Mielipide

Ykkössentteristä ongelmalapseksi

LIIGA / Kolumni
Daniel Corso tuli Ilvekseen kovilla odotuksilla ja kovalla rahalla. Miehen peliesitykset ovat kuitenkin viime aikoina lievästi sanottuna jättäneet toivomisen varaa.

Monta vuotta sitä etsittiin. Juha Hautamaa ja Seppo Hiitelä käänsivät kiviä ja kantoja ympäri Suomea, Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa, mutta mistään ei löytynyt. Ei vaikka kuinka oli kova yritys, eikä resursseistakaan kuulemma ollut puutetta.

Mutta sitten se löytyi.

Corson lähtölaskenta on alkanut.

Hautamaan toinen tuleminen urheilutoimenjohtajaksi tuotti hedelmää, ja Ilves sai viimeinkin sen kauan kaivatun, jopa myyttiseksi nousseen, ykkössentterin.

Daniel Corso teki ensimmäisellä liigavisiitillään Kärpissä yli pisteen per ottelu, ja vakuutti Ilves-fanit otteillaan harjoituspeleissä. Tässä on se kaveri, joka nostaa meidät suosta!

Kausi lähtikin hyvin käyntiin. Ilves eteni kuin lennossa, ja voittoja tuli liukuhihnalla. Corsollakin peli kulki, 14 ottelun jälkeen kasassa oli tehot 6+3, ja tupsukorvat olivat sarjakärjessä ensimmäistä kertaa vuosiin.

Sitten tapahtui jotain.

Ilves ajautui kaaokseen. Marko Sjöblom heivattiin tylysti ulos. Samalla vastustajat olivat kuroneet Ilveksen pelillisen etumatkan kiinni ja menivät heittämällä ohi. Corson hyvä pelivire häipyi sillä samalla sekunnilla.

Sarjakärkeen nousun jälkeen Corso on pelannut Ilveksen yhdeksästä ottelusta kahdeksassa. Pistesaldo on kiikarimainen 0+0 ja tehotilasto näyttää lukemaa -6. Alkukaudesta ahkerasti laukonut kanadalaissentteri on näissä kahdeksassa ottelussa laukonutkin vain viisi kertaa.

Tämäniltaisessa Blues-ottelussa Corso on kokoonpanossa mukana, mutta ykkösketjun paikka on vaihtunut nelosketjuun ja laidoilla ovat Sami Sandellin ja Alexander Ruutun sijaan Tommi Välimaa ja Ville Korhonen.

Corson lähtölaskenta on alkanut. Tietojeni mukaan häntä on tarjottu vähän joka suuntaan, ja mies saa pakata kamppeensa heti, kun ottaja löytyy.

Jos sellainen löytyy, ja uusi seura suostuu ottamaan koko Corson palkan harteilleen, on tuoreella urheilutoimenjohtajalla Juha Pajuojalla kohtuullisesti pelimerkkejä etsiä paikkaajaa. Ihan pikkuhiluilla ei Corso nimittäin Tampereelle tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös