Mielipide

Yhteishenki, gnuu ja onnistuneet hankinnat vievät Jukureita eteenpäin

LIIGA / Kolumni
Marko Kauppisella oli lauantaina yhtä monta blokattua laukausta kuin Sami Rajaniemellä oli torjuntoja. Se kuvastaa Jukureiden taistelutahtoa, joka voi yllättää vastustajat vielä monesti tällä kaudella.

Jukureiden ensimmäinen kausi Liigassa on alkanut odotuksiin nähden loistavasti. Uusin sinikeltainen joukkue on ehtinyt pelata kuusi ottelua, joista neljä on päättynyt voittoon. Kahdessa hävityssäkään ottelussa ei ole ollut pelillisesti hävettävää.

Jukurit on tullut pääsarjatasolle ryminällä.

Monet ovat ihmetelleet, kuinka liiganousija on pystynyt päivästä toiseen kamppailemaan otteluiden voitoista. Niin HIFK, Lukko, Ässät kuin KalPakin ovat joutuneet hämmennyksekseen toteamaan mikkeliläisten paremmuuden.

Yksi asia, joka erottaa Jukurit muista, on joukkueen yhtenäisyys. Itselleen nauraminen ja itsensä nolaaminen sekä yhteiset leireilyt harjoituskaudella ovat tehneet tehtävänsä. Jukurit, joukkue ja koko yhteisö puhaltaa tällä hetkellä yhteen hiileen − vaikkei kukaan muu joukkueen pärjäämiseen uskonutkaan.

On tietysti outoa tulla päätelmään, että Jukureiden pärjääminen johtuisi pelkästään loistavasta yhteishengestä. Jääkiekko on kuitenkin kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä pelkällä yhtenäisyydellä voi pärjätä.

Pärjäämiseen ovat vaikuttaneet myös hyvin onnistuneet pelaajahankinnat erittäin rajallisella budjetilla. Jukurit löysi joukkueeseensa liigarutinoituneita pelaajia, jotka eivät ole vielä tehneet täydellistä läpimurtoaan pääsarjatasolla.

Muun muassa Sami Rajaniemi, Miika ja Henrik Koivisto, Teemu Tallberg ja Miika Roine ovat olleet mikkeliläisiltä loistohankintoja. He ovat nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat todistaa pystyvänsä ottamaan seuraavan askeleen.

Näitä nuoria pelaajia ohjastavat kokeneet pelaajat, joista parhaimpana esimerkkinä käy kapteeni Marko Kauppinen, joka on osoittanut haluavansa antaa kaiken joukkueelleen. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii lauantain Ilves-kamppailu, jossa Kauppinen blokkasi kuusi vetoa.

Se on saman verran kuin maalivahti Rajaniemellä oli torjuntoja koko ottelussa.

On selvää, että pitkän kauden aikana tapahtuu kaikenlaista, eikä Jukureidenkaan lento kestä välttämättä koko kautta.

Päävalmentajakaksikko Risto Dufva-Ville Nieminen ovat kuitenkin antaneet oman panoksensa. He ovat laittaneet työhanskat käsiinsä ja tehneet kovasti töitä, jotta jokainen antaisi joka ilta kaikkensa kentälle.

Ja yhteishengestä huolehtii gnuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös