Mielipide

Veini Vehviläisellä on lähdön aika

LIIGA / Kolumni
JYP tiedotti tiistaina kiinnittäneensä loppukauden sopimukseen JYPin maalivahtivajetta paikanneen Juho Olkinuoran. Nyt peliaikaa tarvitsevia vahteja on liikaa, minkä pitäisi tarkoittaa jäähyväisiä.

Sami Rajaniemi, Antti Lehtonen, Samu Perhonen, Ari Ahonen. Siinä tällä hetkellä liigaa pelaavat jyväskyläläislähtöiset maalivahdit, jotka eivät koskaan onnistuneet realisoimaan potentiaaliaan Jyväskylässä. Syitä on erinäisiä, mutta peliajan puute on yksi suurimmista tekijöistä.

Seuraavana vuorossa näyttäisi olevan Veini Vehviläinen. Kun JYP tiedotti tiistaina kiinnittäneensä Juho Olkinuoran loppukaudeksi, kauden otteisiin peilaten Vehviläinen on hurrikaaniryhmän kolmosmaalivahti. JYP-Akatemiassa on kaksi hyvää maalivahtia, joten sielläkään pelaaminen tuskin palvelisi ketään.

Vähäinen luottamus myös valmentajien puolelta on ollut aistittavissa, sillä heikon pelin sattuessa liipasinsormi on ollut huomattavasti herkempi kuin virkaveljien kohdalla. Lisäksi viime keväänä tasavahvassa tilanteessa Tuomas Tarkin kanssa vaakakuppi kallistui Tarkin suuntaan.

Viime keväänä Vehviläisen lähtökohdat olivat nykyistä paremmat, joten miksi peliaikaa tulisi nytkään?

Vehviläinen osoitti nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa, että hän pystyy olemaan hyvä maalivahti, mutta matkaa huipulle on. Vehviläisen pieni koko korostaa sijoittumisen merkitystä, ja se on tällä hetkellä puutteellista.

Sulamiset isoissa peleissä eivät ainakaan lievennä huhuja itsenäistymisen puutteesta ja harjoittelumotivaation vaillinaisuudesta.

Jotta Vehviläisellä on mahdollisuus realisoida potentiaalinsa, Jyväskylän hyvästely on välttämätöntä. Uusi alku vaikkapa Porissa tai Kouvolassa hyvän valmennuksen säestämänä toisi maagiset kolme kirjainta huomattavasti lähemmäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle