Mielipide

Vancouver varasi maalivahteja ja venäläisiä puolustajia

NHL / Kolumni
Vancouverin faneilla ei ollut kovinkaan suuria odotuksia tämän vuoden Draftia kohtaan. Joukkue oli vaihtanut ykköskierroksen varauksensa pois Trevor Linden -kaupassa ja ensimmäinen varausvuoro osui kohdalle vasta toisen kierroksen puolessa välissä. Kun tämän lisäksi vielä muistetaan se, että missään muuallakaan koko Draftia kohtaan ei ollut suuria odotuksia, niin etukäteen tunnelmat olivat Canucks-leirissä normaalia matalammalla. Joukkue teki kuitenkin muutaman mielenkiintoisen varauksen, etupäässä venäläisten puolustajien osalta. Seura huusi ykkösvarauksenaan venäläisen puolustajan Kiril Koltsovin numerolla 49. Koltsovin varausnumero poikkesi paljon ennakoidusta, sillä ennakkoon taitavaa, mutta oikukasta puolustajaa pidettiin lähes varmana ykköskierroksen varauksena. Koltsovin varaamisen lisäksi myös toinen yllätys koettiin. Canucks varasi nimittäin peräti kolme maalivahtia. Tämä on harvinaisen paljon, sillä seura varasi vuosina 1995-2001 yhteensä kolme maalivahtia. Ja nähtiinhän Torontossa myös se harvinaisuus, että Canucks ei varannut yhtään keskushyökkääjää. Viimeisten kahden vuoden aikana joukkue on varannut peräti kahdeksan keskushyökkääjää.

Kiril Koltsov, P, 178cm, 83kg, 49 varaus.

CSB: #6 Eurooppalaisista

Taustaa

Koltsov pelasi kaudella 2001-2002 jo toisen kautensa Venäjän mestaruusarjassa. Hänen seuransa on Avangard Omsk, eli sama seura, jossa pelaavat viime kesän Draftin kärjessä varatut Alexander Svitov ( 3. ) ja Stanislav Chistov ( 5. ). Omsk on yksi Euroopan parhaista juniorien kehitystehtaista. Koltsov valittiin Venäjän mestaruussarjan vuoden tulokkaaksi vuonna 2001. Kuului Venäjän 18-vuotiaiden kultaa voittaneeseen nuorten MM-joukkueeseen vuonna 2001 ja valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Teki turnauksen seitsemässä ottelussa seitsemän ( 1+6 ) pistettä ja hänen +/- saldonsa oli hyvä, +10. Olisi kuulunut ikänsä puolesta jo viime kesän Draftiin, mutta hänen agenttinsa unohti tehdä paperityöt ja varaaminen siirtyi tämän vuoden Draftiin. Sijoittui viime vuonna CSB:n listoilla samalle sijaluvulle kuin tänä vuonna ( #6 ). Ei pelannut tämän vuoden nuorten MM-kisoissa, koska riiteli valmentajan kanssa. Ei ollut Draft tilaisuudessa paikalla.

Ominaisuudet:

Koltsov on loistava hyökkäävä puolustaja. Hänen pelissään pistää silmään hänen luistelunsa, kiekonkäsittelynsä ja pelisilmänsä siniviivan sisällä. Hän on erittäin taitava ja samalla ( pienestä koostaan huolimatta ) kova. Koltsov taklaa hyvin ja pelaa agressiivista, hyökkääjiä haastavaa peliä. Hänellä on kova laukaus. Toisaalta hän pelaa ainakin vielä liikaa itselleen. Hän saattaa ottaa tyhmiä kostojäähyjä menettäessään kiekon tai saadessaan kovan taklauksen. Hänellä on myös maine huonona joukkuepelaajana ja vaikeasti valmennettavana individualistina.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Koltsov on pelaaja, josta saattaa tulla NHL:ään kahteen suuntaan pelaava puolustaja, joka hoitaa lisäksi joukkueen ylivoimapelin. Kaikki on kuitenkin kiinni hänen asenteestaan harjoitteluun ja joukkuepeliin. Hänen pitäisi nyt pikkuhiljaa aikuistua, muuttaa asennettaan ammattimaisemmaksi ja alkaa tiedostamaan, että jääkiekko on joukkuepeli - tikanheitto on eri asia. Sitä voi heittää katsomalla pelkästään omia pisteitään.

