Mielipide

Vuosien räkänauru vaimenee, tulevaisuus on Ilveksen

LIIGA / Kolumni

Eletään vasta marraskuuta, mutta Ilves on ehtinyt jo valaa jykevän perustuskiven ensi kaudelle. Alkukauden aikana seura on tehnyt jatkosopimukset Ville Meskaselle, Jarkko Parikalle, Juhani Tammiselle ja Olli Vainiolle. Tämän vuoden alussa Ilves kiinnitti huimasti kehittyneen Eemeli Suomen kevääseen 2019 asti.

Edellä mainittujen lisäksi Ilveksellä on sopimus ensi kaudesta usean lupaavan nuorensa kanssa. Tupsukorvilla on ensi kauden joukkueen tärkeimmät palaset koossa Otto Koivulaa ja muutamaa kokenutta peluria lukuun ottamatta.

Ilves on pitkästä aikaa uskottava seura, johon halutaan jäädä. Vielä muutama kausi sitten seuran käsistä lipsuivat läpimurtokauden jälkeen suuret tähdet, kuten Roope Hintz ja Michael Keränen. Eikä ihme. 

Ilveksen toimistolla ovet kävivät ja toimitusjohtajat vaihtuivat. Seura oli joka kausi otsikoissa, eikä vain hyvässä valossa. Tähtipelaajista luvattiin tarjota euro enemmän kuin mitä muut seurat olivat valmiita tarjoamaan. Tärkeimpien pelaajien loukkaantumiset kuitattiin hankkimalla duunareita.

Toki Ilveksen budjetilla on hankalaa kilpailla HIFK:n kaltaisia jättejä vastaan, mutta ajoissa tehdyt, järkevät pelaajasopimukset ovat ensiaskel myös taloudelliselle menestymiselle. 

Seuran uusi johto on tehnyt hyvää työtä. Ilveksen brändi voi paremmin kuin pitkään aikaan. 

Moni kyseenalaisti Kari Heikkilän nimeämisen urheilutoimenjohtajaksi. Kieltämättä valinta kummastutti, mutta Heikkilän palkkaus oli joka tapauksessa edistysaskel. Nyt Ilveksellä ylipäätään on urheilujohtaja. Sitä paitsi Heikkilä on hoitanut ruutunsa kiitettävästi ainakin tähän asti.

Meskasella on kaikki edellytykset voittaa koko Liigan maalipörssi ensi kaudella.

Alkukauden aikana tehdyt jatkosopimukset ovat Ilvekselle valtavia. Huomionarvoista on, että Ilves on saanut omat parhaat kasvattinsa jäämään seuraan kehittymään yhä lisää.

Sopimuksia on tehty pitkästä aikaa johdonmukaisesti ja järkevästi: Jatkopahvin ovat ansainneet nuoret pelaajat, jotka ovat parantaneet otteitaan edeltäviltä kausilta. Ennen kaikkea käsissä on tulevia timantteja, joista osa voi hyvin yltää vielä EHT-tasolle muutamassa vuodessa. 

Parasta näiltä pelaajilta ei ole kuitenkaan vielä nähty. Meskasella on kaikki edellytykset voittaa koko Liigan maalipörssi ensi kaudella. Suomi on jo näyttänyt, että pystyy kamppailemaan paikasta Liigan pistepörssin kärkikymmenikössä. Mikäli kehitys jatkuu yhtä hurjana kuin tähän asti, Suomi on ensi kauden vaarallisin hyökkääjä. Nuoret puolustajat Parikka ja Vainio ovat pelaajia, joihin voi huoletta puolustuksessa nojata tulevina kausina.

Tällä vauhdilla Ilveksessä saatetaan nähdä jotain, mitä seuraan on odotettu ainakin vuosikymmen: oikea ykkössentteri. 

Näitä kaikkia Ilves tarvitsee, jotta se voi vakinaistaa paikkansa pudotuspeleissä ja palata lopulta mitalikantaan.

Puuhastelun aikakausi on päättynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös