Liiga-kierros: Eilen lepsuillut Lukko hakee hyvitystä Raksilan tuplassa – Tappara yrittää katkaista uhkaavan kierteensä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Koro
Torstaina Liigaa pelataan neljän ottelun verran. Katseet kääntyvät Tampereelle, jossa Tapparalta odotetaan selvää parannusta. Myös Lukko hakee ryhtiliikettä eilisen sukelluksensa jälkeen.

Herännyt HIFK tähyää sarjan kärkipaikoille

Kovassa vireessä liitävällä HIFK:lla on oiva tilaisuus saada hivuttautua jälleen lähemmäksi Liigan kärkeä.

Helsingin IFK:n alkukauden murheiden voi sanoa olevan mennyttä, sillä joukkue on päässyt kolmen ottelun voittoputkeen ja kymmenen ottelun kuntopuntarissa se on sarjan paras.

Pistekeskiarvossa mitattuna HIFK on jo sarjan kolmanneksi paras joukkue ja varsinkin sarjataulukon kakkospaikka alkaa olla jo käden ulottuvilla. Yksi tärkeimmistä seikoista nousun taustalla on ollut Niilo Halosen vallankumous maalilla. Nuori torjuja on kuin huomaamatta napannut HIFK:n ykkösvahdin tonttia itselleen, erinomaisilla esityksillä.

Helsinkiin saapuva Ässät on saanut hieman oikaistua mollivoittoista virettään, mutta patapakan esitykset ovat yhä jättäneet paljon toivomisen varaa. Toisaalta joukkueen edellinen ottelu päättyi komeaan 3–0-kotivoittoon Kärpistä.

HIFK:ta vastaan Ässät on kuitenkin selvä altavastaaja, joten porilaiset voivat olla tyytyväisiä jo siihen, että se saisi raavittua pisteitä mukaansa.

Tulikuumat Keräset saapuvat Lahteen

Vahvaa nousua tekevä Sport haastaa Pelicansin vieraskiertueensa keskimmäisessä ottelussa.

Pelicans palaa kotikaukaloonsa lähes kuukauden tauon jälkeen, kun se kohtaa Sportin kolmatta kertaa tällä kaudella. Kauden avausottelu Lahdessa meni Pelicansin nimiin, kun taas Sport nappasi Vaasassa voiton marraskuun lopussa voittomaalikisassa.

Pelicansin viime aikojen otteissa on ollut hienoista epätasaisuutta – viimeisestä kuudesta ottelustaan pussinokat ovat ottaneet vain yhden kolmen pisteen voiton, mikä sekin heikkoa HPK:ta vastaan. Toisaalta joukkue on kamppailut tiukasti voitosta harva se ilta ja trendinä ovat olleet tasaiset ottelut.

Hyvin todennäköisesti Sportia vastaan on tiedossa jälleen tasainen vääntö pisteistä, sillä Risto Dufvan miehistö on pitänyt vastustajat pienissä maalimäärissä viimeisissä otteluissaan.

Vaasalaisten riveistä etenkin Michael ja Janne Keränen ovat erottuneet edukseen. Sukunimikaimat ovat takoneet vahvaa tulosta ja heidän ansiostaan Sportin hyökkäys tuntuu saaneen aivan uuden vaihteen.

Ryhdistäytynyt Kärpät hakee tuplaottelun toista voittoaan

Sarjakärki Lukko saa mahdollisuuden revanssiin heti eilisen heikon esityksen jälkeen.

Kärpät ja Lukko iskevät yhteen toista kertaa kahden päivän sisään Raksilassa. Eilen peliotteidensa kanssa tuskaillut Kärpät yllätti sarjajohtaja Lukon 2–1-voitolla.

Varsinkin Lukon esitys jätti runsaasti parantamisen varaa. Raumalaiset saivat vain yhdeksän laukausta kohti isäntien maalia, mitä voi pitää surkeana suorituksena. 

Ei liene epäilystä, että Pekka Virta on antanut tiukan kurinpalautuksen suojateilleen. Toisaalta eilinen toimi myös hyvänä osoituksena siitä, että edes Lukon materiaalilla on vaikea voittaa mikäli peliesitys kaukalossa jää vaisuksi.

Kärpille eilinen oli puolestaan rohkaiseva askel eteenpäin. Loppuvuodesta ja vielä joulun jälkeenkin pelinsä kanssa tuskaillut joukkue pelasi parasta peliään aikoihin ja varsinkin kotikaukalossa suoritus oli jopa harvinaisen hyvä. Kurssin kääntyminen on lähellä, mikäli hyvät otteet jatkuvat myös torstain ottelussa.

Putket katkeavat Tampereella – tai pidentyvät

Hakametsän illassa kamppaillaan tärkeistä alemman keskikastin pisteistä, kun kolmen ottelun tappioputkeen vajonnut Tappara isännöi SaiPaa, joka on puolestaan kolmen ottelun voittoputkessa.

Tapparan orastava nousukiito ennen joulua katkesi heikkoihin esityksiin vuodenvaihteeseen, kun se jäi ilman pisteitä niin Jukureita, KooKoota kuin Sportia vastaan. Näissä otteluissa Tappara teki yhteensä vain neljä maalia.

Katseet kääntyvät Tapparan kärkihyökkääjiin, kuten Kristian Kuuselaan, jolta odotetaan selvä parannusta. Tähtien uinuessa etenkin Lassi Vanhatalo on esiintynyt hyökkäyksessä edukseen. Ongelmia liittyy myös viisikkopelaamiseen ja mahdollisesti pelin yksinkertaistaminen voisi olla avain onneen.

SaiPaa pelaa kauden parasta jaksoaan, jota se mieluusti pyrkii jatkamaan vastan kauden ensimmäisessä Tappara-kohtaamisessaan. Varsinkin voitot KalPasta ja Pelicansista olivat oivia työnäytteitä Ville Hämäläisen johtamalta ryhmältä.

Hyvät esitykset ovat huokuneet myös selvästi vahvistuneena itseluottamuksena. Erityisesti maalivahtiosaston kohentunut taso on ollut merkittävä asia voittoputken takana ja kenttäpelaajista huomionarvoista on ollut puolustaja Joel Olkkosen nousu avainrooliin.

Tilastot

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

Tappara

SaiPa

13.04
HPK - SaiPa
4 - 5 JA
10.04
KooKoo - SaiPa
7 - 2
09.04
SaiPa - KooKoo
0 - 3
06.04
Jukurit - SaiPa
5 - 1
03.04
Ässät - SaiPa
3 - 4