Dave Nonis - Vancouverin kakkosmanageri

"Pelaajat toisella tai kolmannella kierroksella, joilla on hänen taitonsa, ovat todella harvinaisia. Hänellä on ollut vaikeuksia joissakin joukkueissa joissa hän on pelannut, mutta ihmiset joilta me kysyimme hänestä sanoivat, että hän ei ole ongelmapelaaja. Me tarkastimme hänen taustansa, emmekä saaneet hänestä huonoa kuvaa ihmisenä. Taidollisesti hän on samaa luokkaa kuin Sergei Zubov oli hänen ikäisenään. En odota hänen saapuvan tänne kuitenkaan vielä. Venäjän mestaruussarja on hänelle hyvä paikka kehittyä pelaajana."

Allekirjoittaneen mielipide Koltsovin varaamisesta

Koltsovista muistuu mieleen ehkä parhaiten hänen pelaamansa ottelut alle 18-vuotisten MM-kisoissa vuonna 2001. Hän oli turnauksen paras puolustaja, mutta näytti samalla myös huonot puolensa. Hän otti finaalissa Sveitsiä vastaan kaksi typerää jäähyä ja oli suurin syyllinen Sveitsin avausmaaliin sooloilemalla alimpana miehenä ja menettämällä kiekon läpiajoon päättyneessä tilanteessa. Koltsovin turnaus oli kuitenkin kokonaisuutena sen verran vakuuttava, että hän näytti varmalta top20 -pelaajalta viime vuoden Draftiin, joka oli kovatasoisempi kuin tämän kesän Draft.

Hänen rankkauksensa tippui Hockey Newsin listoilla vuodessa kolme sijaa, mutta ehkä tähän suurin syy johtuu siitä, että tämän vuoden pelaajista monella on avoimempi tulevaisuus, eli osalla heistä saattaa olla Koltsovia parempi upside. Lisäksi Koltsovin sijoitukseen listoilla vaikutti varmasti se, että hän ei pelannut Venäjän nuorten 20-vuotiaiden maajoukkueessa nuorten MM-kisoissa, koska riiteli joukkueen valmentajan kanssa. Koltsovin taidot eivät ole kuitenkaan mihinkään vuodessa hävinneet, päin vastoin. Hän paransi viime vuodesta paljon kokonaispeliään ja otti joukkueen sisällä enemmän vastuuta.

Olen samaa mieltä kuin Brian Burke ja useimmat muut managerit; kannattaa ottaa paras tarjolla pelaaja ja sitä Koltsov kieltämättä oli. Hänen lahjakkuutensa ja upsidensa ovat loistavat ja hänen kehitystään on mielenkiintoista seurata. Lisäksi hänen kasvualustansa Omskissa on yksi euroopan parhaista, mutta hänen pitää olla tarkkana, ettei pysy valmentajan doghousessa enää ensi kaudella ja ettei peliaika vähene. Kuten sanottua, nyt Koltsovin on pikkuhiljaa muistettava, että hän ei ole enää 15-vuotias ja on aikuistuttava. Tulevaisuus on hänestä itsestään kiinni. Hänellä on kaikki mahdollisuudet ja lahjat olla yksi NHL:n tulevaisuuden tähtipuolustajista.

Denis Grot, P, 183cm, 83kg, 55. varaus

CSB: #11 Eurooppalaisista

Taustaa

Grot on syntynyt Valko-Venäjällä, Minskissä. Pelasi kauden 2001-2002 Elektrostalissa, mutta siirtyy ensi kaudeksi Lokomotiv Yaroslavin joukkueeseen Venäjän mestaruussarjaan. Kuului Venäjän 18-vuotiaiden MM-joukkueeseen. Joukkue voitti hopeaa ja Grot keräsi kahdeksassa ottelussa 0+2=2 pistettä. Grot oli mukana myös Venäjän alle 17-vuotiaiden MM-turnauksessa vuonna 2001. Oli Draft tilaisuudessa paikalla koko perheensä kanssa.

Ominaisuudet:

Grot on Koltsovin tapaan hyvä luistelija ja omaa hyvän tasapainon. Hänellä on myös hyvät kiekonkäsittelytaidot. Hyvä pelisilmä ja näkee kentän todella hyvin. Todella kilpailuhenkinen, pelaa agressiivisella asenteella. Vahva kulmissa ja pystyy vastaamaan kovaan peliin. Luontainen johtajatyyppi. Miinuksina voiman puute ja se, että hänellä ei ole suurta upsidea.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Grotilla on kaikki mahdollisuudet ottaa muutaman vuoden kuluttua paikka Canucksin puolustuksen kolmosparista ja kehittyä jatkossa yhdeksi joukkueen avainpuolustajista. Hän on Koltsovia varmempi sijoitus, mutta Koltsovilla on paremmat mahdollisuudet kehittyä tähdeksi. Grot tulee olemaan tulevaisuudessa - kunhan voimaa ehtii kerääntyä enemmän - fyysinen, puolustava puolustaja.

Dave Nonis

"Hän teki suuren vaikutuksen haastatteluissa. Grotin kohdalla ei ole mitään epäselvyyttä, etteikö hän laittaisi koko tulevaisuutensa suunnitelmia NHL:ään. Koltsov on parempi siniviivan ( hyökkäyssuuntaan ) sisällä, Grot on parempi omalta maaliviivalta hyökkäysalueen siniviivalle."

Allekirjoittaneen mielipide Grotin varaamisesta

Hyvä ja melko riskitön varaus. Jos Koltsov on joukkueelle riski joukkuehengen pilaajana, Grot on Koltsovin vastakohta. Hän on johtaja ja joukkueen muut pelaajat arvostavat häntä. Grotin varaaminen näin myöhään oli yllätys. Hockey News rankkasi Grotin sijalle 35 ja Central Scouting eurooppalaisista sijalle 11. Grot voisi mielestäni siirtyä Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin pelaamaan ja saada näin kokemusta sikäläisestä tyylistä.

Brett Skinner, P, 183cm, 77kg, 68. varaus

CSB: #22 Pohjois-Amerikkalaisista

Taustaa

Kauden 2000-2001 seurana Trail Smoke eaters BCHL:ssä, jossa voitti puolustajien pistepörssin ja valittiin joukkueensa parhaimmaksi puolustajaksi. Kauden 2001-2002 seurana USHL liigan Des Moines Buccaneers, jossa toimi joukkueen kapteenina. Loukkasi kesken kauden nilkkansa ja oli 15 ottelua sivussa. Sijoittui Buccaneersin pistepörssin kolmanneksi pistein 9+38=47 ( 44 ottelua ). Voitti USHL liigan puolustajien pistepörssin ja valittiin liigan ykkös all-starsiin ja parhaimmaksi puolustajaksi. Siirtyy ensi kaudeksi Denverin yliopistoon.

Ominaisuudet

Hyökkäävä puolustaja. Erittäin hyvä luistelija ja hyvä syöttäjä. Hyvä mailatekniikka. Tekee vähän virheitä omassa päässä. Pelaa hyökkääjiltä kiekkoa pois enemmän "taklaamalla" mailaa kuin miestä. Miinuksina pehmeys, voiman puute ja se, että ei ole vielä pelannut kovissa sarjoissa.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Skinner on pidemmän ajan prospecti. Hänen mahdollisuutensa pelata NHL:ssä ovat vasta kolmen-neljän vuoden päästä. Jos hän joskus pääsee NHL:ään, niin siellä hän tulee olemaan enemmän hyökkäävä puolustaja.

Dave Nonis

"Hänellä oli nilkkamurtuma, joka rajoitti hänen kauttaan, mutta kokonaisuutena hän on pelaaja, joka sopii systeemiimme. Hänellä on hyvä avaussyöttö. Hän oli erittäin arvostettu pelaaja niiden ihmisten silmissä, joilta kysyimme hänestä.

Allekirjoittaneen mielipide Skinnerin varaamisesta

Skinnerin varaaminen menee pitkälle Canucksin scoutti Jack McCartanin suositusten piikkiin, sillä hänen scouttausalueenaan on esim. USHL liiga, jossa Skinner pelasi viime kaudella. Skinner oli vähemmän tunnetun ja seuratun liigan paras puolustaja, mutta tämä ei vielä anna hänen tulevaisuudestaan minkäänlaista kuvaa. Skinner voi olla joko ryöstö tai täydellinen floppi. Ensi kausi näyttää paljon, sillä Skinner tullee siirtymään Denverin yliopistoon ja silloin hän saa pelata kovempia pelejä. Skinner on mielenkiintoinen varaus, sillä hänen USHL liigansa ei ole seuratuimpien liigojen joukossa. Tiesikö Canucks Skinnerista jotain, mitä useimmat muut eivät tienneet? Joka tapauksessa Skinneriä ei aivan lähitulevaisuudessa NHL:ssä nähdä. Hän tulee pelaamaan Denverissä neljä kautta ja saa näin elämälleen hyvän pohjan. Yliopistoliigojen etuihin pitää laskea myös se, että hänellä on enemmän aikaa harjoitella kuin juniorisarjoissa pelaavilla prospecteilla, jotka matkustavat peleistä toiseen.

Lukas Mensator, 170cm, 72kg, MV, 82. varaus

CSB: #4 Eurooppalaisista maalivahdeista

Taustaa

Mensator tippui kauden aikana CSB:n listoilla yhden sijan Eurooppalaisten maalivahtien rankkauksissa ja sijoittui lopulta neljänneksi. Kuului Tsekkien maajoukkueeseen viimeksi pelatuissa 18-vuotisten MM-kisoissa ja voitti pronssia. Mensatorin tilastot nuorten MM-kisoissa olivat vakuuttavat; torjuntaprosentti 94.7% ja päästetyt maalit ottelua kohden 1.57. Valittiin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi ja ykkös all-starsiin. Kuului tänä vuonna myös Tsekkien alle 18-vuotisten joukkueeseen viiden maan turnauksessa Venäjällä, Viking Cupissa, kuuden maan turnauksessa Tsekeissä ja viiden maan turnauksessa Salt Lake Cityssä. Nousi 13-vuotiaana Karlovy Varyn edustusjoukkueeseen Tsekkien toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Teki debyyttinsä Tsekin pääsarjassa 15-vuotiaana.

Ominaisuudet

Urheilullinen ja akrobaattinen maalivahti. Hyvin liikkuva ja erittäin nopeat refleksit. Todella hyvä hanskakäsi. Lukee peliä hyvin ja on hyvin keskittynyt. Vahva kilpailija. Hyvä mailankäyttö. Suurimpana miinuksena erittäin pieni koko. Mensatorin pelien tason välillä on myös eroja, niin kuin useimmilla nuorilla maalivahdeilla.

Tulevaisuus NHL:ssä

Koko on tietysti suurin kysymysmerkki. Mensator on todella pieni, mutta toisaalta pelkkä koko ei vielä sulje pois hänen mahdollisuuksiaan. Tämän vuoden Stanley Cupin finaaleissa pelasi nimittäin Mensatorin kokoinen maalivahti. Onko hänestä seuraavaksi Arturs Irbeksi, Grant Fuhriksi tai Jonh Vanbiesbrouckiksi? Pitkän linjan projekti. Pelaa NHL:ssä aikaisintaan vuonna 2007.

