Liiga-kierros: Ässät ja Sport haastavat vieraissa suursuosikit

LIIGA / Kierrosennakko
Jyri Marttinen antoi ohjeita, kun Ässät pääsi ylivoimalle.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Torstain kierroksella Kärpät saa vastaansa Ässät. Tappara puolestaan pelaa Sportia vastaan.
Sarjakakkonen Kärpät on hävinnyt seitsemästä ottelustaan vain yhden. Ässillä on Kärppien tapaan neljä varsinaisen peliajan voittoa, mutta vastapainoksi sillä on myös kolme pisteetöntä tappiota.

Kärpät on aloittanut kauden mainiosti tulokasvahtinsa Justus Annusen ollessa joukkueensa viimeinen lukko torjuntaprosentilla 94,06. NHL:stä palanneet Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko johtavat Kärppien sisäistä pistepörssiä kuudella tehopisteellään.

Viime viikolla Kärpät kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun tiistaina Tappara oli parempi. Oululaiset saivat lohtua tappiolleen lauantaina, kun he kampesivat Ilveksen kotonaan avauserän maaleilla peräti 5−0.

Kovaan paikkaan Oulussa joutuu nyt myös Ässät, joka voitti tiistaina KalPan vieraissa 3−0. Sami Aittokallion nollapelin lisäksi porilaisia ilahduttivat erityisesti kanadalaisveljesten Tylor ja Tyson Spinkin hartaasti odotetut ensimmäiset liigamaalit.

Tilastot

Epävakaa Sport haastaa ennätys-Tapparan

Tappara on voittanut ennätyksellisesti jo kahdeksan ensimmäistä liigaottelua kauden alusta. Sportin otteita on puolestaan leimannut epätasaisuus.

Tapparan alkukauden vireelle ei tunnu löytyvän pysäyttäjää. Joukkue voitti lauantaina Helsingissä IFK:n vieraana lukemin 2−1. Ottelu ei ollut parasta Tapparaa, mutta niin se vain riitti voittoon. Samalla Tappara teki Liigan kautta aikojen pisimmän kauden alusta alkaneen voittoputken ennätyksen.

Tapparalla tulivoimaa riittää, sillä jo tässä vaiheessa kymmenen tehopisteen rajan on rikkonut peräti viisi pelaajaa (Niko Ojamäki, Tyler Morley, Anton Levtchi, Valtteri Kemiläinen ja Kristian Kuusela).

Sport on pelannut Liigassa vasta kuusi ottelua ja hankkinut kahdella voitollaan kuusi sarjapistettä. Vaasalaisten pelin taso on heitellyt: viime perjantain Pelicans-vierasvoittoa seurasi kotitappio JYPille. Sport johti JYPiäkin vastaan 56. minuutille asti, kunnes jyväskyläläiset takoivat reiluun minuuttiin peräti kolme maalia ja voittivat 4−2!

Sportin alkukauden tehokkain kolmikko (Antti Erkinjuntti, Juho Liuksiala ja Valtteri Viljanen) tuntevat Hakametsän kaukalon ennestään hyvin, sillä ensin mainittu on pelannut urallaan Tapparassa ja kaksi jälkimmäistä Ilveksessä. Mielenkiintoinen nimi on myös 21-vuotias Niko Kuiri, jonka laukausten maalintekoprosentti on huikea 33,3 %. Kuiri on tehnyt maalin kuudella laukauksellaan kahdesti.