Gladiaattorit areenalla – kotijoukkue voitti pirteät vierailijat Valkealasta Rautaliigan mittelössä

Muut Sarjat / Yleinen kuvakooste
Jatkoaika reissasi marraskuisena lauantai-iltana maaseutumatkalle Jyväskylän entiseen emäpitäjään Laukaaseen, jossa paikallinen Gladiators mitteli Valkealan Kiekkoa vastaan. Lauantai-illan ottelussa taisteltiin kiivaasti Rautaliigan eli 2. divisioonan sarjapisteistä. Kotijoukkueen vanhoista Liiga-pelaajista oli jäällä tällä kertaa mm. KHL-jäitäkin kolunnut Miika Lahti. Maalirikas ottelu päättyi lopulta Gladiatorsin selvään 8–4 voittoon.
Valkealan Kiekko saapui Peurungan jäähallille hyvissä ajoin vieraspisteet mielessä.
Lämmittelyjen jälkeen jää laitettiin priimakuntoon.
Ottelun ensimmäinen erä oli numeroiden valossa tasainen, vaikka Gladiators hallitsikin kenttätapahtumia. Vaihtoaitiossa seurattiin herkeämättä tilanteita.
Hallin yläkerran kahviosta pääsi seuraamaan, mitä tapahtui kentällä ja vaihtoaitioissa.
Vieraiden maalivahti Toni Rautiainen torjui lähes kaiken avauserässä. Välillä hän kävi etsimässä kiekkoa jopa maalinsa takaa.
Gladiators tykitteli ottelun aikana yhteensä 64 vetoa kohti ValKin maalia, ja kahdeksan niistä päätyi verkon perukoille.
Toiseen erään tuli mietteliäs kotijoukkue.
Ärhäkkäät vieraat olivat päättäneet haastaa kotijoukkueen tosissaan.
Gladiators jatkoi kuitenkin aktiivista hyökkäyspeliään.
Otto Kinnunen pelasi hyvän ottelun, vaikka toisessa erässä sattuikin musta neliminuuttinen koko joukkueelle. ValKi teki kolme peräkkäistä maalia, joista tasoituksen sekä johtomaalin vain 13 sekunnin välein.
Vieraiden 2–2 - tasoitusmaalin tehnyt sekä 3–2 - johtomaalin syöttänyt Aleksi Kilpinen pelasi pirteän ottelun.
Kotijoukkue suutahti kuitenkin tästä ja ryhdistäytyi Kasper Korhosen johdolla. Korhonen mätti toisessa erässä hattutempun ja ValKin selkäranka alkoi murtua.
Pelin vauhti ja fyysisyys saivat vieraat etsimään välillä lepopaikkoja sammakkoperspektiivistä.
Miika Lahti uurasti Peurungan hallin jäällä lähes samaan malliin kuin Hippoksella aikanaan JYPin paidassa.
Lahden saldona pöytäkirjassa oli tällä kertaa yksi tehty maali sekä kaksiminuuttinen kampituksesta.
Kotijoukkueen Hermanni Salomaan mailan jättöliike osui vaarallisesti vastustajan naamaan kolmannen erän loppuhetkillä. Tilastoihin merkittiin kuitenkin samalla hetkellä Salomaan tekemä 8–4-osuma, joka jäi ottelun viimeiseksi..
Miska Sunikalle tämä mailan hipaisu tiesi pikaista jääpussihoitoa...
...ja leukaperien paikkailua pukukopissa.
Ottelun lopussa nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Suolahdessa pelattavaksi merkityn Rautaliigan ottelun pelaajat marssivat kaukalon laidalle odottelemaan. Urhon kotihallin jää oli pettänyt ja ottelu pelattiin loppuun Peurungassa.
Valkealan vieraat eivät tällä kertaa saaneet pisteitä mukaan Laukaasta, vaan kotijoukkue pääsi juhlimaan ansaittua voittoa.