Liiga-kierros: Alkaneen vuoden yllättäjä vedenjakajalla − HPK hakee tappioputken päätöstä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Tiia Mahkonen
Kolmen ottelun kierros sisältää alavirettä, siihen paluun välttelyä sekä voittoputken. Jukurit ja HPK pelaavat kautensa kohtalon pelejä.

Jatkuvatko kotimurskajaiset?

HIFK lähtee lauantain kamppailuun neljän suoran voiton putkessa. KalPan saaliina viidestä viimeisestä pelistä on yksi suora voitto ja yksi tasapelipiste.

HIFK marssii voittoputkessa kohti sarjan kärkisijoja, mutta etenkin torstaina joukkue pääsi vähällä. Ässät ei kyennyt tarjoamaan juuri minkäänlaista vastusta, vaan peli ratkesi jo ennen avauserän loppua.

Se ei kuitenkaan ole pois helsinkiläisjoukkueen pelaamisesta. HIFK on löytänyt otteisiinsa tasaisuutta nimenomaan myönteisessä merkityksessä, eikä nuorten MM-pronssimitalisti Anton Lundellin paluu ainakaan heikentänyt mahdollisuuksia.

Sarjakärki Lukko on pienellä karkumatkalla vielä, mutta kakkossija on HIFK:lta enää neljän pisteen päässä. Lisäksi pistekeskiarvossa helsinkiläisnippu on jo kolmantena.

KalPalle alkanut vuosi on ollut toistaiseksi hankala. Tappiot Sportille ja Jukureille tuskin kuuluivat mihinkään odottamiin, eikä pistekeskiarvokaan riitä enää kuuden parhaan joukkoon.

Tärkeä voitto Ilveksestä oli silti voimanosoitus koko joukkueelta.

Ilveksen kone hyytymässä?

Ilveksen meno kentällä ei ole enää ollut alkukauden kaltaista. HPK alkaa pelata pakkovoittoja jo tässä vaiheessa kautta.

Loka-marraskuussa näytti siltä, että Tamperen Ilves kiilaa tosissaan tämän kauden mestarisuosikiksi. Joulu-tammikuussa meno on toisinaan ollut vakuuttavaa, mutta paras lento on välillä kateissa.

Suurin kysymysmerkki on maalivahtiosastolla. Tamperelaisnipun veräjänvartijat eivät ole huonoja, mutta ero Lukas Dostaliin on havaittavissa. Arttu Ruotsalaista on vaikea korvata, sen verran vahvassa vireessä Liigan pistepörssin kärki oli.

HPK alkaa olla tämän kauden vedenjakajalla. Kohta tulosta on tultava, mikäli Kerho aikoo vielä mukaan taistelemaan pudotuspelipaikoista.

HPK on viimeksi voittanut jääkiekko-ottelun 18. marraskuuta, mikä kuulostaa dramaattiselta myös sarjatauon takia. Silti kahdeksan peräkkäistä tappiota kuluttaa kenen tahansa voimavaroja.

Arto Laatikainen, Markus Kankaanperä ja Eetu Laurikainen tuovat mukanaan Liiga-kokemusta. Silti ei voi olla varma, että kukaan heistä nousee joukkueen ratkaisupelaajaksi.

Jukurit hamuaa pudotuspeliviivalle, Pelicans metsästää sarjan kärkisijoja

Lauantaina Lahdessa kohtaa kaksi nousuvireistä joukkuetta. Jukureiden tuoreet vahvistukset eivät olleet näkyvillä asioissa, joita Mikkelissä toivottiin.

Pelicans on viidestä edellisestä pelistään hävinnyt vain yhden, joten lahtelaiset ovat vahvassa vedossa. Pelicans on noussut jo sarjakakkosen Ilveksen tuntumaan, eikä Jukurien iltapuhde ole helppo.

Mikkeliläiset ovat olleet kauden kevätpuoliskon yllättäjä. Paitsi hyvillä otteillaan, Jukurit on yllättänyt myös valmiudellaan nimekkäisiin hankintoihin. Brandon Yip ja Pontus Netterberg antavat Jukureille mahdollisuuden kohentaa asemiaan.

Vahvistuksista Yipin alku tosin ei ollut paras mahdollinen, sillä perjantain 1−5-tappiossa TPS:lle hänet ajettiin ulos päähän kohdistuneen taklauksen jälkeen. Netterberg iski Jukurien ainoan maalin.

Jukureille lauantain peli on sikäli tärkeä, että vuoden 2021 ottelujen mainio vire säilyisi. Mikkeliläisnippu on jäänyt vuoden tähän asti viidessä pelissä vain kahdessa ilman pisteitä ja kyennyt nousemaan pudotuspelitaisteluun mukaan.