Mielipide

Välimaan vuoro

MESTIS / Kolumni

Maanantai-ilta Kouvolassa, lehtereillä 5194 katsojaa ja vastassa arkkivihollinen Mikkelin Jukurit. Voitto ja Mestiksen mestaruus - KooKoon ensimmäinen.

Pelaajien ja valmennusjohdon työstä on jäljellä peltitölkin kuljettaminen ravitsemusliikkeeseen ja riemun hetket yhdessä kannattajiensa kanssa. Tämän jälkeen joukkue hajoaa hiljalleen omille teilleen, pokaali lähetetään kultasepälle korjailtavaksi, ja kunnan työntekijät sulattavat kilpahallin jään, jotta paikalla voitaisiin järjestää rakennusmessut.

KooKoon toimistolla työ on kuitenkin vielä kesken. Se kaikkein tärkein on vielä vahvistamatta.

Seuran toiminnanjohtaja Sakari Välimaa on kertonut julkisesti ainoastaan mestaruuden erottaneen kouvolalaiset liigapaikasta. Maakuntalehden maaliskuisessa haastattelussa Välimaan sanat eivät jättäneet tulkinnan varaa: enää kannu ja paikka auringossa on KooKoon.

Tämä lupaus pitää nyt kyetä lunastamaan.

Koko sarjajärjestelmän uskottavuuden kannalta on pakko toivoa, ettei asian suhteen ole puhuttu suulla suuremmalla. Mistä ihmeestä tässä oikein muuten on pelattu?

Mestiksen mestaruus 2014 ei tuonut mukanaan karsinnoista saatavia tuloja, puhumattakaan aikana ennen karsintoja tarjolla olleesta rahapalkinnosta. Mikäli lupaukset jäävät lupauksiksi, kostui kouvolalainen kiekkoyleisö tästä kaudesta illuusiossa eletyn kevään ja yhden kostean maanantai-illan.

Se ei ole kovin paljoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös