Mielipide

Ville Immosen suuri haaste

LIIGA / Kolumni
Ville Immonen päätti tammikuussa vaihtaa Lappeenrannan tutut maisemat Turkuun ja kirkkaisiin valoihin. Viime kausi kaikkiaan oli paha pettymys. Isokokoisella hyökkääjällä onkin nyt edessään suuri haaste pyrkiessään huipulle mustavalkoisessa paidassa.

Ville Immonen on kotiutunut Aurajoen rannoille mukavasti. Kaupunki on käynyt tutuksi, eikä liikkuminen paikasta toiseen ole tuottanut ongelmia. Suunnat ovat selvillä. Tepsiin Immonen päätyi kevääseen 2003 ulottuvalla sopimuksella SaiPan menetettyä mahdollisuutensa pelata play offissa.

– TPS tarjosi sen mahdollisuuden, että pääsisi sinne vielä loppukaudeksikin sellaiseen porukkaan, mikä taistelee vielä playoffeissakin. Se oli oikeastaan aika helppo valinta silloin ja siinä haluttiin sitten saman tien pitempi sopimus, niin ei sitäkään mitään vastaan ollut, Immonen toteaa.

Tulit menestyvään seuraan – tuloksena kuitenkin Turussa totutusta poiketen vain neljäs sija. Tulos ei tainnut tyydyttää?

– No ei se oikein. Mestaruutta haettiin. Siihen oli täydet mahdollisuudet, mutta vähän jäi puuttumaan playoffissa sitten.

Millainen on arviosi viime kaudesta osaltasi?

– Viime kausihan oli kaiken kaikkiaan aika iso pettymys ja henkilökohtaisesti meni aika lailla penkin alle. Oli raskasta aikaa SaiPassa silloin, kun mikään ei sujunut siinä syksyllä, eikä sitä kurssia sitten saatu käännettyä koko kauden aikana.

– Turussakaan ei sitten mitään ihmeitä tapahtunut. Parhaani räpistelin siellä mukana, mutta ei sitä oikein hirveätä tulosta tullut aikaan. Vähän enemmän olisin odottanut itseltäni. Ehkä siinä alkukausi painoi, että sitä ei saatu käännettyä sitten.

Kesällä mentiin lujaa Ruissalossa

Kesäharjoittelu on Immosesta Turussa ja Lappeenrannassa painotukseltaan hieman erilaista. Siinä missä SaiPassa nosteltiin puntteja, tuli Ruissalo TPS:n pojille tutuksi lenkkien myötä. Ainakin juoksukunto on Cooperin testin valossa parempi kuin ennen. Suuremmat vaivat ja loukkaantumiset eivät ole häirinneet uuteen kauteen valmistautumista, vaan takana on ehjä kesä.

Harjoitusottelut alkavat olla takana. Oletko tyytyväinen panokseesi?

– No panos on ollut aika vaisu vielä tähän mennessä. Aika tukkoista on ollut meno. Tässä on ollut kovaa reeniä ja pientä kankeutta on vielä reisissä. Toivottavasti se tosta aukeaa, kun sarja käynnistyy.

Missä koostumuksessa ketjusi on pelannut ja oletko kokeillut myös laidassa sentterin roolin lisäksi?

– Alkuun olin sentterin roolissa, mutta nyt olen laidassa tuossa [Mikko] Rauteen kentässä. Rautee sentterinä, minä vasemmalla ja siinä on vaihtunut vähän toisella puolella ukkoa. Tuolla koostumuksella on nyt oltu muutama viimeinen peli.

– SaiPassa pelipaikka oli enimmäkseen vasemmassa laidassa, joten se paikka on sentterin postia tutumpi.

Uran paras kausi toivelistalla

Immonen yrittää olla kasaamatta itselleen isompia paineita, vaikka peli ei heti lähtisikään sujumaan. Viime kaudesta on jäänyt hampaankoloon sen verran, että yritystä ei ainakaan puutu.

Uran paras kausi toistaiseksi on odotettavissa, mutta kokenut pelimies tietää, ettei pisteitä synny väkisin. Paikka maajoukkueessakin tietysti kiinnostaa, kunhan oma peli Tepsissä ensin sujuu. Vasta sen jälkeen voidaan ajatella muita asioita, kiteyttää Immonen.

Mikä on pistetavoitteesi alkavalla kaudella?

– No 80 pinnaa, niin sitten oon tyytyväinen, ei vaan! Yritän välttää, ettei tarttisi ottaa niistä paineita. Kunhan peli sujuu, niin rupeaa tikkejäki tulemaan.

Onko NHL kangastellut mielessäsi?

– On se nyt mielessä kangastellut. On sieltä nyt jotain kuulunut sillon tällön, mutta pelataan nyt tässä tämä vuosi ja yritetään mahdollisimman hyvin.

Varausta "Ison Veden taakse" ei Immosella vielä ole, mutta onnistunut kausi TPS-paidassa saattaa muuttaa tilanteen. Tarjouksen tullessa ei päätöstä tarvitsisi pitkään miettiä, sillä NHL on ollut "Vilhon" unelma pikkupojasta asti.

Kovia vastustajia

Voimasuhteet ovat paperilla muuttuneet jonkin verran. Helsingin suunnalla on tehty isoja satsauksia ja hyviä joukkueita on sieltä odotettavissa. Entä kuka maalivahdeista tuntuu vaikeimmalta ohitettavalta?

– Kaikki ne on minulle aika vaikeita, ei ole mitään erityistä.

Isona miehenä Immonen on säästynyt turhilta tappeluilta, muttei kaihda pudottaa hanskojaan, mikäli tarvetta on.

– Ehkä pari kertaa olen joutunut pudottamaan hanskat. Ei siinä jää oikein vaihtoehtoa, jos kaveri tiputtaa hanskat ja lähtee vyörymään päälle. Ei siinä ole sitten paljon muuta tehtävissä.

Parhaina avuinaan Immonen mainitsee ulottuvuuden ja tasaisuuden joka osa-alueella. Toisaalta taas liikkeeseen hän kaipailee lisää sähäkkyyttä, nopeat solut jalkoihin olisivat tervetulleita.

Uransa toistaiseksi parhaista hetkistä Immonen on päässyt nauttimaan SaiPan pudottaessa Jokerit keväällä 1999.

– Tämän uran saavutukset ovat vielä aika vähissä. Ehkä parasta aikaa oli, kun mentiin SaiPan kanssa pronssiotteluun. Tietysti se ei monen muun kantilta tunnu miltään, mutta siellä se oli isompi juttu. Pahin pettymys oli sitten viime kausi kokonaisuudessaan.

Tepsin ja Immosen liigakausi alkaa 17.9. Jyväskylässä JYPin kohtaamisella. Kotona TPS pelaa ensi kerran vasta tiistaina 24.9. Kärppiä vastaan. Missä TPS on tulevana kautena vahvimmillaan?

– Jos päästään sitä omaa liikkuvaa peliä pelaamaan, niin kai se siinä on. Puolustuksen kauttahan peli aina lähtee. Siinä pitäisi nopeasti sitten päästä lähtemään vastahyökkäyksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös