Links, rechts, links, bitte – Saksan nuorten joukkue marssi voittoon Sveitsistä

MAAJOUKKUE / Yleinen kuvakooste
Saksa voitti Sveitsin 3 - 2 alle 20-vuotiaiden viiden maan turnauksessa Kupittaalla. Saksalaisten resepti voittoon oli yksinkertainen: laita jalkaa toisen eteen. Sveitsi nousi johtoon ottelun alussa, mutta saksalaiset eivät jääneet surkuttelemaan tilannetta, vaan vastasivat kahdella maalilla heti ensimmäisessä erässä. Sveitsi onnistui vielä tasoittamaan, mutta puolittain läpi päässeen Louis Brunen komea yläkulmamaali jäi ottelun viimeiseksi.
Sveitsi oli koristellut Kupittaan hallin seinät mieleisekseen.
Saksalaisista tolppien väliin asettui Philipp Maurer.
Punapaidat määräsivät pelin tahdin ottelun alussa.
Sveitsi puski Maurerin maalille.
Gian Janett yllätti Maurerin saksalaisten rivien täytyttyä.
Saksa ei tyytynyt ihmettelemään tilannetta...
...vaan puski päälle täysillä.
Saksa lisäsi tempoa.
Maalille luisteltiin ahnaasti.
Tulosta syntyi. Stephane Charlin torjui kiekon eteensä. Tim Lutz siirsi kiekon maaliin.
Sama toistui ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla. Erik Betzold hyödynsi erän loppumista odotelleiden sveitsiläisten uinahtamisen.
Sveitsin valmentaja Christian Wohlwend ripitti omiaan. Kiekko tuli ottaa haltuun ja toimittaa maalille.
Nuorukaiset tekivät työtä käskettyä.
Johtoon ei kuitenkaan ollut uudelleen asiaa. Louis Brune laukoi kiekon yläkulmaan.