Liiga-kierros: Ässät jatkamassa Hakametsän huumaansa − Tapparan otteet ovat ailahdelleet

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Koro
22.10.
2020
Tappara ja Ässät ovat saaneet huilata, sillä torstaina pelattava ottelu on heidän viikon ensimmäisensä. Ässät yrittää jatkaa siitä, mihin Tampereella Ilvestä vastaan jäivät. Tappara sen sijaan yrittää unohtaa edellisen kotiottelunsa viimeisen erän. Oma jännitettävä asiansa on, pelaako Ässien NHL-laina Jesperi Kotkaniemi jo torstaina.

Seuraa Heitä

Nicolai Meyer # | Ässät

Hyökkääjä

Hyökkääjä naputteli kolme syöttöpistettä lauantaina Ilvestä vastaan. Jatkuuko tanskalaisen pistetehtailu Hakametsässä myös Tapparaa vastaan?

Jiří Smejkal #67 | Tappara

Hyökkääjä

Myös Smejkalilla oli kolmen tehopisteen ilta, kun HPK kaatui Hakametsässä perjantaina. Tšekkihyökkääjä pystyy sekä rakentamaan peliä että viimeistelemään varmasti. Perjantain tehopisteet 2+1.

Säästelläänkö NHL-laina Kotkaniemeä

Tappara lähtee viikon ensimmäiseen otteluunsa kaksijakoisen edellisviikon jälkeen. Keskiviikkona Sport nollasi tamperelaiset, vaikka yksi piste jatkoaikatappiosta plakkariin kertyikin. Perjantaina Tappara otti kolme pistettä heikosti kautensa aloittaneen HPK:n kustannuksella. Perjantain ottelustakin tuli lopulta vaikea, sillä Tapparan määrätietoinen ote katosi kahden ensimmäisen erän jälkeen.

Yksilötasolla maalivahdit onnistuivat viime viikolla hyvin. Alkukauden Tappara-hahmo on ollut täksi kaudeksi hyökkäykseen tehty hankinta Jiří Smejkal. Kultakypärä on loistanut erinomaisen pelikäsityksensä ansiosta. Sen sijaan Anton Levtchiltä ja Patrik Virralta on lupa odottaa vielä tähän asti nähtyä enemmän.

Tapparan alakerrassa kiekollisen pelin tahtipuikkoa on odotetusti heiluttanut Valtteri Kemiläinen. Oman pään isäntä Ben Blood on ollut vaikeuksissa yhdessä pakkiparinsa Jere Rouhiaisen kanssa.

Ässien edelliseen viikkoon mahtui Tapparan tapaan hyvää ja huonoa. Tiistaina Jukurit voitti porilaiset jatkoajalla johdettuaan ottelua aivan viimesekunneille asti. Lauantaina Tampereella nähtiin kenties kauden parasta Ässät-kiekkoa, kun Ilves kaatui maalein 5−3.

Erityisesti hyökkäykseen on päävalmentaja Ari-Pekka Selinillä valinnan varaa, mikäli Mika Niemi on pelikunnossa. Kultakypärä Peter Tiivolan takana Roni Hirvonen on piristynyt NHL:n varaustilaisuuden jälkeen merkittävästi ja myös kapteeni Niklas Appelgren on hyvä ja varma liigatason sentteri.

Oma lukunsa on vielä NHL-laina Jesperi Kotkaniemi, jonka pelaaminen Tampereella ei ole vielä täysin varmaa. Selinillä riittääkin pohdittavaa siinä, minkä kombinaation rikkoo Kotkaniemen hypätessä kokoonpanoon.

Reservissäkin on vielä paukkuja, sillä kesän iso hankinta Nick Merkleyllä on mennyt oma aikansa liigakiekkoon totuttelussa.

Puolustuksen kultakimpaleet ovat Ruotsista. Andreas Borgman ja Jakob Stenqvist ovat aloittaneet tehokkaasti, mutta muutoin porilaisten takalinjoilla on sähläyksen ilmapiiri. Ilvestä vastaan tuokin osa-alue oli paremmalla tolalla. Lisäksi ruotsalaisvahti Linus Söderström esiintyi edukseen.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

01.12
Sport - Tappara
27.11
Tappara - Lukko
5 - 2
21.11
Tappara - KalPa
2 - 1 JA

Ässät

27.11
Ässät - Jukurit
5 - 6 JA
21.11
Kärpät - Ässät
5 - 4 JA

Tällä kaudella

Pitsiturnaus

07.08.
Ässät - Tappara
1 - 2

runkosarja