Atte Engrenin torjuntaprosentti on tällä hetkellä reilut 82%, eikä Markus Ruusunkaan 89% mairittele, joten sekään osasto ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.

HPK:lle keskiviikkoinen kotivoitto teki hyvää, sillä kärkiketjujen hyökkääjät Eetu Tuulola ja Philippe Cornett avasivat maalitilinsä. Lisäksi Robert Leino onnistui mainiosti syöttämällä kolme maalia. Kauden alun otanta on vielä pieni, mutta niin ylivoima kuin alivoimakin ovat HPK:lla toimineet. Keskiviikkona joukkue osui ylivoimalla peräti kolmasti.

Torstaina erikoistilanteiden varmuutta ja liikkuvaa luistinta tarvitaan nopesti uudelleen, kun HIFK tulee levänneenä vastaan.

Katso ottelun kokoonpanot tästä »

Tulosveto

HIFK ottaa ensimmäisen kolmen pisteen potin
HIFK on alkukauden aikana hyökännyt tehokkaasti, mutta puolustuksessa on tapahtunut liiaksi virheitä. Helsinkiläisnippu teki viimeiset puolustuspelivirheensä Vaasassa tiistai-iltana ja tukkii maalinsa HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaisvierailla tulee hikinen ilta.
3 4 5
1 2

Tarjoaako KooKoo hurlumheilätkää myös Turussa?

TPS:n ja KooKoo:n kauden ensimmäiset ottelut ovat olleet kuin eri planeetalta. Turkulaiset ovat pelanneet tiivistä puolustuspeliä, tarkkaa alivoimaa ja viimeistelleet muutaman maalin siihen oheen. KooKoo on tykittänyt hurjan määrän maaleja, päästänyt omaan päähän yhtä monta ja koko ajan on sattunut ja tapahtunut.

Hurjalla pelaajamateriaalilla kauteen lähtenyt TPS on aloittanut kautensa napsimalla toistaiseksi jokaisesta ottelusta pisteitä. Peliesitykset eivät ole välttämättä vielä säkenöineet, mutta joukkue on osoittanut, että maalinteko luonnistuu hyvin, vaikka Simon Suoranta ja Lauri Korpikoski ovatkin sivussa.

Oula Palve on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Aloitukset taitava sentteri hoitaa kovalla prosentilla ja pisteitäkin syntyy. Turkulaisten puhuttavin pelaaja on kuitenkin ollut vasta 17-vuotias Kaapo Kakko, joka on tehnyt kolmeen otteluun jo tehot 2+1.

TPS on päästänyt vain viisi maalia, mistä iso osa on tiiviin puolustuspelaamisen ja Liigan parhaan alivoiman lisäksi myös maalivahtien ansiota. Rasmus Tirronen on ollut kahdessa aloittamassaan ottelussa vahva ja Porissa Ässiä vastaan liigadebyyttinsä tehnyt Henrik Haukeland esitti yhdestä helpohkosti päästetystä maalista huolimatta hyviä otteita.

Kumpi turkulaisten pelaava maalivahti sitten torstaina onkin, saa hän olla tarkkana, sillä KooKoo suorastaan pursuaa tällä hetkellä tehoilla mässäilleitä pelaajia. Peräti 16 maalia kolmeen ensimmäiseen otteluun iskeneen KooKoo:n riveissä on seitsemän vähintään kolmen tehopisteen hyökkääjää.

Keskiviikkona KooKoo esitti varsin mojovan esityksen kaatamalla viime kevään finalisti Tapparan 8−3. Tuossa ottelussa varsinkin tutkapari Malte Strömwall (2+2) ja Miikka Pitkänen (1+2) oli iskussa.

Jos on TPS:n maalivahtikaksikko ollut vakuuttava, on kouvolalaisilla sillä osastolla vaisumpaa. KooKoo on tehnyt 16 maalia, mutta myös päästänyt 16. Joukkueella on puolustuspelaamisen suhteen vielä varsin paljon tehtävää, mutta maalipuiden välissäkin pitää jatkossa kopin tarttua paremmin.

Katso ottelun kokoonpanot tästä »

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

14.03
TPS - Jukurit
06.03
TPS - SaiPa
2 - 4

KooKoo

14.03
KooKoo - KalPa
07.03
Kärpät - KooKoo
3 - 4 JA

Tulosveto

KooKoon hyökkäysiloittelu loppuu tänään
KooKoo täräytti eilen kotijäällään Liiga-syksyn toistaiseksi isoimman yllätyksen tiskiin ja pyyhki Tapparalla jäätä oikein urakalla. Loppulukemat kirjattiin 8-3 kouvolalaisten hyväksi. KooKoo on tahkonnut maaleja alkukaudesta, mutta se on niitä myös päästänyt. Kouvolalaisten kolmessa ensimmäisessä peleissä on tehty keskimäärin 10,6 osumaa. KooKoon maalitalkoiden aika on ohi ja se joutuu taipumaan TPS:n puolustuksen edessä. Turkulaisten rutiini riittää korjaamaan voiton.
4 5
1 2