Mielipide

Ässien maalinteon tuska ei naurata enää vastustajiakaan

LIIGA / Kolumni
Porilaisten alkukausi on lähes huonoin mahdollinen. Avauspelistä Lukkoa vastaan tuli kaksi pistettä, sen jälkeen ovatkin tappiot seuranneet toistaan.

Porin Ässien itselleen kaivamassa kuopassa vesi alkaa jo kastella nilkkoja, ja kuopan reunankin taso karkaa. Ässät lähti lauantaiseen Sport-kamppailuun tilanteessa, jossa täysi pistepottikaan ei olisi nostanut porilaisia pois jumbosijalta.

Se on aika paljon kauden kuudennen pelin vaiheilla.

Sport-ottelusta ensimmäiset katsojat poistuivat ajassa 31.37, vaasalaisten neljännen maalin jälkeen.

Jokainen jääkiekkojoukkue kohtaa vaikeuksia, mutta Ässien kohdalla negatiivisuuden kierre ei tunnu katkeavan millään. Lähinnä uutiset Jesperi Kotkaniemestä sisältävät valonpilkahduksia, ja niissäkin on katkeransuloinen sivumaku, sillä Pata kaipaisi nuorta lupaustaan mitä kipeimmin.

Toisen onnistuminen on toisen epäonni.

Isomäki Areenassa ei ole tavatonta, että väki poistuu herkästi varman tappion hetkellä ennen päätösvihellystä. Sport-ottelusta ensimmäiset katsojat poistuivat ajassa 31.37, vaasalaisten neljännen maalin jälkeen.

Porilaisjoukkueella on aiemmillakin kausilla ollut vaikeuksia viimeistelynsä kliinisyyden kanssa, mutta tämän kauden maalinteon tuska ei naurata enää vastustajiakaan.

Patapaidat sutivat ohitse silloinkin, kun on tilaa ja aikaa sijoittaa kiekko tyhjään maaliin. Lisäksi Ässien yhdessätoista tehdyssä maalissa Sakari Salmisen tehokertymä on 5+3.

Lukemat kertovat toki kärkipelaajan loistavasta vireestä, mutta myös koko hyökkäyksen alavireestä.

Ongelmat kasautuvat myös toisessa kenttäpäädyssä. Kuinka paljon yksi Ben Blood muuttaisikaan asetelmia, sillä tällä hetkellä pelaavassa seitsikossa ei ole yhtään sellaista, jonka vääntövoima riittäisi oman maalin edustalla.

Ongelma on paha silloin, kun kyse ei ole haluttomuudesta tai muusta henkisestä umpisolmusta. Ei ole yksinkertaisesti pelaajia, jotka pärjäävät vääntötilanteissa, sillä useat heistä ovat tottuneet toisenlaiseen rooliin. Aina on pakkiparina ollut joku kliseinen fyysinen puolustaja hoitamassa peliin kuuluvat painihommat.

Tällöin päästään myös perimmäisten kysymysten äärelle joukkueen kokoamisen suhteen. Ässäleiristä kantautui ikäviä uutisia erityisesti talouspuolelta, mutta erikseen korostettiin, ettei se vaikuta pelaajabudjettiin.

Päätös säästää muualta oli varmasti oikea, mutta näin ollen nykyahdinkoa ei voi vierittää säästöjenkään syyksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös