Liiga-kierros: Alavireinen SaiPa haastaa HIFK:n Helsingissä

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
9.1.
2020
Torstain Liiga-kierroksella pelataan vain yksi ottelu, kun HIFK isännöi vaisusti viime aikoina esiintynyttä SaiPaa. Ennakkoasetelmiltaan ottelu on selkeä, kun kuuden ottelun pisteputkessa pelaava kotijoukkue ja neljän ottelun tappioputkessa seilaava vierasjoukkue iskevät yhteen.
Helsingin ottelussa HIFK pyrkii vakiinnuttamaan paikkaansa sarjataulukossa kuuden joukossa, kun taas SaiPa pyrkii katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa ja taistelee kynsin hampain kymmenen joukkoon pääsystä.

Joukkueiden tämän kauden aiemmat kaksi kohtaamista ovat olleet melkoisia maali-iloitteluja, sillä kauden ensimmäisessä kamppailussa maaleja mätettiin kymmenen kappaletta SaiPan voittaessa ottelun lukemin 6–4. HIFK tasasi puntit marraskuun puolivälissä 7–6-jatkoaikavoitolla.

Vaikka HIFK on voittanut ainoastaan kolme edellisestä kuudesta ottelustaan, on joukkue silti saalistanut pisteitä jokaisessa näistä otteluista. HIFK on pelannut neljä edellistä otteluaan vieraskentällä. Edellinen kotiottelukin päättyi jatkoaikatappioon Pelicansille, joten punanuttujen voi odottaa tulevan otteluun nälkäisesti.

HIFK tiedotti keskiviikkona, että joukkueen paras pistemies Teemu Turunen on sivussa pelikentiltä 6-8 viikkoa. Joukkueesta löytyy kuitenkin laajuutta, josta osoituksena jatkoaikavoitto keskiviikon kierroksella Ilveksestä kaksi maalia tehneen Ville Leskisen johdolla. Maalivahdeista Atte Engren pelasi Ilvestä vastaan, joten SaiPaa vastaan aloitusvuorossa lienee Frans Tuohimaa.

SaiPan viime ajat ovat olleet hankalia, sillä joukkue on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Keskiviikon kierroksella sarjajumbo TPS haki pisteet Lappeenrannasta lukemin 0–3. SaiPan puolustajatilanne on suorastaan synkkä, sillä sivussa on peräti kuusi puolustajaa. Näitä paikkaamassa olivat keskiviikon TPS-ottelussa JYP-laina Ossi Ikonen, Jukurit-laina Jimi Jalonen sekä Mestiksen Ketterästä Joel Olkkonen

SaiPalla oli keskiviikon ottelussa TPS:aa vastaan suuria vaikeuksia saada hyökkäyksiä aikaan. Jotain joukkueen pelaamisesta kertoo, että maalipaikkoja joukkue ei luonut käytännössä yhtään edes sarjajumboa vastaan. Torstaina vastustaja kovenee useammalla pykälällä, joten tilanne ei ainakaan etukäteen ajateltuna helpotu. Maalissa aloittanee keskiviikon otteluun Karolus Kaarlehdon tilalle vaihdettu Niclas Westerholm.

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

14.03
Lukko - HIFK
12.03
HIFK - JYP
3 - 4 JA

SaiPa

14.03
SaiPa - Pelicans
07.03
Lukko - SaiPa
8 - 0
06.03
TPS - SaiPa
2 - 4