Mielipide

Vantaalla hamutaan lisää katsojia

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaa lähtee tavoittelemaan parempaa menestystä viime kauden romahtamisen jälkeen. Tavoitteisiin kuuluu myös katsojamäärän kasvattaminen, jotta Vantaalle saataisin aikaan kunnon kiekkobuumi.

Kiekko-Vantaan kotipeleissä ei käy paljon katsojia. Tyypillinen katsoja on eläkkeellä oleva mies, joka tulee paikalle suurin piirtein suoraan lenkiltään. Lisäksi otteluissa käy lukuisia oman seuran junioreita.

Viime kaudella kotiotteluissa kävi keskimäärin noin 500 katsojaa, vaikka jäähallin kapasiteetti on 2007. Joukkueen identiteetin nostattamiseksi olisi syytä miettiä, onko viidentoista euron pääsylipulla osuutta asiaan.

Lippujen hintojen alasajaminen on kannattavaa. Esimerkiksi Jokereiden KHL-kotipeliin pääsi viime kaudella alle viidellätoista eurolla. Kannattaisiko ensin houkutella katsojia paikalle ja vasta sitten nostaa pääsylippujen hintoja?

Vantaalla on mahdollisuus nostattaa kiekkobuumi. Samalla joukkue voisi olla vierailijoille veemäinen vastus. Karsintojen tuleminen auttaa varmasti yleisön lisäämiseen, sillä panokset ovat korkeammat kuin viime kaudella, ja pisteistä pitää taistella runkosarjan loppuun saakka, jotta karsintojen aiheuttamat paineet vältettäisiin.

Lisää katsojia otteluihin tulee varmasti myös osin siitä syystä, että Kiekko-Vantaa toimii tulevalla kaudella yhteistyössä HIFK:n kanssa. Pelaajia noussee – jos hyvin käy – Liigaan HIFK:hon ja vastavuoroisesti Vantaalle tulee pelaajia. Muutamia viime kaudella pelanneita HIFK:n miehiä ovat olleet hyökkääjä Micke Åsten ja maalivahti Kevin Lankinen.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan on mahdollista, että Vantaan kiekkoilun identiteetti hoituu osittain myös omilla pelaajilla. Vanhahkojen katsojien mieliksi nuoret pääsevät näyttämään kyntensä kokeneimpien pelaajien parissa.

Kiekko-Vantaa suosii omia kasvatteja, kuten on jo tapahtunut. Omia A-nuorten pelaajia on ja tulee olemaan kokoonpanossa useita. A-nuoret nousivat viime kauden karsinnoissa SM-liigaan, josta ainakin muutama lukeutuu miesten joukkueen runkopelaajiin.

Omien kasvattien pelaaminen lämmittää varmasti katsojien mieliä ja houkuttelee paikalle toivottavasti kasapäin katsojia. Mälkiän mukaan vantaalaisilla on käsillään oma pelitapa, mutta pientä hiontaa se edellyttää, jotta siitä saadaan joukkueen näköinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös