JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Ylijäämälauma kukisti miljoonajoukkueen

LIIGA / Kolumni
SaiPa järjesti tänään kotiyleisölleen viimeisen muistutuksen siitä, minkä tason joukkue keltapaitaa tällä kaudella kantaa. Alla oli kolme hermoja koetellutta tappiota, joissa vastustaja oli noussut joka kerta tappioasemasta voittoon. Nyt tappio olisi merkinnyt kesälomaa. Kausi kuitenkin jatkuu, kiitos loppuun asti taistelevan Sputnik-lauman.

SaiPa lähti otteluun selkä seinää vasten. Tappion sattuessa yöpuulle olisi päässyt rantapallo unileluna. Tilannetta hankaloitti pahaan aikaan iskenyt kauden suurin loukkaantumissuma, joka piti ottelusta sivussa neljä runkopelaajaa. Kolmenkymmenen sekunnin pelin jälkeen sivussa oli jo viides runkopelaaja, joten sankarin viitta oli jaossa aivan uusille yrittäjille.

Ja mitä uudet yrittäjät tekivät? Pelityyliltään täydellisesti pudotuspeleihin sopiva Ossi-Petteri Grönholm pakersi hirmu minuutit ja täytti Malmivaaralta ja Kudrocilta perimänsä ison puolustajan saappaat täydellisesti. Mikko Palomäen kauteen on mahtunut monia virheitä ja mahalaskuja, mutta nyt ”Palde” nousi esiin tekemällä pelimiehen esityön Joonas Vihkon laukomaan voittomaaliin. Vihko oli maanantain antisankari, tiistain sankari.

Lisää puskista nousseita onnistujia löytyy hyökkäyspäästä. Joukkueen suurimmat alisuorittajat, kokeneet Jaska Vilen ja Mika Skyttä, pelasivat varsinkin ottelun alkupuoliskon kuin hurmiossa. SaiPan avausmaali oli täysin tämän laiturikaksikon ansiota. Vilen ja Skyttä tekivät huiman duunin HIFK:n maalin takana. Janne Kolehmaisen otteista vuorostaan näkyi nuorten MM-kisojen mukanaan tuoma kokemus, sillä nuori voimalaituri paineli boksissa isännän elkein.

Tuomas Vänttinen vaelsi runkosarjan lopussa kaukalossa täydellisenä zombina, mutta nyt tämä taitoniekka on pudotuspelien pistepörssin neljäntenä. Todellinen uudestisyntyminen, jos joku. Niin ja viime kaudella kannattajien toimesta suohon sotkettu Harri Tikkanen majailee puolustajien vastaavalla listalla kolmantena.

Kun soppaan viskataan vielä Jussi Markkasen huippulöytö Rob Zepp, niin paketti on valmis. Zepp on yksi tämän liigakauden suurimmista komeetoista, eikä kanukin taso putoa näköjään edes kovien pelien aikana. Tänään Zepp piti SaiPaa pystyssä erityisesti toisessa erässä, mutta eipä mies horjunut muillakaan hetkillä.

Tämän kauden SaiPa jää historiaan paitsi tämän illan HIFK-voitosta, mutta myös tavasta, jolla kauden alussa täydellisen nimettömänä sarjataulukon hännille povattu joukkue sen hankki. SaiPa on tällä kaudella osoittanut millaisiin saavutuksiin on mahdollista päästä, kun usko omiin kykyihin on kohdallaan. Lisäksi kaveria autetaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Yksikin pudotuspelivoitto on arvokas saavutus, kun alla on kuusi täydellistä katastrofivuotta.

Lappeenrantalaiset kiekkoihmiset osaavat taatusti antaa tälle joukkueelle sen arvon, jonka se teoillaan on ansainnut. Tällaisen kauden jälkeen onkin käsittämätöntä, ettei Kisapuisto ollut tiistai-iltana täynnä. Mikä kelpaa, jos ei tämä?

» Lähetä palautetta toimitukselle