Jokereiden ensimmäinen KHL-runkosarja kuvina

KHL / Yleinen kuvakooste
Jokereiden ensimmäinen kausi jääkiekkoliiga KHL:ssä on ollut menestyksekäs. Runkosarjan aikana jokkue pani niin KHL:n tulokasennätyksen kuin maaliennätyksenkin uusiksi omaa yleisöennätystään unohtamatta. Pudotuspelikuumeen kasvaessa voit kerrata Jokereiden ensimmäisen KHL-kauden tunnelmia Jatkoajan kuvakoosteen myötä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit siirtyi suuren kohun saattelemana ensimmäisenä suomalaisena joukkueena KHL:ään täksi kaudeksi. Julkisuudessa epäiltiin sarjan kiinnostavuutta, mutta Jokerit todisti epäilyt turhiksi vetämällä Areenan täyteen väkeä kierroksesta toiseen.
Avausottelussaan Jokerit sai vastaansa tulevan pudotuspelivastustajansa Minskin Dinamon. Vieraiden Jonathan Cheechoon esitykset ja viisi tehopistettä olivat myrkkyä kotijoukkueelle Minskin voittaessa ottelun jatkoajalla.
Jokerit otti ensimmäisen voittonsa jo seuraavassa ottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Lokomotiv haki vimmatusti tasoitusta ottelun lopussa, mutta Jokerit kesti myllytyksen Heleniuksen johdolla.
Kuuden ottelun voittoputkessa ollut Jokerit kohtasi vieraskiertueensa jälkeen kotonaan HK Vitjazin. Jokerit jäi fyysisessä ottelussa ensimmäistä kertaa täysin ilman pisteitä.
Seuraavaan otteluun Jokerit sai vastaansa Admiral Vladivostokin. Jokerit tuli ryminällä viimeiseen erään ja tuomarin lisäksi kyytiä sai Admiralin maaliverkkokin. Neljä osumaa viimeisessä erässä toivat Jokereille kaivatun voiton.
Seuraava ottelu oli Atlant Mytištšiä vastaan. Jokerit kuittasi ottelun alun takaiskumaalin erän lopulla ja vei ottelun ehjällä peruspelillä.
Riku Helenius oli pääosassa ottelussa Riian Dinamoa vastaan. Heleniuksen pitäessä Jokerit mukana pelissä iski Topi Jaakola ottelun voittomaalin viimeisellä minuutilla.
Lokakuun ensimmäisessä kotiottelussa Jokerit kohtasi Medvešcak Zagrebin. Barry Brustin siivotessa maalinsa niin kiekoista kuin pelaajistakin lähtivät pisteet kroatialaisten matkaan.
Jokerit kohtasi seuraavassa ottelussa Riian Dinamon toistamiseen. LOKOMO-ketju jatkoi ilmiömäisiä otteitaan Jokereiden voittaessa ottelun lukemin 5-2.
Seuraavaksi Jokerit kohtasi kazakstanilaisen Barys Astanan. Jokereiden neutraloidessa vieraiden ykköstykin iski LOKOMO-ketju isännille jälleen yhden voiton.
Jokereissa SM-Liigaa pelannut ja nykyisin Salavat Julajevin riveissä torjuva Leland Irving kävi hakemassa pisteet Areenalta Ufan suomalaispelaajien ollessa vahvasti esillä.
Lokakuun viimeiseen kotiotteluunsa Jokerit sai vastaansa Raimo Summasen Avangard Omskin. Vieraat veivät taklausrikkaan ottelun maalein 1-2.
Marraskuussa Jokerit otti jälleen voiton Minskistä. Vieraiden maalilla riitti ajoittain väkeä kahden kentällisen verran.
KHL:n häntäpään Slovan Bratislava onnistui pitämään Jokerit tiukoilla. Karlssonin juomapullon saadessa kyytiä vain Ladislav Nagyltä vei Jokerit ottelun kuitenkin maalein 2-1.
Marraskuun lopussa pelattiin yksi alkukauden odotetuimmista otteluista kun Pietarin SKA saapui Jokereiden vieraaksi. Jokerit voitti tähtisikermän lukemin 3-1 täyden Areenan edessä.
Ilja Kovaltšukin hermot eivät kestäneet vihellyskonserttia vaan tämä tappeli itsensä suihkuun kolmannessa erässä.
KHL:n maaliennätystä jahdannut Steve Moses laukoi voittomaalin ottelussa Sibir Novosibirskiä vastaan.
Joulukuun ensimmäisessä kotiottelussa Ak Bars Kazan jätti Jokerit tylysti pisteittä.
Jokerit palasi takaisin voittokantaan jo seuraavassa ottelussaan päihittäen Metallurg Novokuznetskin maalein 6-1. Santeri Saari juhli ottelussa ensimmäistä KHL-osumaansa.
Vuosi 2015 käynnistyi ottelulla SKA:ta vastaan. Pietarilaisten maalille siirtynyt Mikko Koskinen torjui vieraille 1-3 -voiton.
Jokerit katkaisi kahden ottelun tappioputkensa voittamalla Severstal Tšerepovetsin. Voittomaali nähtiin jälleen vasta ottelun viimeisellä minuutilla.
Jokerit kohtasi tammikuun puolessa välissä KHL:n ykkösjoukkueen Moskovan TsSKA:n ensimmäistä kertaa kotiareenallaan. Jokerit vei voiton tunteikkaassa ja tasaisessa ottelussa täyden tuvan edessä.
Juhamatti Aaltonen kartutti pistesaldoaan pienen hiljaiselon jälkeen kolmella syötöllä ottelussa Slovan Bratislavaa vastaan.
Jokerit kohtasi helmikuun ensimmäisessä kotiottelussaan Atlant Mytištšin. Lukuisia maalipaikkoja tuhlannut Jokerit iski ansaitun voittomaalin kolmannessa erässä Jere Sallisen laukauksen yllättäessä Atte Engrenin.
Viimeiseen kotiotteluunsa Jokerit sai vastaansa lähes samoissa pisteissä olleen Moskovan Dinamon, joka vei ottelun nimiinsä lukemin 1-2. Jokerit aloittaa KHL-historiansa ensimmäiset pudotuspelit perjantaina Dinamo Minskiä vastaan.