Mielipide

World Cup on Charan ja Hossan viimeinen tilaisuus voittaa arvokisoissa

MAAJOUKKUE / Kolumni

Slovakian maajoukkue on ollut MM-kisoissa neljästi mitaleilla: maailmanmestari 2002, hopeaa 2000 ja 2012 sekä pronssia 2003. Olympiamitali oli lähellä 2010 Vancouverissa, mutta Suomi kampesi pronssiottelussa voiton ja jätti slovakit ilman mitalia.

Euroopan joukkuetta World Cupissa edustavat Zdeno Chara ja Marian Hossa ovat voittaneet Stanley Cupin, Hossa jopa kolmesti.

Loukkaantumisen vuoksi finaaleista sivussa oleva Marian Gaborik on myös Stanley Cup -voittaja, mutta arvokisavoittoa ei kuitenkaan ole kolmikosta kenelläkään. Chara oli mukana molemmissa hopeajoukkueissa, mutta hyökkääjäkaksikolta puuttuu arvokisamitalit kokonaan.

Kanadalla on paperilla kovempi joukkue ja lisäksi kotikenttäetu. Voitontahto on kuitenkin ase, jolla Eurooppa voi voittaa.

World Cupissa konkareilla on mahdollisuus napata mestaruus − ei kuitenkaan Slovakian paidassa, vaan Euroopan.

Slovakian arvokisavoitto alkaakin olla jo epätodennäköistä. Potentiaalinen kärkimaiden haastaja on pikku hiljaa valunut maajoukkueiden keskikastiin ja ajoittain jopa alapuolelle. NHL:ssä slovakkipelaajia on enää kymmenen, esimerkiksi sveitsiläisiä on yhdeksän ja tanskalaisia seitsemän.

World Cup onkin luultavasti kokeneiden slovakkitähtien viimeinen mahdollisuus arvokisavoittoon. Charalla on ikää jo 39 vuotta, Hossalla 37 ja Gaborikillakin 34.

Jokainen Euroopan pelaaja luonnollisesti haluaa voittaa, ja tilaisuus on yhtä ainutlaatuinen muillekin Eurooppaa edustaville. Esimerkiksi 29-vuotias slovenialainen Anze Kopitar epäili mukanaoloaan vuoden 2020 World Cupissa.

Kanadan joukkueessa on kolme pelaajaa − Logan Couture, Steven Stamkos ja Braden Holtby − jotka eivät ole urallaan voittaneet maajoukkueessa arvoturnausta. Näistäkin Holtby on Kanadan kolmosmaalivahti, joten mahdollinen voittaminen tuskin tuntuu samalta kuin pelaamalla saavutettu mestaruus.

World Cupin finaaleissa Kanadalla on paperilla kovempi joukkue ja lisäksi kotikenttäetu. Voitontahto on kuitenkin ase, jolla Eurooppa voi voittaa. Kanadalaiset ovat jo voittaneet ja pääsevät voittamaan mestaruuksia.

Euroopan pelaajien kenties ainoa mahdollisuus on vuoden 2016 World Cup.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös