Liiga-kierros: Arvokkaat pisteet jaossa Turussa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
17.2.
2020
Liigassa nähdään maanantaina yhden ottelun kierros, kun TPS ja HPK kohtaavat Turussa.

Sekä TPS että HPK yrittävät parantaa asemiaan

TPS ja HPK lähtevät maanantai-illan kamppailuun samankaltaisista lähtökohdista: molemmat pyrkivät nousemaan sarjataulukossa vielä ennen runkosarjan päättymistä.

Sarjataulukossa yhdentenätoista olevan TPS:n haaveet pudotuspelipaikasta saivat valtavan kolauksen viikonloppuna, kun joukkue hävisi Ässille ensin perjantaina Turussa ja sitten lauantaina Porissa. Alempi pudotuspeliviiva on karannut TPS:ltä jo 12 pisteen päähän, kun pelaamatta on noin kymmenen kierrosta. Teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleistä on yhä olemassa, mutta käytännössä se vaatisi voittoputkea, jollaista tällä kaudella ei ole vielä nähty.

Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva HPK puolestaan tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa. Eroa kuudentena olevaan, ottelun enemmän pelanneeseen HIFK:hon on seitsemän pistettä. Siirtorajan kynnyksellä HPK:ta saapui vahvistamaan Ruotsin Allsvenskanista yhdysvaltaisen Rob Bordsonin, joka tehnee debyyttinsä TPS:ää vastaan.

Bordson on tällä kaudella tehnyt 38 ottelussa tehot 10+24=34, ja hänen odotetaan terävöittävän HPK:n hyökkäyspäätä. HPK on nimittäin viime aikoina kärsinyt pienestä tehottomuudesta, ja esimerkiksi Valtteri Puustinen ja Markus Nenonen ovat hetkittäin osoittaneet turhautumisen merkkejä. Puolustus sen sijaan toiminut hyvin. HPK:lla on allaan perjantainen Jukurit-ottelu, joka päättyi Rasmus Reijolan nollapelin ansiosta Kerhon 1−0-voittoon.

Tammikuussa TPS pelasi pirteästi, mutta viime aikoina peli on käynyt jälleen sekavaksi. Rasmus Tirrosen loukkaantumista paikkaamaan hankittu maalivahti Erik Källgren ei ole pystynyt pelaamaan tasolla, joka kannattelisi joukkuetta. Otteluissa Ässiä vastaan turkulaisten kannalta positiivisinta oli nuorten pelaajien onnistuminen, sillä Juuso Pärssinen onnistui maalinteossa kahdesti ja Olli Valtola keräsi pisteet 1+1.

Tilastot

Edelliset ottelut

TPS

26.02
TPS - KalPa
4 - 2
15.02
Ässät - TPS
4 - 1

HPK

26.02
Kärpät - HPK
4 - 1
14.02
HPK - Jukurit
1 - 0
07.02
Ässät - HPK
2 - 4