TUTO kohtasi Puolan maajoukkueen – turkulaiset muistuttivat vieraitaan jokaisen sekunnin tärkeydestä

MESTIS / Yleinen kuvakooste
TUTO voitti Tomek Valtosen luotsaaman Puolan maajoukkueen maalein 5 - 4. Puolalaisvieraat pitivät isäntiä pinteessä ensimmäisen erän verran, mutta TUTO sai pelin juonesta kiinni ensimmäisen erän jälkeen. Kotijoukkueen heräämisestä huolimatta Puola oli hyvissä asemissa aina toisen erän lopulle saakka, kunnes turkulaiset muistuttivat siitä, kuinka jokainen sekunti on tärkeä. TUTO iski kaksi maalia toisen erän viimeisen minuutin aikana. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jonka ratkaisijaksi nousi TUTOn Eetu Elo.
TUTOn puolalaiset vieraat räpsivät muistoja tapahtumasta.
Puolan maajoukkueen huoltajilla riitti toki myös oikeita töitä.
Matt Nickerson jutusteli Przemyslaw Odrobnyn kanssa. Aiemmin urallaan samaa seurajoukkuetta edustaneilla pelaajilla riitti rupateltavaa.
Puola voitti kilpailun näyttävämmästä viiristä.
Puolan penkin takana hääräsi suomalaisille tuttu mies.
Tomek Valtonen piireli kuvioita sitä tahtia, että huollolla sopii olla lisää tusseja varastossa. Suullisesti annetuista ohjeista suomalaiset tuskin saivat selvää.
Valtosen ohjeista oli apua. Puola tuli vahvasti peliin.
Verkko heilui Samu Lonkilan takana.
Puola iski kaksi maalia ensimmäisessä erässä.
Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu, ei se näkynyt pelaajien otteissa.
Osalle peli kävi turhankin kovaksi.
TUTO heräsi peliin ensimmäisen erän jälkeen. Tilanteisiin löytyi sähäkkyyttä.
Kotijoukkueen tekeminen parani huomattavasti. Lonkila venyi parhaimpaansa.
Toisessa päässä nähtiin onnistumisia.
Valkopaitaiset maajoukkuemiehet saattoivat olla isäntiä etevämpiä, mutta TUTO antoi opetuksen siitä miten erän viimeinen minuutti pitää pelata täysillä. Puolalaisten ajatukset olivat jo pukukopin puolella, kun TUTO laukoi kiekon maaliin kahdesti.
Tasaväkinen ottelu venyi jatkoajalle. Ratkaisijaksi nousi Eetu Elo komealla laukauksellaan.