Liiga-kierros: Alavireinen TPS isännöi Tampereen Ilvestä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Saana Hakala
16.1.
2019
Alavireisesti viime aikoina esiintynyt TPS isännöi keskiviikkoillan ainoassa Liiga-ottelussa Tampereen Ilvestä. Ilves lähtee otteluun tasoittamaan puntteja, sillä turkulaiset ovat vieneet nimiinsä kaksi joukkueiden kolmesta tämän kauden kohtaamisesta.

Tappioputkessa rypevä TPS metsästää kotivoittoa Ilveksen kustannuksella

Sarjataulukon kärkisijoilla kärkkyvä TPS lähtee katkaisemaan keskiviikkoillan ottelussa jo kolmeen otteluun venynyttä tappioputkeaan. Ilves puolestaan lähtee Turkuun metsästämään tärkeitä lisäpisteitä taskussaan tiukka vierasvoitto HPK:sta.

Kolme viimeisintä otteluaan putkeen hävinnyt TPS haastaa kotikentällään Tampereen Ilveksen. Liigan kärkipäässä majaileva TPS ei ole viime peleissään onnistunut pelaamaan ehjää 60-minuuttista, joka on keikauttanut seuran kuntopuntarin alavireiseen suuntaan. Erityisesti toiset erät ovat olleet turkulaisille vaikeita ja TPS-käskijä Kalle Kaskinen joutuukin todella miettimään, kuinka saada joukkueensa esiintymään tasaisesti läpi ottelun.

Vahvan alkukauden pelanneen turkulaisnipun taso on vaihdellut poikkeuksellisen paljon viime ottelujen välillä – jopa ottelujen sisällä turkulaisten pelaamisessa on ollut näkyviä notkahduksia. Erityisen vaikeaa joukkueella on ollut saada pidettyä viisikon pelaaminen tiiviinä läpi ottelun. Monessa ottelussa  TPS-pelaajien väliset etäisyydet ovat venyneet pitkiksi, mikä on vaikeuttanut joukkueen viisikkopeliä ja pelin rytmittämistä merkittävästi.

TPS:n maalivahtiosastolla on nähty viime aikoina yllättäviä vaikeuksia ja erityisesti joukkueen toinen kassari, Henrik Haukeland, ei ole ollut parhaimmillaan ja näyttänyt ajoittain epävarmalta. Hyökkäysosastolta puolestaan voidaan odottaa jälleen pykälää vahvempaa suorittamista erityisesti nyt, kun Kaapo Kakko ja Ilari Filppula ovat saamassa jälleen pelaamisen juonesta kiinni Kulta-Kaapon paluun jälkeen.

Ilves saapuu otteluun allaan niukka 1–2-voitto Hämeenlinnan pallokerhosta. Voitosta huolimatta Ilveksen peli oli ottelussa ajoittain hyvin sekavaa ja suuri kiitos lauantai-illan voitosta kuuluukin viime aikoina erinomaisesti pelanneelle Riku Heleniukselle.

Erityisesti puolustuspelaamisen kanssa tamperelaisilla on ollut selviä ongelmia, joka on tehnyt pelaamisesta kokonaisuudessaan vaikeaa. Loukkaantumisia peräpäässä on toki jonkin verran – ainakin Matt Generous ja Juha Leimu ovat kärsineet vammoista. Niko Peltolan saapumisen Ässistä joukkueen takalinjojen vahvikkeeksi tuokin paljon lisäarvoa kokemattomaan ja repaleiseen Ilves-puolustukseen.

Hyökkäyspäässä ratkaisijanviittaa kantaa erityisesti Arttu Ruotsalaisen johtama ketju, joskin esimerkiksi Teemu Lepaus on osoittanut jälleen heräämisen merkkejä. Ylivoimapelin kanssa Ilveksellä on yhä suuria ongelmia, vaikka ajoittaisia valonpilkahduksia on ollut näkyvissä. Selvää kuitenkin on, että ylivoimapelaamisessa tamperelaisilla on yhä merkittävästi parannettavan varaa.

Tilastot

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

TPS

07.08
TPS - Tappara
07.08
HIFK - TPS
14.03
TPS - Jukurit

Ilves

Tulosveto

TPS katkaisee tappioputkensa
Vaatimattomia otteita viimeisten ottelujen aikana esittänyt TPS on valahtanut kolmen ottelun tappioputkeen. Turkulaisille on kauden aikana muodostunut kaavaksi hävitä ja voittaa putkissa. Kotijäällään materiaaliltaan tasokkaamman TPS:n pitäisi pystyä voittamaan Ilves, vaikka tamperelaiset ovatkin ottaneen kaksi peräkkäistä voittoa vierasjäällä.
3 4
1 2