Mielipide

Venäjältä vahva näyttö viimeistelytaidoista

MAAJOUKKUE / Kolumni
Avausottelunsa hävinnyt Venäjä oli toisessa ottelussaankin pitkään tappiolla, mutta saatuaan pelinsä kulkemaan iski neljä osumaa reilussa kuudessa minuutissa. Maalivireisenä Venäjä on vaarallinen vastustaja.

Venäjän tiedettiin olevan yksi World Cupin taitavimpia joukkueita. Avauspelissä venäläiset kuitenkin saivat maalihanat auki vasta ottelun viimeisellä minuutilla. Toinenkin peli alkoi hapuillen.

Saatuaan ensimmäisen onnistumisen Venäjä pistikin saman tien isomman vaihteen silmään ja takoi nopealla tahdilla neljä maalia Pohjois-Amerikan verkkoon. Venäjä oli tosin hukata johtonsa, mutta se ei ole oleellisin asia.

Turnauksen voimasuhteiden kannalta merkittävää oli se, kuinka suvereeni Venäjä oli, kun se sai onnistumisia ja itseluottamusta.

Turnauksen voimasuhteiden kannalta merkittävää oli se, kuinka suvereeni Venäjä oli, kun se sai onnistumisia ja itseluottamusta. Onnistumiset jakautuivat myös laajalle rintamalle, sillä joka osumalla oli eri maalintekijä, eikä kukaan venäläispelaaja kerännyt ottelussa yhtä tehopistettä enempää.

Venäjän kannalta on yhtä aikaa helpottavaa ja huolestuttavaa, että Aleksandr Ovetškin ei maalinteossa onnistunut.

Huipputurnauksessa menestyminen edellyttää huippuvirettä koko joukkueelta, eikä viimeistely voi olla yhden supertähden harteilla. Ovetškinille itselleen tehottomuus voi aiheuttaa turhautumista ja yliyrittämistä. Liian monessa arvoturnauksessa on nähty, että Venäjä tarvitsee joukkuepelin onnistumista.

Eikä Ovetškinia vielä ainakaan voi syyttää tehottomuudesta tai itsekkyydestä. Capitalsin supertähti sai syöttöpisteen Venäjän neljänteen osumaan ja laukoi muun muassa tolppaan.

Tehottoman ja tuskaisen alun jälkeen Venäjälle on tärkeää, että Vladimir Tarasenkon ja Nikita Kutšerovin kaltaiset hyökkääjät saivat maalitilinsä auki.

Vielä tärkeämpää oli, että Venäjä todisti sekä itselleen että vastustajille yltävänsä huippupeliin. Kokonaista ottelua Venäjä ei vielä kyennyt parhaalla tasollaan pelaamaan, mutta sillä on alkusarjassa jäljellä vielä yksi ottelu.

Siihen luistelee vastustajaksi Suomi.

» Lähetä palautetta toimitukselle