Mielipide

Uusi maailma avautuu Hokille

MESTIS / Kolumni
Ensimmäisen Mestiskautensa pudotuspeleihin päättävä Kajaanin Hokki on uuden tilanteen edessä. Runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Hokki lähtee haastamaan Kiekko-Vantaan tilanteessa, jossa vain muutamalla pelaajalla on kokemusta playoff-kiekkoilusta. Tavoitteena joukkueella on paikka neljän parhaan joukossa.

Hokin valmentaja Timo Meriläinen on tyytyväinen joukkueen työntekoon ja peliesityksiin loppukauden osalta.

- Olen ylpeä joukkueesta ja siitä työstä, minkä olemme joukkueen kanssa tehneet marraskuun jälkeen. Nousimme kaukaa pudotuspeleihin, Meriläinen sanoo.

Meriläinen odottaa mielenkiintoisia pudotuspeliotteluita Kiekko-Vantaata vastaan. Hän näkee puolivälieräsarjassa ainutlaatuisen mahdollisuuden joukkueelleen.

- Kiekko-Vantaa tulee olemaan paha vastustaja ja mielenkiintoinen sarja on tulossa. Pudotuspelit ovat meille ainutlaatuinen mahdollisuus sekä valmennukselle että joukkueelle. Tästä porukasta vain viisi pelaajaa on pelannut tällaisia pelejä joko SM-liigassa tai Mestiksessä.

- Kuka tahansa neljän sakista olisi ollut paha vastustaja, mutta tyytyväinen olen siitä, että emme kohtaa Jukureita ensimmäisellä kierroksella. Heillä on kulkenut tosi hyvin viime aikoina. Kiekko-Vantaan kanssa olemme pelanneet hyviä otteluita ja neljän parhaan joukkoon yritetään tosissaan, Meriläinen lupaa.

Häkkisen tulo avain menestykseen

Pudotuspelikokemusta Vaasan Sportista hankkinut Hokki-kapteeni Kimmo Happo odottaa joukkueensa jatkopaikkaa, mutta muistuttaa, että Kiekko-Vantaata vastaan pitää olla tarkkana.

- Kiekko-Vantaa on taitava ja hyvinluisteleva joukkue. Tosi liikkuva porukka, jonka kanssa saa olla joka hetki tarkkana. Heillä on kai ihan hyvä maalivahti, mutta Häkkisen Pasille ei Kiekko-Vantaa maalivahtipelissä pärjää. Meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon.

Häkkisen tulo onkin avain Hokin menestykseen. Maalivahtitilaston kärkipaikan runkosarjassa torjuntaprosentilla 92,71 ottanut Häkkinen on Hokkiin tulonsa jälkeen piristänyt joukkueen peliä huomattavasti. Häkkisen loistavien esitysten ansiosta Hokki ei pudotuspeleissä ole kenenkään toivevastustaja.

- Alkukausi oli meidän nuorella joukkueella opettelua. Kokeneita pelaajia oli vähän, kokoonpanot eli eikä pelituntumaa sen takia oikein saanut. Vähitellen kova työ toi tulosta ja Pasin tulo kokeneena pelaajana ratkaisi paljon. Pasin hyvät pelit sytyttivät joukkueen pelaamaan. Maalin tai kahden tappiolla olot pystyttiin kääntämään voitoiksi ja siitä seurasi pitkä voitto-/tappioton putki. Seurajohdon tavoite pudotuspelipaikasta täyttyi, mutta pelaajien tavoite sijoituksesta neljän joukkoon jäi toteutumatta, Happo kertaa runkosarjaa.

- Pudotuspeleissä itse peli ei muutu miksikään mutta vain voitolla on merkitystä. On voitettava kolme peliä viidestä mahdollisesta. Tuomarit tosin antavat pelata pleijareissa kovempaa. Vastustajassa saa roikkua enemmän mailaa tulee milloin jalkojen väliin, milloin vähän ylemmäs, Happo sanoo.

”3-1 Hokille”

Kakkosvalmentaja Vladimir Kolek pitää Kiekko-Vantaata kovana kotijoukkueena ja ennustaa Hokin ottavan jatkopaikan.

- Kiekko-Vantaa on isokokoinen ja kotona kova joukkue. Viimeinen vieraspeli Vantaalla osoitti kuitenkin, että meillä on mahdollista voittaa myös siellä. Ottelussa meillä oli huonoa tuuria ja puolentoista minuutin musta hetki. Pojilla on kuitenkin itseluottamus korkealla ja ennustan, että menemme jatkoon otteluvoitoin 3-1.

- Pudotuspelit ovat eri juttu kuin runkosarja. Parhaiden on pakko pelata enemmän. Tavoitteenamme oli playoff-paikka ja kun nyt olemme siellä, menemme täysillä eteenpäin, Kolek sanoo.

Vantaalla tiedetään Hokin vaarallisuus

Timo Meriläisen luotsaama Hokki lähtee pudotuspeleihin suurella sydämellä. Kaikki joukkueen pelaajat ovat käytettävissä ja jatkopaikkaa Hokki lähtee hakemaan neljällä ketjulla. Meriläinen on ylpeä siitä, että Vantaalla tiedetään joukkueen vaarallisuus.

- Jamin (Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi) puheet viime pelin jälkeen osoittivat, että hän tietää meidän vaarallisuuden ja olen ylpeä siitä, Meriläinen viittaa edellisen Vantaan ottelun lehdistötilaisuuteen ja pienimuotoiseen sanailuun.

- Kyllähän Kiekko-Vantaa on aika suupaltti porukka. Suu käy, kun he yrittävät provosoida ja luistelevat tuomareiden perässä. Omille pojille olen antanut ohjeeksi keskittyä vain pelaamiseen. Enempi jalkaa ja vähempi suuta niin hyvä tulee, Meriläinen sanoo.

Vahvana kotijoukkueena tunnettu Hokki on hävinnyt edellisen kerran kotihallissaan juuri Kiekko-Vantaalle (17.11.2002) mutta Vantaalla muistetaan varmasti joukkueen edellinen vierailu Kajaanissa. Helmikuun toisena päivänä pelatussa ottelussa kotijoukkue Hokki murskasi vantaalaiset peräti 8-0.

» Lähetä palautetta toimitukselle