TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00
Mielipide

Uusivirta hakee Ilveksestä uutta alkua

LIIGA / Kolumni
Keskiviikkona Bluesista Ilvekseen siirtynyt Matti Uusivirta hakee uutta nostetta uralleen.

Espoon Bluesin 23-vuotias kasvatti Matti Uusivirta on pelannut urallaan vasta 40 SM-liigaottelua. Näistä kaikki ovat tulleet kasvattajaseuran paidassa. Aikuisten otteluita tilille on karttunut lisäksi Mestiksen Salamoista kahdella kaudella yhteensä 28.

Uraa ovat hidastaneet vammat, joista pahimpana edelliskauden yhteentoista otteluun typistänyt selkävamma. Nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Uusivirta polki kehityksensä kannalta paikallaan. Ei ihme, että hyökkääjä otti siirron Ilvekseen mielihyvin vastaan.

- Minulle kerrottiin, että Ilves oli ottanut yhteyttä Bluesiin. Monta kautta olin jo Espoossa ollut ja loukkaantumisten kanssa on ollut ongelmia. Ei ole ura lähtenyt liikkeelle odotusten mukaan, 188-senttinen ja 90-kiloinen voimanpesä kertaa siirron taustoja.

- Tosi hyvillä mielillä tässä ollaan. Vaihtelu virkistää ja tämä on minulle uusi aukeama kirjassa. Uusi mahdollisuus.

Vahva vääntäjä

Uusivirta ei astellut täysin tuntemattomaan saapuessaan Ilveksen pukukoppiin. Juniorimaajoukkueista tuttuja pelaajia löytyi muutamia, joskin suuri osa joukkueesta on miehelle outoja. Sekä keskellä että laidassa pelaamaan pystyvä Uusivirta harjoitteli Ilveksen kanssa heti siirron jälkeen jo torstaina.

- Sain erittäin hyvän ensivaikutelman. Kopissa on tosi hyviä jätkiä ja hyvä henki päällä. Mikko Kuukan ja Toni Niemen tunsin maajoukkueleirityksiltä entuudestaan. Eiköhän muutkin nopeasti opi tuntemaan, Uusivirta kertoo.

Ilves on ollut kuluvalla kaudella hyvinkin aggressiivinen ja työteliäs joukkue. Pääasiassa Bluesin nelosketjussa alkukaudesta pelannut Uusivirta vaikuttaa vahvuuksiensa perusteella sopivan joukkueen pelitapaan oivallisesti.

- Tuon joukkueeseen varmasti lisää kaksinkamppailuvoimaa molemmissa päissä kenttää. Lisäksi pelaan fyysisesti varsinkin hyökkäyspäässä. Ajoja maalille ja sen sellaista, Ville Korhosen ja Jani Keinäsen kanssa samassa vitjassa Ilves-uransa aloittava Uusivirta analysoi.

Uusivirta on ensimmäistä kertaa tositoimissa lauantaina, kun Ilves kohtaa Pelicansin Lahdessa. Ilves on hävinnyt kaikki vierasottelunsa kaudella ja tähän haetaan nyt muutosta.

- Pelicans tykkää pitää kiekkoa. Meidän pitää rikkoa heidän pelinsä. Sieltä haetaan kuitenkin voittoa!

» Lähetä palautetta toimitukselle