Dave Nonis

"Koko on kysymysmerkki. Onko hän riittävän iso pelatakseen NHL:ssä? Hänen taidoistaan ei ole epäselvyyttä. Hän oli selvästi alle 18-vuotisten MM-kisojen paras maalivahti."

Allekirjoittaneen mielipide Mensatorin varaamisesta

Ensimmäinen Vancouverin kolmesta maalivahtivarauksesta ja varausvuoro tuli kompensaationa Felix Potvinista. Mensator on tällä hetkellä ikäisekseen todella lupaava maalivahti, mutta koko on suuri kysymysmerkki. Hänestä kehittyy lähes varmasti hyvä maalivahti Eurooppaan, mutta NHL:ssä myös maalivahtien olisi hyvä olla isompia. Olisi ollut ykköskierroksen varaus, mikäli olisi isompi. Saattaa päästä tulevaisuudessa Tsekkien maajoukkueeseen ja sitä kautta tie NHL:n porteille on auki. Pitkän tähtäimen projekti, niin kuin maalivahdit yleensä. Canuckseille maalivahtivaraukset ovat todella tervetulleita, sillä joukkueessa ei ole tällä hetkellä kuin yksi maalivahtiprospecti, Alex Auld ( Auldkin tuli Canucksiin Floridan varauksena ). Mensator on Vancouverin alhaisimmalla numerolla varattu maalivahti sitten Mike Fountainin ( 1992 ).

John Laliberte, 183cm, 83kg, OLH, 114. varaus

CBS: #105 Pohjois-Amerikkalaisista

Taustaa

Laliberte pelasi kauden 2001-2002 EJHL ( Eastern Junior Hockey League ) liigan Monarchsissa. Hän voitti EJHL:n pistepörssin tehden 83 pistettä ja oli kakkonen maaleissa 39:llä maalilla. Laliberte valittiin liigan ykkös all-starsiin ja hyökkäyksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Ominaisuudet

Erinomainen pelisilmä ja pelaa viisaasti. Osaa syöttää ja tehdä maaleja, mutta enemmän maalintekijä ja offensiivisesti lahjakas pelaaja. Miinuksena pehmeyden ja voiman puute.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Aika vaikea sanoa vielä mitään varmaa Laliberten tulevaisuudesta, sillä hän pelasi heikossa liigassa, eikä joutunut laittamaan kaikkea osaamistaan kentälle. Mutta mikäli Lalibertesta tulee joskus NHL tason pelaaja, niin pelipaikka tullee olemaan kakkosketjun laitahyökkääjä.

Allekirjoittaneen mielipide Laliberten varaamisesta

Canucks käytti melko korkean varausvuoron pelaajaan, joka on täysi arvoitus. Se, että Laliberte oli dominoiva pelaaja EJHL:ssä, ei tarkoita vielä mitään. Ensi kausi näyttää paljon Laliberten kyvyistä, sillä hän tulee siirtymään yliopistosarjaan NCAA:han ja saa vastaansa kovempia pelaajia. Hän pelaa NCAA:ssa seuraavat neljä vuotta, joten Canucks fanit eivät tule näkemään häntä vähään aikaan NHL:ssä. Pitkän tähtäimen projekti ja siinä mielessä samanlainen varaus Skinnerin kanssa, että myös Laliberte oli viime kaudella vähemmän tunnetun liigan dominoiva pelaaja, joka tulee vasta ensi kaudella näyttämään todelliset kykynsä.

Rob McVisar, MV, 190cm, 88kg, 151. varaus

CSB#: 28. Pohjois-Amerikkalaisista maalivahdeista

Taustaa

McVisar on ylikäinen maalivahti tämän kesän Draftiin, sillä hän olisi ollut varauskelpoinen jo vuonna 2000, mutta kukaan ei ottanut häntä silloin, eikä myöskään vuonna 2001. Rob osallistui viime kesänä Tampa Bayn harjoitusleirille ja sai tehtyä Lightningin kanssa sopimuksen, jonka hän myöhemmin purki. McVisar pelasi viime kauden WHL:ssä Brandon Wheat Kingsissä ja herätti Canucksin scouttien mielenkiinnon ( ennen kaikkea Barry Deanin, joka vastaa WHL:stä ) loistavilla esityksillään playoffeissa. McVisarin playoff tilastot olivat vakuuttavat, torjuntaprosentti 92.5% ja päästetyt maalit 2.10.

