Koko Liigan katse Helsingissä – Kurimus-HIFK vastaan Julius Junttilan Kärpät

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
17.10.
2019
HIFK ja Kärpät kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Julius Junttila on todennäköisesti oululaisten kokoonpanossa illan ottelussa. HIFK:n tuoreen vahvistuksen Joonas Järvisen pelaaminen on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Julius Junttila palaa Ouluun yhden vuoden tauon jälkeen. Hyvin liikkuva ja taitava hyökkääjä tuo oman panoksensa joukkueen laajaan hyökkäyskalustoon.

Joonas Järvinen #36 |

Puolustaja

Järvinen on tuttu pelaaja HIFK:sta kaudelta 2015–2016. Jämäkkä puolustaja tuo helsinkiläisten takalinjoille kokemusta sekä oman pään pelaamiseen osaamista.

Helsingin torstai-illassa iskevät yhteen Liigan jättiläisiin kuuluvat HIFK ja Kärpät. Joukkueiden kaudet ovat kulkeneet hyvin eri tahtiin.

Viimeisin kohtaaminen joukkueiden välillä on viime keväältä, kun HIFK ja Kärpät kohtasivat välierä-sarjassa. Sarjan vei nimiinsä Kärpät otteluvoitoin 4-2. 

Kotijoukkue HIFK:n alkukausi on lähtenyt yskähdellen liikkeelle. Kymmenessä ottelussa joukkue on kerännyt vain 13 pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 11. Suurimpana haasteena helsinkiläisillä on ollut maalinteko. Tehdyissä maaleissä HIFK löytyy Liigan jaetulta viimeiseltä sijalta Ässien kanssa. Suurimpana ongelmana maalinteossa on ollut suoraviivaisuus. HIFK:n hyökkäykset ovat jääneet pyörimään liiaksi kulmiin ja vaaralliset tekopaikat jäävät sen takia vähiin. 

Kärppien kuluva kausi on ollut päinvastainen kuin HIFK:lla. Oululaiset majailevat 11 pelatun ottelunsa ja 26 pisteen turvin sarjataulukossa sijalla kaksi. Hyvän alkukauden menestyksen on taannut tiukka puolustuspelaaminen yhdessä toimivan maalivahtipelin kanssa. Kärppien puolustuspelaaminen on toiminut erittäin hyvin ja 11 peliin oululaisten verkkoon on isketty vain 14 maalia. Viime viikolla Kärpät teki Liigan ennätyksen, kun oma maali pysyi puhtaana reilut 269 peliminuuttia putkeen. Maalivahdit Justus Annunen sekä Patrik Rybar ovat pelanneet tasaisesti ja keikkuvat maalivahtitilastojen kärkipäässä. Viisikkopuolustus toimii mainiosti ja vastustajat eivät pääse vaarallisille tekopaikoille. 

Helsinkiläisten kultakypärää kantaa ottelussa Jesse Saarinen. Hän on kymmenessä pelaamassaan ottelussa tehnyt seitsemän tehopistettä. Oululaisten tehokkaimpana pelaajana häärää Pohjois-Amerikasta paluun tehnyt Jesse Puljujärvi, joka on tehnyt 11 tehopistettä 11 ottelussa. 

Erikoistilanteissa molempien joukkueiden alivoimat ovat toimineet, mutta ylivoimissa on vielä parantamisen varaa. Kärpät johtaa koko Liigan alivoimatilastoa ja joukkueelle on tehty vasta yksi maali vastustajan pelatessa ylivoimalla.  Helsinkiläisten alivoima taas on sarjan neljänneksi parasta.   

Ylivoiman osalta HIFK on sarjassa seitsemäntenä ja lähes puolet helsinkiläisten kauden kaikista osumista on tullut ylivoiman kautta. Kärppien ylivoima taas on Liigan kolmanneksi heikointa ja osumia on kertynyt vasta viisi kappaletta. 

Illan ottelusta on ennustettavissa vähämaalinen, kun maalinteko-ongelmissa oleva kotijoukkue yrittää murtaa vahvan kärppäpuolustuksen. 

Tilastot

Edelliset ottelut

HIFK

18.09
HIFK - Lukko
07.08
Sport - HIFK
2 - 0
07.08
Tappara - HIFK
1 - 2
07.08
HIFK - TPS
0 - 2
14.03
Lukko - HIFK

Kärpät

14.03
Kärpät - Ässät
12.03
Sport - Kärpät
2 - 3 JA
10.03
Kärpät - Lukko
1 - 5
07.03
Kärpät - KooKoo
3 - 4 JA