En gång till – Jan Lundellin historiallinen ilta

LIIGA / Yleinen kuvakooste
Helsingin IFK:n 46-vuotiaasta maalivahtivalmentajasta, Jan Lundellista, tuli torstai-iltana Liiga-historian vanhin pelaaja, kun Lundell sai pikahälytyksen IFK-kokoonpanoon SaiPa-otteluun Atte Engrenin sairastuttua. Lundell pääsi ottelussa myös kentälle, kun hänet vaihdettiin IFK-maalille Frans Tuohimaan tilalle reilu minuutti ennen ottelun loppua. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Timo Nummelin, joka pelasi yhden runkosarjaottelun 45-vuotiaana.
Jan Lundellin historiallinen ilta alkoi "fistbumpeilla" nuorien kannattajien kanssa.
Lämmittelyn aikana ehti seurata niin vastustajan lämmittelyä, kuin...
...ottaa selfien huoltaja "Bona" Hallikaisen kanssa.
Lämmittelyn aikana oli aikaa myös ihan vain fiilistellä hienoa iltaa.
Kiekkokin tarttui lähes vanhaan tapaan.
Välillä oli kuitenkin hyvä keskittyä.
"Jannen" illasta teki vielä unohtumattomman se, että HIFK:n kokoonpanosta löytyi myös hänen poikansa Anton.
Pelaajaesittelyiden ylivoimaisesti suurimmat suosionosoitukset keräsi vähemmän yllättäen numero 40.
Kaksi ensimmäistä erää sujuivat vaihtoaition luukkua availlen, mutta kolmanteen erään asteltaessa historiallinen ilta oli lähellä saada kruununsa, IFK:n johtaessa SaiPaa siinä vaiheessa kahdella maalilla.
Ville Leskisen 4–1-maali siirsi IFK:n turvalliseen kolmen maalin johtoon ja kannattajakulmauksen "Janne! Janne!" -huudot saivat kliimaksinsa pelikellon näyttäessä 58:54 – oli Lundellin vuoro luistella maalin suulle.
Lundellin tilille ehti kertyä yksi torjunta, ottelun viimeisellä sekunnilla.
Anton Lundell ehti ensimmäisenä onnittelemaan isäänsä unohtumattoman ottelun lopuksi.
Mahtaakohan SaiPa-ikoni Ville Kohokin pelata vielä keltamustapaidassa 46-vuotiaana?
Halausvuorossa entinen seurakaveri, nykyisin SaiPan kultakypärää kantava Teemu Ramstedt.