Ominaisuudet

Isokokoinen ja hyvin peittävä, "stand-up-tyylinen" maalivahti, jolla on perustekniikka hyvin hallussa. Miinuksina kiekonkäsittely ja nuorille maalivahdeille tyypilliset "helpot maalit".

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Maalivahti, joka seilaa maksimissaan farmin ja NHL:n kakkosmaalivahdin paikkojen väliä.

Allekirjoittaneen arvio McVisarin varaamisesta

McVisar hankittiin pitkälle Canucksin farmijoukkue Manitoba Moosen käyttöön tuleviksi kausiksi. Hän on jo nyt kelvollinen AHL tason kakkosmaalivahti, mutta hänellä ei ole riittävää upsidea NHL:ään. Tänä kesänä McVisar tulee esiintymään Manitoban harjoitusleirillä ja taistelee paikasta AHL:ssä yhdessä Alex Auldin ja Tyler Mossin kanssa. Auld on kolmikosta selvästi lahjakkain ja Moss kokenein, joten McVisarin pelipaikka tullee olemaan ECHL:n Columbus.

Marc-Andre Roy, VLH, 185cm, 93kg, 214.varaus

CSB: Ei rankattu

Taustaa

Marc-Andre Roy on puhdas gooni. Häntä ei rankattu CSB:n toimesta laisinkaan, koska hän ei yksinkertaisesti näyttänyt kentällä mitään muuta kuin nyrkkejään. Yksi piste hyökkääjältä QMJHL:ssä ei ole kovin hyvin, mutta 428 jäähyminuuttia kertovat jotain.

Ominaisuudet

Kovat nyrkit. Haluaa tapella kaikkien kanssa. Kova yrittämään ja haluaa harjoitella. Miinuksena kaikki muu, mikä liittyy itse pelaamiseen.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

NHL:ään riittämättömät taidot jokaisella osa-alueella, mutta jos Roy oppii joskus pelaamaan, niin hänen roolinsa on hyvin selvä; Nelosketjun gooni, joka saa hyvin vähän peliaikaa.

Allekirjoittaneen arvio Royn varaamisesta

Canucks varasi aikaisemmilla kierroksilla taitavia, mutta hieman pehmeitä pelaajia, mutta Royn varauksella käännettiin kelkka täysin. Nyt Canucks käytti vuoronsa pelaajaan, jolta pehmeyttä ei löydy mistään. Roy olisi lähtenyt varmasti myös viimeisellä kierroksella, joten siinä mielessä turha varaus, että parempiakin olisi ollut saatavilla. En usko Royn ottavan koskaan pelipaikkaa NHL:stä.

Ilia Krikunov, LH, 178cm, 76kg, 223. varaus

CSB: Ei rankattu

Taustaa

Krikonov on Canucksin Venäjän scoutti Sergei Chibisovin löytöjä. Chibisov on tehnyt paljon hyvää työtä Canucksille, joten vaikka Krikunovia ei rankattu CBS:n toimesta ollenkaan, niin hän saattaa silti yllättää. Krikunov pelasi Venäjän alle 18-vuotisten MM-joukkueessa hyvin, tehden kahdeksassa ottelussa kolme maalia ja syöttäen kahdeksan Venäjän maaleista. Hänen seurajoukkueensa kaudella 2001-2002 oli Elemash Elektrostal Vysshaya Ligassa.

Ominaisuudet

Krikunovilla on hyvät taidot, etenkin luistelu ja mailatekniikka. Hän pystyy pelaamaan pienessä tilassa tehokkaasti. Miinuksena pieni koko. Hänen pitää saada lisää lihasmassaa ennen kuin voi todella haaveilla NHL:stä.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Krikunov on tällä hetkellä vielä hyvin kaukana NHL:stä. Hän pelaa pienessä liigassa, eikä saa vastaansa kunnon vastustajia, joten oikein kukaan ei tiedä hänen todellista potentiaaliaan. Mutta mikäli Krikonov joskus - neljän tai viiden vuoden päästä - NHL:ään pääsee, hänen roolinsa tulee olemaan kakkosketjun laitahyökkääjä.

Allekirjoittaneen arvio Krikunovin varaamisesta

Pienikokoinen laitahyökkääjä, mutta hän saattaa olla tämän kesän "sleeper" draft. Viime kesänä Canucks otti Chibisovin löydön Evgeny Gladskikhin ja hän kehittyi vuodessa enemmän kuin kukaan olisi uskonut. Onko nyt Krikunovin vuoro? Krikunov saattaa myös yllättää muutaman vuoden kuluttua.

Matt Violin, MV, 183cm, 81kg, 247. varaus

CSB: #24 Pohjois-Amerikkalaisista maalivahdeista

Taustaa

Canucksin kolmas maalivahtivaraus tämän kesän Draftissa. Violin pelasi kauden 2001-2002 tulokkaana Lake Superior Statessa ja sai tilastoihinsa torjuntaprosentin 91.3% ja päästettyjen maalien keskiarvon 3.06. Hän joutui kovan tehtävän eteen heikossa joukkueessa, mutta hänen torjuntaprosenttinsa oli hyvä. Violinin eduksi Lake Superior on heikko joukkue ja hän saa paljon laukauksia, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä. Ensi kaudella Violinin pitäisi ottaa ykkösmaalivahdin paikka Los Angelesin prospectilta Terry Denakelta, jotta hän saisi pelata useampia pelejä ja kehittyä enemmän.

Ominaisuudet

Violin pelaa perhostyylillä ja hänellä on nopeat refleksit. Hänen heikkouksinaan pidetään mailankäyttöä ja epätasaisia pelejä.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Taistelee maksimissaan joskus NHL joukkueen kakkosmaalivahdin paikasta, mutta hänellä on kuitenkin vielä pitkä matka kehittyä NHL tasolle. Seuraavat kolme kautta Violin pelaa yliopistoliigaa ja on sen jälkeen toivottavasti valmis siirtymään farmiin.

Allekirjoittaneen arvio Violinin varaamisesta

Hyvä varaus. Kolme maalivahtia yhden Draftin yhteydessä. Ennen kuulumatonta toimintaa Canucksilta. Maalivahtien varaaminen on kaikille tärkeää ja näiden kanssa pelataan aina riskiä. Violin kannalta asiassa on se hyvä puoli, että kahdeksannen tai yhdeksännen kierroksen maalivahdista voi aivan hyvin kehittyä ajan kanssa NHL tason torjuja. Siihen on pitkä matka ja hänen pitäisi ottaa askel kerrallaan. Kunhan hän saisi ensin lunastettua ykkösmaalivahdin paikan Lake Superiorissa ja sen jälkeen hänen esityksensä tasaantuisivat hiljalleen, niin kuka tietää kuinka pitkälle tämä erikoisen nimen omaava maalivahti vielä pääsee.

Thomas Nussli, LH, 185cm, 93kg, 277. varaus

CSB: 88# Eurooppalaisista

Taustaa

Nussli olisi ollut otettavissa jo viime kesän Draftista, mutta ei silloin kelvannut kenellekään. Hän pelasi Zugissa heikon runkosarjan vähällä peliajalla ja joutui hakemaan vauhtia alempaa EHC Baselista. Nusslin kannalta positiivista on kuitenkin se, kuinka hyvin hän pelasi nuorten MM-kisoissa. Isokokoinen Sveitsiläinen oli ehkä maansa paras hyökkääjä.

Ominaisuudet

Nussli on isokokoinen laitahyökkääjä. Hänen painokseen ilmoitetaan 93 kiloa, mutta todellisuudessa paino menee jo hyvän matkaa yli 95 kilon. Nussli pelaa melko kovaa ja hänellä on taitavat kädet. Miinuksina pidetään yleisesti hänen työmoraaliaan. Nussli tunnetaan melko heikkona harjoittelijana ja tämä vaikutti hänen listasijoitukseen CSB:n listoilla ja lopulliseen varausnumeroon.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

NHL paikka tällä hetkellä hyvin kaukana, mutta mikäli hän joskus sen saa, niin rooli tulee olemaan nelosketjun laitahyökkääjän paikka.

Allekirjoittaneen arvio Nusslin varauksesta

Hyvä ja mielenkiintoinen varaus. Hänen lahjansa ( iso koko, taitavat kädet ) olisivat vieneet hänet paljon korkeammalle draft listoilla, mikäli työmoraali olisi kunnossa. Ehkä NHL varaus antaa hänelle lisää motivaatiota harjoitteluun. Pelipuolella hänen pitäisi ensin vakiinnuttaa paikkansa Zugissa ja vasta sen jälkeen hänestä voidaan kuulla enemmän. Tulevaisuus on Nusslin omasta harjoittelumotivaatiosta kiinni.

Matt Gens, P, 180cm, 82kg, 278. varaus

CSB: #124 Pohjois-Amerikkalaisista

Taustaa

Gens pelasi kauden 2001-2002 St. Cloud Statessa WCHA liigassa ja keräsi puolustajalle melko hyvät pisteet; 40 ottelua, 6+17=23 pistettä.

Ominaisuudet

Hän on hyvä luistelija, syöttäjä ja hänellä on kova laukaus, jota St. Cloud State käytti ylivoimalla hyväkseen. Miinuksina puolustajalle pieni koko, voiman puute ja pehmeys kaksinkamppailuissa. Näitä ominaisuuksia on kuitenkin melko helppo kehittää yliopistoliigoissa, joissa harjoitteluun jää enemmän aikaa kuin juniorisarjoissa.

Rooli ja tulevaisuus NHL:ssä

Hän on tällä hetkellä hyökkäävä puolustaja, mutta häneltä puuttuu se upside, jota tarvittaisiin NHL:n hyökkäävältä puolustajalta. Tulevaisuudessa Mattin pitäisi siis kehittää enemmän voimapuolta, jotta hänestä olisi mahdollista saada luotettava kahteen suuntaan pelaava, hyvin liikkuva puolustaja.

Allekirjoittaneen arvio Gensin varaamisesta

Matt on todellinen "long-shot" prospect. Hänestä saattaa joskus kehittyä puolustaja, joka taistelee farmin ja NHL:n välillä, mutta siihenkin menee ainakin viisi - kuusi vuotta aikaa. Ei kannata odotella ihmeitä Gensilta vielä pitkään aikaan.

Kokonaisarvio Draftista

Mielestäni Canucks onnistui erinomaisesti siihen nähden, että heillä ei ollut ollenkaan ykkösvarausta. Koltsovin kaappaus toisen kierroksen puolessa välissä oli erinomainen varaus, samoin Grotin varaus toisen kierroksen lopussa. Molempien ennustettiin menevän kaikissa etukäteiskaavailuissa huomattavasti aikaisemmin. Kolmen maalivahdin Draft on myös erittäin hieno teko ja etenkin Mensatorin varaaminen neljännellä kierroksella saattaa vielä koitua voitoksi. Muuten Draft meni pitkälle pienten liigojen tai yliopistopelaajien varaamiseen ja näistä ei oikein kukaan ota vielä selvää. Tämän vuoden Draft oli heikoin pitkään aikaan, joten Canucks voi olla tyytyväinen, mikäli edes kaksi nyt varatuista pelaajista nousee joskus NHL:ään saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle