Mielipide

Vaihtuvuus ei vienyt Jokipoikien iskukykyä

MESTIS / Kolumni
Joensuulaisilta uudistui täksi kaudeksi lähes koko alakerta ja karhunosa myös hyökkäysosastosta. Laadukkaat hankinnat takaavat kuitenkin sen, että valmentaja Jouni Varis pääsee uuteen kauteen iskukykyisen joukkueen kanssa.

Kun edellinen kausi päättyi Jokipoikien osalta todelliseen mahalaskuun, oli helppo ennustaa joukkueeseen vaihtuvuutta seuraavalle sesongille. Alkutalvesta aina kevääseen asti kestänyt vapaapudotus turhautti pelaajia ja toisaalta herätti pelastustalkoisiin tulleen Jouni Variksen näkemään muutostarpeet tulevaisuuden varalle.

Rivistä kohti uusia haasteita poistuivat muun muassa pistekunkku Lauri Huhdanpää sekä avainpelaajat Samuel Jukuri, Nico Friman ja Ossi Pellinen. Kun edellisten lisäksi Jukurit kaappasi NHL-varauksen saaneen Ville Räsäsen ja joukkueen tähtipuolustaja Joel Olkkonen palasi lainalta HPK-miehistöön, jäi joensuulaisten runkoon valtavia aukkoja.

Kaiken kaikkiaan toistakymmentä pelaajaa vaihtoi maisemaa tai lopetti uransa. Muutos jätti joukkueen puolustuspään siihen kuntoon, että viime kauden pelaajista ärjynutussa jatkavat vain maalivahti Jonathan Iilahti sekä puolustajat Eppu Rissanen ja Joni Muranen. Hyökkäysosasto selvisi pienemmällä myllerryksellä, mutta silti liikennettä tapahtui parin ketjullisen verran.

Tilanne voisi edellä kerrotun pohjalta vaikuttaa haastavalta, mutta joensuulaisjoukkueen haaviin on kesäkaudella tarttunut tasaisin väliajoin mainioita vahvistuksia.

Johtajuutta ja kokemusta Jokipojille tuovat ennen kaikkea Peliitta-tykki Tuukka Rajamäki, entinen KeuPa-kapteeni Jani Ollitervo, kaksinkertainen Mestiksen mestari Timo Hiltunen, jykevä Roni Viirlas sekä pari kautta Liigassa pelannut Mika Koivisto. Rutinoituneet, vastuuta kantavat pelimiehet ovat varmasti valmentaja Variksen toivoma lääke viime kaudella esiintyneeseen kurinalaisuuden puutteeseen.

Ärjylauma koostuu kauttaaltaan parhaassa peli-iässä olevista pelaajista ja vaikuttaa kauttaaltaan erittäin tasapainoiselta nipulta. Kun keväällä luotsiksi hypännyt Varis on saanut nyt rauhassa ajaa pelitapaansa sisään, nähdään kaukalossa varmasti selkeästi organisoidumpi Jokipojat. Ilman ihmeitä Joensuussa pelataan jälleen pudotuspelejä keväällä 2018.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös