Liiga-kierros: Hämeenlinnassa mennään joko TPS:n Pajuniemen johdolla tai kotihurmiossa − Kärpät on sille yllättävässä tappioputkessa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
Liigassa pelataan viisi ottelua. Yhtäkkiä jääkiekko-otteluita voittamaan alkanut TPS testaa HPK:n kotitaikaa. Raumalla Lukko yrittää suistaa Kärpät tällä kaudella ennennäkemättömään tappiokierteeseen.

Seuraa Heitä

Lauri Pajuniemi #48 | TPS

Laitahyökkääjä

Kuumassa vireessä pelaava Lauri Pajuniemi on ollut ehdottomasti TPS:n kauden positiivisin asia. 20 maalin rajapyykki on jo rikottu ja runkosarjaa on vielä rutkasti jäljellä.

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Viime keväänä mestaruuden ratkaisseen jatkoaikaosuman iskenyt Markus Nenonen on äitynyt hyvään vireeseen. Jämsänkoskelainen on löytänyt yhteisen sävelen kultakypärä Cody Kunykin kanssa ja tulosta syntyy.

TPS:n nousujohteinen vire on testissä erittäin kovan kotijoukkueen käsittelyssä

TPS on aloittanut kiipeämisen pohjamudista kohti pudotuspelejä. Hämeenlinnan ottelussa se saa vastaansa kotivoittoputkessa kiitävän HPK:n.

HPK on hävinnyt kotonaan edellisen kerran 26.11.2019. Sen jälkeen se on voittanut seitsemän kotiottelua putkeen. Myös vieraskaukalossa HPK:lla on kulkenut ja edellisen kerran hämeenlinnalaiset ovat jääneet kokonaan pisteittä 20.12.2019. 

Hyökkäyspelissä kultakypärä Cody Kunyk on näyttänyt ajoittain täysin pitelemättömältä. Kaksinkamppailuja alituiseen voittava kanadalainen on luonut sulavalla luistelullaan ja erinomaisella pelikäsityksellään maalipaikkoja sekä itselleen että ketjukavereilleen. Tarjoilusta on nauttinut erityisesti laitahyökkääjä Markus Nenonen, joka on edellisissä kymmenessä ottelussa osunut yhteensä seitsemän kertaa maalipuiden väliin.

Edellisissä kahdessa ottelussaan HPK on joutunut tulemaan toimeen ilman huippukautta pelaavaa Valtteri Puustista, joka on ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hän saattaa tehdä paluun kokoonpanoon perjantaina.

TPS oli pitkään yleinen naurunaihe Liigassa, mutta pikku hiljaa turkulaisetkin ovat päässeet voittojen makuun. TPS on neljän ottelun pisteputkessa, kolme niistä suoria kolmen pisteen voittoja. Viikon aiemmassa ottelussaan se kaatoi Sportin Vaasassa maalein 5−4. Kultakypärä Lauri Pajuniemi on hurjassa vireessä. Keskiviikkona hän iski jo kauden 21. maalinsa.

Tilastot

Edelliset ottelut

HPK

14.02
HPK - Jukurit
1 - 0
07.02
Ässät - HPK
2 - 4
01.02
Kärpät - HPK
1 - 2

TPS

15.02
Ässät - TPS
4 - 1

Matti Järvisen show'lle jatko-osa? Sarjajumbo Sport kahdesti Jukurit murskanneen KalPan vieraaksi

KalPa vietti maalijuhlaa heikon Jukureiden kustannuksella. Perjantaina vastaan asettuu sarjajumbo Sport.

Tammikuun alkupuolella KalPa jäi nollille KooKoon vieraana. Sen jälkeen se kohtasi Jukurit kahdesti, maaliero oli kuopiolaisten hyväksi tyly: 13−3. Jukureiden kaadossa kunnostautui erityisesti hyökkääjä Matti Järvinen, joka ensin lämmitteli tehopisteillä 2+0 ja kiristi ruuvia toisessa kohtaamisessa mättäen tehopistetilastoihin lukemat 4+1.

Perjantaina KalPa saa vastaansa sarjajumbo Vaasan Sportin, joka metsästää vuoden toista voittoaan. Risto Dufvan joukot ovat hävinneet neljä edellistä otteluaan.

Edellisviikon lauantaina se pyristeli kotonaan HPK:n mukana kolmannen erän loppupuoliskolle asti, mutta hävisi lopulta 6−2. Keskiviikkona TPS:ää vastaan Sport johti kahdella maalilla kolmanteen erään lähdettäessä, mutta vierasjoukkue iski lopulta kolme osumaa ja vei kolme pistettä mukanaan Turkuun. Tällä viikolla Steven Seigo jätti vaasalaisseuran ja suuntasi Saksaan.

Tilastot

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

KalPa

15.02
SaiPa - KalPa
5 - 4 VL
14.02
KalPa - JYP
0 - 5
04.02
KalPa - Ässät
6 - 4

Sport

15.02
Tappara - Sport
2 - 1
14.02
Sport - Tappara
1 - 3

Tällä kaudella

harjoitusottelut

06.09.
KalPa - Sport
5 - 0

runkosarja

Lukko yrittää suistaa Kärpät sen kauden pisimpään tappioputkeen

Kärpät on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Se on vasta toinen kerta tällä kaudella. Lukko on pienen suvantovaiheen jälkeen päässyt takaisin raiteilleen.

Kärpät on edellisen kerran hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin lokakuussa. Silloin oululaiset saivat kuitenkin pisteitä, sillä toinen otteluista päättyi jatkoajalla ja toinen vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Viime viikon lauantaina Ilves kaatoi Kärpät Raksilassa Arttu Ruotsalaisen jatkoajan viimeisellä sekunnilla iskemällä maalilla. Keskiviikkona Tappara oli väkevämpi jo varsinaisella peliajalla.

Lukko on suvantovaiheidensa jälkeen päässyt taas voittorytmiin kiinni. Pekka Virran suojatit ovat viiden ottelun voittoputkessa. Kärkijoukkueista Lukko kohtasi voittoputkensa aikana tosin ainoastaan JYPin.

Lassi Lehtinen pelasi nollapelin TPS:ää vastaan ja raumalaisten maalivahtipeli on ollut muutenkin varsin mallikasta voittoputkessa. 

Tilastot

Edelliset ottelut

Lukko

14.02
Lukko - Pelicans
3 - 2
12.02
Tappara - Lukko
4 - 3 JA
01.02
Lukko - TPS
2 - 1 VL

Kärpät

Viimeisiä pudotuspelipaikkoja hamuavien joukkueiden kohtaaminen

Sekä SaiPan että Pelicansin kausi on ollut mollivoittoinen. Kumpikin on pudotuspeliviivan alapuolella, mutta tässä ottelussa jompi kumpi voittaa väkisinkin!

Viime kauden runkosarjan piristysruiske Pelicansin tämän kauden otteet ovat olleet surullista seurattavaa, mutta samaa voi sanoa myös SaiPasta. Kummallakin joukkueella on silti mahdollisuudet pudotuspeleihin, joten se tuo lisämaustetta perjantain kamppailuun.

Kumpikin joukkue pääsee lähtemään otteluun levänneenä, sillä edelliset ottelut olivat viime viikon lauantaina. Pelicans otti viikonloppuna kahdesti kuokkaan KooKoolta. SaiPa sen sijaan voitti lauantaina kotonaan JYPin. Voittoa edelsi viiden ottelun tappioputki.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Pelicans on voittanut kahdesti, SaiPa kertaalleen. Pelicansin mahdollisuuksia ottaa kolmas voitto SaiPasta parantaa se, että Tomas Záborský on pelikiellossa.

Tilastot

Edelliset ottelut

Pelicans

18.02
Pelicans - JYP
15.02
Jukurit - Pelicans
1 - 2
14.02
Lukko - Pelicans
3 - 2

SaiPa

15.02
SaiPa - KalPa
5 - 4 VL
12.02
Ässät - SaiPa
5 - 2
07.02
SaiPa - KooKoo
1 - 0 JA

Kumpi Tappara nähdään Hakametsässä?

Viime aikoina Tapparan otteet ovat olleet sekametelisoppaa. Ässät on soittanut selvemmin sävelin, joskin mollivoittoisesti.

Tapparan edellisiin otteluihin mahtuu niin tappio TPS:lle, niukka voitto sarjajumbo Sportista kuin kolmen pisteen haku Oulusta.

Tasaista suorittamista on edustanut hyökkääjä Jere Karjalainen, joka on yhdeksän ottelun pisteputkessa (7+8), kun kultakypärä Kristian Kuuselan pisteputki on "vain" kahdeksan ottelun mittainen. Kaksikko olikin avainroolissa, kun Kärpät kaatui keskiviikkona Oulussa. Molemmat merkkauttivat ottelussa tehopisteet 1+2.

Ässät on saanut huilata sarjapeleistä koko viikon. Viime viikon otteluista ei pistesarake karttunut lainkaan, joten nälkää Tapparaa vastaan riittää varmasti. Ässien viikonloppu ei ole kadehdittava: ensin perjantaina Tappara Hakametsässä, sen jälkeen sarjakärki Kärpät saapuu vierailulle Poriin.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

15.02
Tappara - Sport
2 - 1
14.02
Sport - Tappara
1 - 3
12.02
Tappara - Lukko
4 - 3 JA

Ässät

15.02
Ässät - TPS
4 - 1
12.02
Ässät - SaiPa
5 - 2
07.02
Ässät - HPK
2 - 4
04.02
KalPa - Ässät
6 - 4