Liiga-kierros: Alkukauden kärkijoukkueet KooKoo ja TPS ovat valahtaneet taisteluun viimeisistä paikoista auringossa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
9.2.
2022
KooKoo ja TPS ovat alkukauden jälkeen valahtaneet sarjataulukossa reilusti alaspäin. Runkosarjan voittotaistelu on vaihtunut taisteluun pudotuspelipaikasta. Molemmat joukkueet pääsevät kuitenkin lähtemään tähän alkukauden kärkitaistoon voitot allaan.

Seuraa Heitä

Heikki Liedes #90 | Tappara

Keskushyökkääjä

Alkukauden komeetta maalintekijöiden tilastoissa. Maajoukkuekutsun jälkeen ollut hiljaisempaa. Viime otteluissa hyökkääjä on jälleen tehnyt tehoja. Keskinäisissä peleissä Liedes on heiluttanut verkkoja kolmesti yhtä monessa ottelussa. Nähdäänkö tänäänkin maali?

TPS haluaisi jatkaa voittoputkeaan, mutta KooKoo on ollut koko kauden sille piikkinä lihassa

TPS:llä on ollut joulukuusta lähtien tuloksellisesti hankalaa, mutta nyt se on pystynyt ensimmäistä kertaa sitten joulukuun alun voittamaan kaksi ottelua peräkkäin. Turkulaiset hakevat Kouvolasta tämän kauden ensimmäistä voittoaan KooKoosta.

TPS ja KooKoo aloittivat molemmat tämän kauden terävästi. Marraskuussa tämä ottelu olisi ollut Liigan kärkikamppailu, mutta tällä hetkellä molemmat joukkueet löytyvät vasta suoran pudotuspelipaikan ulkopuolelta.

TPS:n alamäki oli pahimmillaan todella jyrkkä, kun joulukuussa joukkue oli peräti seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Eikä vuodenvaihteen jälkeenkään joukkue ole päässyt alkukauden vireeseen.

Joukkue muutti peliään viime otteluihin suoraviivaisemmaksi ja yksinkertaisemmaksi, millä on ollut selkeä vaikutus pelaamiseen. Se on tuottanut TPS:lle nyt kahden ottelun mittaisen voittoputken. Vastaavaan turkulaiset viimeiseksi ovat pystyneet viimeksi joulukuun alussa, vaikka oman maalinedustan pelaamisessa turkulaisilla riittää edelleen työnsarkaa.

Viime ottelussa TPS:n Eetu Anttila, Ville Lajunen sekä Ruben Rafkin jättivät ottelun kesken. Heidän pelaaminen on vielä epävarmaa Kouvolassa. Sen lisäksi Eemil Viron tilannetta HIFK-ottelussa seurasi kurinpidollisia toimia, joten myös kolmannen puolustajan tilanne on pelin suhteen myös auki.

KooKoo pääsee lähtemään otteluun allaan vierasvoitto tiistailta Pelicansista numeroin 2–1. Vieraat hallitsivat ottelua, mutta hyvistä paikoistaan huolimatta peli venyi aina jatkoajalle asti. Kouvolaisilla oli ottelusta mahdollista raapia myös täydet pisteet mukaansa, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa, joten yksi piste jäi kotijoukkueelle.

Varsinkin KooKoon ylivoima oli tehotonta. Päävalmentaja Olli Salo vaati aiemmin, että joukkueen erikoistilannepelaamisen pitäisi parantua. Lahdessa joukkue pääsi ylivoimaansa hiomaan peräti kahdeksan kertaa, mutta ilman tulosta. Jatkoajan maali syntyi toisaalta muutama sekunti rangaistuksen päättymisen jälkeen.

Kouvolalaiset ovat olleet  todella piikkinä lihassa TPS:lle. Kauden kolmesta keskinäisestä pelistä KooKoo on vieneet kaikki jaossa olleet pisteet. Kolmessa ottelussa KooKoo on päästänyt ainoastaan neljä maalia, joten turkulaisten on syytä löytää lääkkeet puolustuksen murtamiseksi.

Varsinkin Oskari Setänen on ollut varsinainen muuri TPS:ää vastaan. KooKoon maalivahti on pelannut kahdessa ottelussa kouvolalaisten maalilla. Setäselle on kertynyt näissä otteluissa 82 torjuntaa, ja vain kahdesti kiekko on löytänyt Setäsen selän taa torjuntaprosentin näyttäessä näissä peleissä lukemaa 97,62.

Tilastot

Edelliset ottelut

KooKoo

09.03
KooKoo - Pelicans
3 - 6
07.03
Kärpät - KooKoo
6 - 2
06.03
KalPa - KooKoo
3 - 2
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1
28.02
KooKoo - Tappara
2 - 3 JA

TPS

30.03
TPS - Tappara
4 - 5 JE
28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2