TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00
Mielipide

Yhdysvaltojen Unice: Rakastan rankkareita

MAAJOUKKUE / Kolumni
Yhdysvaltojen U18-joukkueen maalivahti Josh Unice oli joukkueensa sankari välierävoitossa Kanadaa vastaan. Seuraavassa nuorukaisen ajatuksia.

Yhdysvaltain valmentaja Ron Rolston oli erittäin tyytyväinen maalivahtiinsa Josh Uniceen voitetun Kanada-ottelun jälkeen.

- Hän oli kerrassaan loistava rangaistuslaukauksissa. Hän teki myös varsinaisella peliajalla suuria torjuntoja meille. Tällaisessa turnauksessa menestyäkseen tarvii hyvää maalivahtipeliä ja hän takaa sen meille.

Kohtelias nuorukainen Unice näki itse ottelun ratkaisuksi joukkueensa kurinalaisen pelin.

- Me suorastaan lensimme kolmannessa erässä. Näin heidän jokaisen laukauksensa. Kaikkiaan taistelimme hienosti ja toteutimme pelisuunnitelmaamme. Onneksi peli kääntyi meille.

Myös tappion kärsinyt vaahteralehtipaitainen joukkue sai tunnustusta.

- Oli todella vaikea peli meille. Kanadalaiset tarjoavat aina kovan vastuksen.

"Päätin, että en häviä"

Kun varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 3-3, oli pelaajilla edessään rangaistuslaukauskilpailu. Molemmat valmentajat puhuivat ottelun jälkeen varsin nuivaan sävyyn tästä tavasta ratkaista voittaja, mutta Unice pitää rangaistuslaukauksista.

- Minä todella rakastan rankkareita. Yritän haastaa ampujat ja vihaan häviämistä.

- Harjoittelemme päivittäin näitä tilanteita ja kun ne olivat nyt edessä, niin päätin luistellessani maalin suulle etten häviä, Unice lisää.

Lehdistökatsomossa puhutti se, että kanadalaispelurit lähtivät heikohkolla jäällä harhauttelemaan. Unicea tämä ei kuitenkaan yllättänyt, vaan hän torjui kaikki kolme yritystä. Aseettomiksi jäivät Kyle Turris, Zack Boychuk ja Steven Stamkos.

- Ei yllättänyt, että he lähtivät harhauttamaan. Odotinkin, että he lähtevät hakemaan jotain näyttävää. Se yllätti, kun Boychuk laukoi itseasissa.

Ura jatkuu yliopistossa

Yhdysvalloilla on vielä yksi ottelu jäljellä turnauksessa, finaali Venäjää vastaan. Nuori maalivahti antaa tutut lausunnot sitä koskien.

- Me koitamme parhaamme ja toivottavasti voitamme. Venäjällä on kuitenkin erinomainen joukkue ja todella taitavia pelaajia.

MM-kilpailujen jälkeen edessä on paluu arkisiin askareisiin. Unicen tapauksessa tämä tarkoittaa siirtymistä opiskelemaaan Bowling Greenin yliopistoon. Ura jatkuu yliopistosarjssa, ellei sitten NHL kutsu.

- Se ei ole minun käsissäni. Koetan vain pelata mahdollisimman hyvin ja tehdä vaikutuksen. Toivottavasti saan varauksen.

- Minulla ei ole erityistä suosikkijoukkuetta NHL:ssä. Pelkkä varaus johonkin olisi kunnia, Patrick Royta maailman parhaana maalivahtina pitävä nuorukainen lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös