Liiga-kierros: Ässät pyrkii jättämään tappioputkensa Hakametsään

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
15.2.
2022
Kahden kierroksen ottelu typistyi puoleen, kun TPS:n ja JYPin välinen ottelu siirtyi maaliskuulle. Niinpä vain Tampereella pelataan, sinne saapuu Tapparan vieraaksi Porin Ässät.

Seuraa Heitä

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Kuusela on parantanut peliään kauden edetessä. Pisteputken katkeamisen jälkeen Kuuselalla on kaksi pisteetöntä ottelua. Joko Ässiä vastaan aukeaa uusi latu?

Derek Barach #26 |

Keskushyökkääjä

Pienen hiljaiselon jälkeen Barach on nakuttanut helmikuussa viiteen otteluun tehot 3+1=4.

Ässät luistelee Tapparaa vastaan ensimmäistä kertaa uudella areenalla. Saako Ässät katkaistua pitkän häviöputkensa nyt, kun Hakametsän painolasti on poissa?

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset. Tappara pyrkii kohti kärkeä sekä varmistamaan paikkaansa kuuden joukossa. Tiukassa suoran pudotuspelipaikan taistossa viivan alle on matkaa vain kuusi pistettä, tosin Tapparalla on HPK:ta lukuunottamatta vähiten pelattuja otteluita. Ässät taas on sarjassa viimeisenä, ja nousumahdollisuus pudotuspeleihin on lähinnä teoreettinen. Nousujohteinen kevät ja viimeisen paikan jättäminen muille kiinnostaa kuitenkin varmasti porilaisia.

Historiatilastojen valossa Tapparalle on tiistaina luvassa varmat pisteet. Ässien mestaruuskevään jälkeen kirvesrinnat eivät ole jääneet kertaakaan pisteittä Ässiä vastaan. Hakametsässä pisteputki ehti kasvaa 16 ottelun mittaiseksi ja nyt isännät yrittävät jatkaa perinnettä Nokia Areenalla. Ässille vierailu ei ole ensimmäinen, sillä he kävivät jo alkuvuodesta Tampereella häviämässä Ilvekselle numeroin 5−2.

Ässien päävalmentaja Karri Kivellä on ottelussa revanssin paikka, sillä edellinen Tappara-kohtaaminen oli hänelle ensimmäinen ottelu nykyisellä pestillään. Tuo peli päättyi lukemiin 0−5.

Tapparalla ei ole ennalta tiedossa merkittäviä poissaoloja. Ässien nimilistassa loukkaantuneen punaista ristiä kantavat Nick Moutrey, Nikolas Matinpalo sekä Valtteri Pihlajamäki.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

28.03
Tappara - TPS
5 - 2
26.03
TPS - Tappara
2 - 1 JE
23.03
Tappara - TPS
4 - 0
22.03
TPS - Tappara
4 - 2
20.03
Tappara - TPS
4 - 1

Ässät

12.03
Sport - Ässät
3 - 2
09.03
Ässät - JYP
4 - 1
06.03
Jukurit - Ässät
4 - 1
05.03
SaiPa - Ässät
0 - 3
02.03
KooKoo - Ässät
4 - 1